خبرگزاری دانشجو ضمن نشان دادن جذابیتهای موزه علوم و فناوری ایران، برای چند دقیقه پای درد و دل رئیس این موزه نشست.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، موزههای علم و فناوری به عنوان یکی از مهمترین مراکز توسعه علوم نوین در کشورهای پیشرفته محسوب میشوند از همین رو لازم است تا دولتها به این مسئله اهتمام ویژهای داشته باشند و شرایط و بسترهای مناسب برای توسعه موزههای علوم و فناوری را فراهم سازند. ایران نیز از سال ۱۳۸۹ اولین موزه علوم و فناوری کشور را تاسیس کرد.
سیف الله جلیلی رئیس موزه علم و فناوری ایران با اشاره به اینکه موزههای علوم و فناوری تاریخ بسیار طولانی دارند، اظهار کرد: این مراکز در دنیا شاید به حدود قرن ۱۸ نیز برسد، اما در کشور ما تاریخش کوتاه است اگر چه تلاشهای خیلی زیادی شد تا موزه علوم و فناوری به معنای واقعی در کشور تاسیس شود، ولی متاسفانه روند ساخت آن بسیار طولانی شد.
وی افزود: تاریخ علم کشور را باید در محیط علمی به نسل جوان منتقل کنیم؛ به هر حال یکی از مسائلی که همیشه در دنیا مطرح میشود این است که یک ملت و کشور باید همیشه عقبه علمی تاریخ خود را به نسل فعلی و نسلهای آینده منتقل کند، نسلهای آینده باید بدانند که گذشتگان ما چه نقشی در فرایندهای علمی داشتهاند.
جلیلی با بیان اینکه کار موزه گسترده بوده و یک سازمان یا وزارتخانه به تنهایی نمیتواند تمام امکاناتش را تهیه کند، گفت: در بیشتر کشورهای دنیا بدون استثنا موزههای علوم فناوری حاکمیتی هستند و خود رئیس جمهور یا نخست وزیر معمولا ورود میکنند، همچنین موزههای علوم فناوری به بودجه زیادی برای ادامه کار نیاز دارد و ما در حال حاضر بزرگترین معضلمان فضای فیزیکی است، تنها موزه علم و فناوری که مشابه موزههای علم و فناوری دنیاست شدیدا نیاز به فضای فیزیکی داریم.
در ادامه میتوانید بخشی از این مصاحبه و همراه با معرفی موزه علوم و فناوری ایران را ببینید: