۳۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه شریف اردوی جهادی خود را با سفر به مناطق محروم خراسان شمالی آغاز کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در فاصله هزار و هفتصد کیلومتری دانشگاه، در یک روستای خشک و کمآب در استان خراسان جنوبی، یک مسجد نیمهکاره منتظر است که تا چند روز آینده تکمیل شود. نام این روستا کلاته حبیب است. با وجود جمعیت کمی که دارد، دو طلبه در آن زندگی میکنند. قرار است به زودی مسجد راهاندازی و کلاته حبیب به مرکز فرهنگی منطقه تبدیل شود. بچههای بسیج دانشگاه این مسجد را ساختهاند و این روزها دوباره رفتهاند تا گچکاری و نازککاریاش را انجام دهند. روستای کلاته حبیب یکی از پنج روستایی است که در این سه سال هدف اردوی جهادی بسیجیها بوده است. آبوهوای این روستاها گرم و خشک است و همیشه مشکل آب دارند.
نام یکی دیگر از این روستاها، افضلآباد است. افضلآباد که محل اسکان بچههاست، قرار است مرکز اقتصادی آن منطقه شود. یک ساختمان نیمهکاره در آنجاست که بچهها میخواهند از آن یک ساختمان تعاونی برای قالیبافی و اشتغالزایی بسازند. کمی آنطرفتر روستای گله گزی است. گلهگزی یک مدرسه کوچک یک یا دو کلاسه دارد که سازمان نوسازی مدارس کارهای عمرانیاش را به بسیجیهای ما سپرده است. روستای بعدی حسنآباد است. کانالهای انتقال آب حسنآباد خاکی است و به خاطر همین آب در آنجا هدررفت زیادی دارد. بچهها قرار است به جای آنها کانالهای سیمانی و بتنی درست کنند. درآمد مردم این روستاها از دامداری و کشاورزی است. البته کشاورزی در آنجا غالباً همان کشت علوفه برای دامهاست، ولی منطقه قابلیت کاشت زرشک و زعفران را دارد. بچههای بسیج برای تغییر کشت از علوفه به زرشک و زعفران تلاش میکنند، ولی با مقاومت افراد محلی روستاها روبهرو میشوند.
هر کدام از این اردوها ده روز طول میکشد: هفت روز کار، یک روز زیارت امام رضا (ع)، یک روز برای رفت و یک روز هم برای برگشت. اردوی پسران از جمعه، ۱۴ تیر شروع شده و تا بیستوچهارم ادامه دارد. ۸۸ نفر در این اردو شرکت میکنند که ۷۱ نفر آنها شریفی هستند. بین این افراد ۶۶ نفر در بخش عمرانی، ۱۳ نفر در بخش فرهنگی و ۵ نفر در بخش مطالبهگری فعالیت میکنند و یک نفر پزشک و سه نفر طلبه هم حضور دارند. اردوی دختران از روز یازدهم تیر با بدرقه مادر شهید اسدالهی آغاز شد و آنها تا بیستوهفتم در منطقه مستقر هستند. دختران بسیجی در این اردو به طور خاص، درسهایی را به سه رده سنی کودک، نوجوان و جوان آموزش خواهند داد و برای دانشآموزان جشن تکلیف برگزار میکنند. آنها ۳۵ تا ۴۰ نفر هستند که در تیمهای آموزشی، فرهنگی، دیوارنویسی و مستندسازی فعالیت میکنند.
البته حدود صد نفر از پسرهای ورودی ۹۷ دانشگاه هم از جمعه ۷ تیر تا یکشنبه، ۱۶ تیر به اطراف آشخانه خراسان شمالی رفتند تا اولین تابستان دانشگاهشان همراه با اردوی جهادی باشد. حضور طباطبایی، مسئول نهاد رهبری دانشگاه و ابوالحسنی، استاد خوشمشرب دانشکده فیزیک از جذابیتهای این اردو بود.
نهصد کیلومتر دورتر از این پنج روستا، روستای میانزو قرار دارد که جزو استان خراسان شمالی است. در یکی از طویلههای خالی میانزو، یک خانم ۴۳ ساله کمبینا زندگی میکند که همسر و پسرش او را ترک کردهاند. تنها درآمد او یارانه ماهیانهاش است و تحت پوشش کمیته امداد هم نیست. در یک گوشه دیگر روستا، یک مادر ۵۹ ساله همراه دخترش زندگی میکند. او از بیماری سرطان رنج میبرد. آنها هم تحت پوشش کمیته نیستند و فقط با یارانهشان زندگی میکنند. ۶۰ دانشجو در اردوی فردای سبز به میانزو میروند. آنها میخواهند برای هر کدام از این دو خانم یک خانه ۴۲ متری بسازند. زمین این خانهها را بنیاد مسکن انقلاب اسلامی روستایی شهرستان بجنورد تأمین میکند و هزینه ساخت هر کدام ۳۶ میلیون تومان میشود.
امسال سومین سالی است که فردای سبزیها به خراسان شمالی میروند. آنها در بخشهای عمرانی، امکانسنجی جهت اشتغالزایی و بخش فرهنگی -شامل امور تربیتی، آموزشی، توانمندسازی و مهارت آموزی- فعالیت میکنند. زمان برگزاری این اردو هفدهم تا بیستوهفتم تیر -واقع در دهه کرامت- است. در یکی از روزها، بچهها با اهالی روستا تولد امام رضا (ع) را جشن میگیرند و روز آخر به زیارت ایشان میروند. از شصت دانشجوی شرکتکننده، سی نفر دختر هستند که همهشان کار فرهنگی میکنند. سی نفر دیگر پسر هستند که بین آنها، ۱۰ نفر فعالیت عمرانی میکنند، ۱۴ نفر در بخش فرهنگی کمک میکنند و ۶ نفر کادر اجرایی هستند.