سالی که گذشت سال واگویههای نشریات دانشجویی بود، سال مظلومیت نشریاتی که پرتلاش قلم زدند؛ اما صدایشان به جایی نرسید؛ از تخلف در انتخابات نشریات دانشگاه تهران تا تعویق یکباره زمان انتخابات!
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اگر از میان اخبار بی رنگ دانشجویی برخی رسانهها بگذری و پای حرفها و زمزمههای دانشجویان و فعالان نشریات بنشینی متوجه خواهی شد که حرفهای نگفتهای از نشریات بر دل فعالین است که در رسانههای جانبدار هواخواهی ندارد.
سالی که گذشت سال واگویههای نشریات دانشجویی بود، سال مظلومیت نشریاتی که پرتلاش قلم زدند، ولی صدایشان به جایی نرسید. از تخلف در انتخابات نشریات دانشگاه تهران و قبولی آن تا ابطال انتخابات بیش از ۲۰ دانشگاه و عدم حضور نمایندگان آنها در انتخابات نشریات گرفته تا تعویق یکبارهای زمان انتخابات و همزمانی آن با امتحانات دانشجویان، همه و همه نشان از تب و تاب اوضاع نشریات دانشجویی و حال بد آن در این یکسال داشت.
ابطال انتخابات نشریات دانشجویی!
چندی پیش، هنگامی که لیست نمایندگان شرکت کننده در هفدهمین همایش بزرگ نشریات دانشجویی در سراسر کشور منتشر شد، اسامی بسیاری از دانشگاهها و نمایندگان آنها در این لیست جایی نداشت.
دانشگاه ارومیه: دانشگاه ارومیه از دانشگاههای فعال نشریات کشور است که امسال انتخابات خود را در صحت کامل برگزار کرده و این انتخابات از جانب وزارت علوم تایید شد، اما وقتی لیست کامل اسامی نمایندگان نشریات دانشجویی برای شرکت در انتخابات کمیته ناظر بر نشریات وزارت علوم منتشر شد اثری از نام نمایندگان دانشگاه ارومیه نبود!
دانشگاه صنعتی قم: این دانشگاه نیز به مانند دانشگاه ارومیه انتخابات مورد تایید وزارت علوم داشته، اما در کمال تعجب نمایندهای در این انتخابات بزرگ سراسری ندارد!
دانشگاه رازی کرمانشاه: دومینوی ابطال انتخابات نشریات دانشگاهها بعد از فرهنگیان و کاشان، دانشجویان رازی کرمانشاه را درگیر خود کرد.
درحالی لیست نمایندگان شرکت کننده در انتخابات نشریات وزارت علوم اعلام شد که هیچ نامی از دانشگاه رازی کرمانشاه با داشتن حدود صدنشریه، در آن نبود.
گفتنی است، چندی پیش انتخابات دانشگاه رازی کرمانشاه به دلیل ناهماهنگی و پافشاری برخی اعضای دانشگاه و کمیته نشریات وزارت علوم ابطال شد.
سوال اینجاست؛ آیا برگزاری انتخابات با عدم حضور دانشگاههای مهم و پر نشریه و همزمانی آن با امتحانات دانشجویان تبعیض و بی عدالتی تلقی نمیشود؟
تخلف در انتخابات با استفاده از شیوه نامههای خودنوشته تعویق زمان انتخابات در حالی صورت پذیرفت که طبق روال عادی سنوات قبل و آنچه در شیوه نامه وزارت علوم از پیش آمده است زمان برگزاری این انتخابات هرسال اردیبهشت ماه است. امسال، اما فعالین نشریات با تغییر روند ناگهانی در این برنامه روبرو شدند و آن هم تعویق زمان انتخابات از اردیبهشت ماه به خرداد، دقیقا همزمان با امتحانات بیش از نیمی از دانشگاههای سراسر کشور تحت لوای وزارت علوم بود.
یکی از دلایل این تعویق زمانی انتخابات را میتوان بی نظمی وزارت علوم در برگزاری جلسات کمیته ناظر بر نشریات ذکر کرد. اگر جلسات کمیته ناظر بر نشریات وزارت علوم از ابتدای سال ۹۸ دقیق و در زمان مناسب تشکیل میشد تمام امور مربوط به بررسی اعتراضات دانشجویان در زمان مقرر برسی و جلسه با قوانیت خود نوشته برخی اعضای کمیته ناظر برنشریات وزارت علوم به تاخیر نمیافتاد.
اما آنچه که این میان به چشم میآید، بی اهمیتی مسئولین وزارت علوم به دانشجویانی است که یکسال در انتظار چنین روزی بوده اند و امروز به دلیل امتحانات و فاصله مکانی شهرستانها از محل برگزاری انتخابات در استان البرز نمیتوانند در آن شرکت کنند و از حق مسلم خود محروم میمانند.
عدم اجازه ورود به خبرنگاران از جمله رفتارهای متتاقض وزارت علوم میتوان به عدم اجازه به خبرنگاران برای حضور و شرکت در بزرگترین همایش سراسری نشریات سراسر کشور اشاره کرد. این موضوع در ادامه نبود بسیاری از فعالان نشریات در انتخابات نشان دهنده این است که امسال وزارت علوم در برگزاری انتخابات یک جانبه اعمال قدرت کرده و حق دانشجویان را نادیده گرفته است.