وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از آنجا که در قطبهای علمی سابقه طولانی نداریم، پیشرفت چشمگیر در این حوزه زمانبر خواهد بود.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری غلامی در خصوص عملکرد نامطلوب قطبهای علمی در دانشگاهها، اظهار کرد: با توجه به اینکه قطبهای علمی در دانشگاهها شکل میگیرند باید یک سری مشخصات و چارچوبهای علمی داشته، در یک موضوع تخصصی کار کنند و معمولا ادامه کارشان بستگی به گزارشی دارد که از عملکردشان ارایه میکنند.
وی ادامه داد: این قطبها زیرمجموعه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم هستند و عموما در حوزههای علمی نظری فعالیت میکنند، در واقع بیشتر به تولید علم میپردازند و در حوزه یافتههای جدید علمی دستاوردهایی دارند و در بحث فناوری عموما دستاوردی نداشتهاند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: البته بعضی از دانشگاههای ما که به عنوان دانشگاه برتر از لحاظ علمی و سابقه طولانی در حوزه دانشگاه و علم دارند، مطرح هستند، تلاش میکنند تا در کنار تربیت دانشجو تحقیقات علمی موثر انجام دهند و این بخشهای فناوری خصوصا شرکتهای دانش بنیان که در حال حاضر وجود دارد حول محور همین دانشگاهها بوده ودر دانشگاههای بزرگ ما شکل گرفتهاند.
غلامی با اشاره به حضور موثر سایر دانشگاههای کشور گفت: دانشگاهیهای استانها و شهرستانهای مختلف هم این روال را در پیش گرفته و طی چند سال گذشته رونق خوبی داشتهاند، خصوصا پارکهای علم و فناوری و مراکز رشدی که در دانشگاهها قرار دارد توانستهاند زمینههای توسعه فناوریهای مبتنی بر دانش را به خوبی فراهم نمایند.
وزیر علوم در پاسخ به علت روند کند قطبهای علمی در دانشگاهها، خاطرنشان کرد: پیشرفت چشمگیر قطبها زمان بر است و ما در این تجربه سابقه چندان طولانی نداریم به همین دلیل اولا باید از این قطبها حمایت کنیم و بعد علاوه بر ارایه فرصتهای لازم تشویق نماییم تا در یک بازه زمانی نه چندان طولانی آثار مثبت آن را ببینیم؛ کما اینکه در گزارشهایی که در سال ۹۷ معاونت پژوهش ارایه کرد دیدیم که گزارشها نشان میدهد دستاوردهای جدیدی در این حوزه کسب شده و من فکر میکنم که آینده خوبی برای این بخش وجود دارد.