برای مرور مهمترین اخبار فناوری یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
ربات کنترل و پایش تاسیسات زیرسطحی شبکه برق در کشور بومیسازی شد طرح بومیسازی ربات کنترل و پایش تاسیسات زیرسطحی شبکه برق، با استفاده از توان شرکت دانشبنیان ایده کاوان پردیس توسط پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب یک قرارداد پژوهشی با شرکت برق منطقهای تهران رقم خورد.
احمد عسگری مدیرکل اداره کل سرمایهگذاری و بومیسازی فناوری پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری با بیان اینکه ربات کنترل و پایش تاسیسات زیرسطحی شبکه برق در کشور بومیسازی شد، گفت: مهمترین ماموریت پارک فناوری پردیس در جایگاه یکنهاد تسهیلگر فرآیند تجاریسازی، رفع نیاز صنایع دولتی با بهرهمندی از توان شرکتهای دانشبنیان و فناور بوده و بهمثابهی حلقهی واسط صنعت و شرکتهای دانشبنیان و فناور عملی کند.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پنجمین سمپوزیوم «ژنتیک و سلولهای بنیادی با رویکرد ژن درمانی» را برگزار میکند تا با تعامل فعالان این حوزه شاهد ارتقای بیشتر آن در کشور باشیم.
پنجمین سمپوزیوم «ژنتیک و سلولهای بنیادی با رویکرد ژن درمانی» توسط ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری برگزار میشود.
نخستین رویداد «کارآفرینی و فناوری امداد و نجات» از سوی جمعیت هلال احمر و با حمایت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میشود.
هدف از برگزاری این رویداد ملی تشویق و ترویج توسعه فناوری در حوزه امداد و نجات است تا با برگزاری آن فرصتی برای مخاطبان ایجاد شود که در یک مسابقه علمی و عملیاتی نسبت به ارائه ایدهها و طرحهای عملیاتی و اجرایی اقدام کنند. البته فرهنگ سازی، اطلاع رسانی، پیش آگاهی و فناوریهای حوزه توانمندسازی و بازسازی محور نخستین رویداد «ایده پردازی فناوری و کارآفرینی امداد، نجات و خدمات داوطلبان» است.
به طبیعت برگردیم و هزاران طعم تندوتیز فرآوردههای دارویی. جان گرفتن دوباره میان هزاران هزار گیاه شناخته و ناشناخته که در دل طبیعت میروید و فریاد سلامتی را میدهد. ایرانیان با طب سنتی و طبیعت دوستی دیرینه دارند. چه بسیار امراضی که با زیبایی طبیعت شفا یافت و به انسانها جان زندگی بخشید. گذشت و گذشت تا به امروز که طبیعت با فناوری عجین شد و تولیدات با آگاهی بیشتری به خدمت بیماران شتافت. محققان داخلی با تولید انواع فرآوردههای دارویی موفق شدند، بخش عمدهای از نیاز بازار داخلی را فراهم کنند.
با تلاش محققان داخلی در کشور؛ ۱۰۹ فرآورده دارویی با چاشنی گیاه، به بازار داخلی عرضه شد و سهم عمدهای از نیاز داخلی در حوزه گیاهان دارویی تأمین شد.
نانوذرات جدید داروهای ضدسرطان را منتقل میکنند استفاده از داروهای ضد سرطان در شیمی درمانی مرسومترین راه برای جنگ با سرطان است. اما پایان این جنگ گاهی برای بیمار پایان خوشی ندارد. زیرا به دلیل عملکرد غیر اختصاصی این روش عوارض جانبی زیادی بر روی سلولهای سالم بدن همچون عوارض شدید قلبی، ریزش موها، درد دارد. از طرف دیگر در صورتی که حتی این بیماران در مراحل اولیه بیماری به این داروها پاسخ مثبت دهند و بهبودی حاصل شود با عود مجدد بیماری و شیمی درمانی مجدد در بسیاری از مواقع مقاومت دارویی ایجاد شده و بیمار به این داروها پاسخ نمیدهد یا اینکه نیاز به تزریق مقادیر بسیار بیشتری از داروها است.
پژوهشگران کشور در طرحی پژوهشی روشهای جدید ساخت نانوذرات با هدف استفاده از آنها در دارورسانی سرطان را انجام دادند.
وارد جنگلی انبوه و پر از درختان سربه فلک کشیدهمیشوید، انباشتی از زبالههای زیستی و ضایعات جنگلی چشم را آزار میدهد که در هر لحظه بر انبوه آنها افزوده میشود.
تا به حال به این فکر کردهاید که این حجم از ضایعات زیستی چه کاربردی دارد و آیا این ضایعات و زبالهها قابل استفاده است یا خیر؟ با توسعه فناوریهای جدید و کارآمد حتی بدون افزایش مواد اولیه میتوان از زیست توده، انرژی بیش از قبل تولید کرد.