کد خبر:۷۶۱۲۶۴
پرونده ویژه| نشر دانشگاهی

تقویت علمی کتاب‌های ناشران دانشگاهی برعهده معاونت‌های پژوهشی/ کتاب‌های تالیفی دانشگاه تهران افزایش پیدا می‌کند

مسئول انتشارات دانشگاه تهران با بیان اینکه معاونت پژوهشی منابع علمی را ارتقا می‌دهد، گفت: برنامه داریم تا با همکاری اساتید تعداد کتاب‌های تالیفی و بومی را افزایش دهیم.
منصور نظام آبادی مسئول انتشارات دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره غرفه نشر این دانشگاه در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب بیان کرد: انتشارات دانشگاه تهران، نخستین ناشر دانشگاهی کشور با ۷۳ سال قدمت است که منابع علمی دانشگاهی مورد نیاز دانشجویان را تامین می‌کند. در این انتشارات مجموعه کتاب‌های تالیفی و ترجمه‌ای اساتید دانشگاه‌ها را منتشر می‌کنیم و در اختیار دانشجویان و پژوهشگران می‌گذاریم.

نظام آبادی اظهار داشت: در حال حاضر یک هزار و ۸۰۰ عنوان کتاب را در غرفه انتشارات دانشگاه تهران عرضه می‌کنیم که حدود ۴۵ عنوان آن‌ها چاپ اولی هستند. همانطور که در جلسات انجمن ناشران دانشگاهی هم مطرح می‌شود نسبت به سال‌های گذشته با افت تیراژ و کاهش استقبال از خرید روبه رو هستیم.

مسئول انتشارات دانشگاه تهران افزود: اینکه گفته می‌شود ۱۴۵ عنوان کتاب چاپ اولی داریم یا سال گذشته تنها ۳۷۰ عنوان تجدید چاپ داشتیم نشان دهنده افت زیاد تیراژ ما است، در سال‌های گذشته تیراژ کتاب‌ها روی ۵ تا ۶ هزار نسخه بود و این تعداد کتاب طی دو تا سه سال فروخته می‌شد، اما درحال حاضر تیراژ کتاب روی ۲۰۰ نسخه است و فروش آن‌ها گاه تا دو سال طول می‌کشد در این دوره از نمایشگاه حتی کتابی را داریم که با تیراژ ۵۰ نسخه چاپ شده و عرضه می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر برگزاری نمایشگاه کتاب روی افزایش مطالعه و فروش کتاب بیان کرد: نمایشگاه کتاب تهران بزگترین رویداد فرهنگی در کشور محسوب می‌شود و شاید اسم این رویداد نمایشگاه باشد، اما بخش اعظم آن را فروش تشکیل می‌دهد تا عرضه و نمایش. فضای ایجاد شده ضمن ترغیب دانشجویان و عامه مردم به مطالعه و کتابخوانی؛ دسترسی متقاضیان به کتاب را آسان می‌کند.

نظام آبادی درباره برنامه این انتشارات برای فروش بیشتر کتاب عنوان کرد: طی برنامه ریزی با اساتید پیگیر هستیم تا به منظور جلوگیری از پراکندگی منابع درسی، کتاب‌های مورد نیاز منابع درسی مختلف را تالیف کنیم و کمتر به سمت کتاب‌ها ترجمه رویم که متاسفانه بهره‌گیری از آن‌ها درحال افزایش است درواقع به دنبال کتاب‌های تالیفی و بومی برای دروس دانشجویان هستیم تا از این طریق بتوانیم آن‌ها را بیشتر به کتاب و مطالعه جذب کنیم.

مسئول انتشارات دانشگاه تهران قیمت کتاب را با افزایش حدود ۶۰ درصدی نسبت به سال قبل مواجه دانست و ادامه داد: متاسفانه افزایش قیمت کاغذ و مواد مصرفی چاپ باعث شده که قیمت کتاب افزایش پیدا کند، اگر وزارت ارشاد کمک‌های بیشتری را به ناشران دهد تا بتوانیم قیمت‌های کتاب را برای دانشجویان و پژوهشگران کاهش دهیم در آن صورت فروش کتاب‌های کاغذی بیشتر خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چه میزان معاونت پژوهشی دانشگاه به انتشارات کمک مادی و معنوی می‌کند، گفت: معاونت پژوهشی در زمینه تامین منابع علمی حامی انتشارات است و کیفیت علمی کتاب‌ها را ارتقا می‌دهد که قطعا این مسئله باعث افزایش مشتریان می‌شود. موسسه انتشارات دانشگاه تهران تمامی هزینه‌ها و منابع مالی‌اش را از درآمد خود پرداخت می‌کند.

نظام آبادی بیان کرد: درحال حاضر علاوه بر نسخه‌های فیزیکی، نسخه الکترونیکی برخی کتاب‌ها را نیز عرضه می‌کنیم و با توجه به راه اندازی برنامه کاربردی کتابخوان نسخه الکترونیکی حدود ۳۷۰ کتاب را در این اپلیکیشن قرار دادیم که خوانندگان می‌توانند با قیمت پایین‌تر آن‌ها را خریداری و مطالعه کنند. نسخه فیزیکی باید در کنار نسخه الکترونیکی باشد، چون هنوز افرادی با کتاب‌های کاغذی اخت هستند و بوی کاغذ برای آن‌ها حس دیگری دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار