کد خبر:۷۶۱۱۹۸
آخر هفته با اخبار فناوری|

کشور‌های مهاجرفرست دنیا را بهتر بشناسید/ از تدوین پلتفرم‌های ماهواره ملی در کشور تا افزایش امید به درمان بیماری‌ها

برای مرور مهمترین اخبار فناوری یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.
 
بی‌خوابی با سلامت افراد چه می‌کند؟
نتایج یک طرح پژوهشی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری نشان می‌دهد محرومیت از خواب باعث کاهش فعالیت‌های شناختی افراد شده و سلامتی آنان را به خطر می‌اندازد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مجری یک طرح پژوهشی تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری معتقد است: براساس نتایج اولیه این طرح تحقیقاتی، محرومیت از خواب باعث کاهش فعالیت‌های شناختی افراد شده و سلامتی آنان را با خطر مواجه می‌کند.
 
منتشر نشود
 
محمدرضا آی، رئیس دومین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی اظهار کرد: آزمایشگاه جامع پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیار منحصربفرد است و در دو حوزه خاص فعالیت چشمگیری دارد.

وی ادامه داد: این آزمایشگاه اولین آزمایشگاهی است که محققین می‌توانند تحقیقات پیش بالینی را قبل از انجام آزمایش بر روی انسان و روی موش انجام دهند.
 
 
فلج عضلانی ناشی از سکته مغزی با ایده‌ای فناورانه بهبود پیدا می‌کند
به دست هایتان نگاه کنید. دست‌هایی برای لمس اجسام. دستی برای ساختن. دستی برای دوستی. مشتی برای اعتراض و دستانی گره گشا و رو به آسمان. حال لحظه‌ای تصور کنید دستان شما توانایی حرکت ندارد. بیماری‌ها و گاه یک عارضه باعث آسیب به دست می‌شود و توانایی حرکت دادن را از این اندام می‌گیرد. سکته مغزی از عارضه‌هایی که می‌تواند این آسیب را ایجاد کند.

سکته مغزی، آسیب عصبی حاد ناشی از اختلال خون رسانی به قسمتی از بافت مغز است که در نتیجه انسداد رگ مغزی به وسیله یک لخته خونی یا پارگی یکی از عروق تغذیه کننده آن است که می‌تواند فلج کامل یا ناقص یک نیمه بدن را به دنبال داشته باشد.
 
منتشر نشود
 
گمانه‌های زیادی راجع آمار و میزان نسبت مهاجران وجود دارد، به طوری که نرخ مهاجرت، به میزان قابل توجهی از یک کشور به کشوری دیگر متفاوت است. در برخی موارد، تعداد مهاجرت‌ها یا مهاجران ورودی، بیش از نیمی از جمعیت است، در حالی که در برخی دیگر کمتر از ۰.۱ درصد هم نمی‌رسد. اما کدام کشور بیشتر مهاجران را دارد؟ این مهاجران از کجا آمده‌اند؟ چگونه در سراسر جهان توزیع شده‌اند؟
 
نگاهی به تحلیل‌های آماری و پژوهش‌ها درباره «مهاجرپذیری» و «مهاجرفرستی» به وضوح نشان می‌دهد وضعیت ایران نسبت به بسیاری از کشور‌های جهان در مهاجرفرستی بهتر است.
 
 
اواخر دهه ۸۰ بود که خبر ارسال ماهواره ایران به فضا دنیا را مبهوت و شگفت زده کرد. ایرانی که تا پیش از این در حوزه فضایی دنیا نامی ناآشنا، غریب و بدون دستاورد قابل قبول بود. رشد ایران در حوزه ارسال ماهواره به فضا در شرایطی بود که تنها ۸ کشور به آن ورود کرده بودند. کشور‌هایی با عقبه علمی بسیار پررنگ و پربار.

فناوری‌های فضایی در دنیا جزء فناوری‌های بسیار پیچیده و گسترده‌ای است که دست یافتن به آن‌ها نیاز به توانمندی ویژه و تخصص خاصی دارد. جوانان با غیرت ایرانی از جمله کسانی هستند که تمام سختی‌ها و کمبود‌ها را پشت سر گذاشتند و پا به این عرصه نهادند و به گونه‌ای در این حوزه با سرعت پیش رفتند که کشور‌های دیگر را انگشت به دهان گذاشتند.
 
 
یک استارت‌آپ موفق به تولید پانسمان با نانو الیاف سلولز میکروبی شده است. پانسمانی که برای درمان زخم‌های دیابتی و سوختگی کاربرد دارد. این پانسمان در داخل کشور نمونه مشابه ندارد و محققان ایرانی با به کار بردن فناوری خاص باعث بهبود راندمان کار این پانسمان نسبت به سایر پانسمان‌ها شده اند. همچنین پانسمان‌های خارجی نسبت به این محصول هزینه بالاتری دارند. مزیت دیگر این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی سرعت تولید و تکرار پذیری آن است که سبب می‌شود تولید صنعتی آن با راندمان بهتری انجام شود.
 
استفاده از این پانسمان طول دوره درمان بیماری را کاهش می‌دهد که خود این موضوع باعث کاهش هزینه‌های درمان نیز می‌شود. علاوه بر این به دلیل دارا بودن ساختار شفاف پزشک می‌تواند وضعیت زخم را بررسی و روند درمان را بهتر مدیریت کند. همچنین این پانسمان به دلیل نانو ساختار بودن می‌تواند مدت زمان طولانی تری روی زخم قرار گیرد و در عین عبور اکسیژن به سطح زخم از ورود میکروارگانیسم‌ها به سطح زخم جلوگیری کند.
 
منتشر نشود
 
امید هزاران هزار بیمار برای درمان افزایش یافته است. زمانی که نام سلول درمانی مطرح شد گویی خونی تازه در رگ‌های بیماران جاری شد. شیوه‌ای از درمان که چشم انداز جدید پیش روی علم پزشکی قرار داد. سلول درمانی حوزه‌ای نوپا که شاید هنوز برخی کامل با آن آشنایی نداشته باشند، اما در ایران گروهی از متخصصان در شرکتی دانش بنیان محصولاتی در حوزه سلول درمانی تولید می‌کنند. محصولاتی که برای نخستین بار با برند ایرانی در دسترس بیماران قرار می‌گیرد و افتخاری برای هر ایرانی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار