کد خبر:۷۷۷۷۶۵
یک فناور فعال خبر داد

تولید حسگر‌های نیرو، مقدمه‌ای برای تولید محصولات نوآورانه جدید است

یک فعال فناور گفت: با توجه به اهمیت استفاده از ربات‌های هوشمند، تولید حسگر‌های نیرو مقدمه‌ای برای تولید محصولات نوآورانه جدید است.

تولید حسگر‌های نیرو مقدمه‌ای برای تولید محصولات نوآورانه جدید است

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ظهور فناوری رباتیک و نمایان شدن نقش این ابزار‌های هوشمند در صنعت بیش از ۲۰ سال گذشته است. در این بازه زمانی فرصتی پیش آمده است تا ربات‌ها، پای خود را از صنعت فراتر بگذارند و به زندگی روزمره هم راه یابند.

شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان هم در مسیر تولید این ابزار‌های هوشمند گام برداشتند تا صنعت، بتواند به کمک فناوری‌های نو، وارد عرصه تازه‌ای از پیشرفت و کارآمدی شود.

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز توانسته است ربات‌های بین‌المللی با نام دلتا را که جایگاهی ویژه در صنعت بسته‌بندی برای خود دست‌وپا کرده و به عنوان یکی از معیار‌های بسته‌بندی سالم شناخته می‌شوند، در داخل کشورمان بومی سازی و تولید کند.

مهدی طالع ماسوله مدیرعامل شرکت سپهر پژوهشگران ویرا که در زمینه تولید این ربات‌ها فعالیت می‌کند، اظهار کرد: ربات‌های دلتا، که در جهان نیز با همین عنوان شناخته شده‌اند، در خطوط تولید با سرعت بالا استفاده می‌شوند. این ربات‌ها در انتقال، جابه‌جایی و بسته بندی صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارند.

مهدی طالع ماسوله، با بیان این‌که فناوران این شرکت کار پژوهشی و تحقیقاتی خود را در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران آغاز کرده و به مرحله تولید نمونه رسیده‌اند، ادامه داد: فناوری ساخت ربات‌ها بیش از ۲ دهه است که در صنایع جهان، به ویژه صنعت بسته‌بندی جاافتاده است، اما محدودیت‌های کشور در انتقال فناوری موجب شد تا این ربات‌ها با قدری تأخیرمورد توجه قرار بگیرند.

وی با بیان این‌که این اکنون، اما این ابزار هوشمند را با فناوری بومی و یاری به مرحله تولید رساندیم، تصریح کرد: این ربات با همکاری بسیار زیاد این آزمایشگاه ساخته شده و دانش فنی اصلی برگرفته شده از این آزمایشگاه به ثمر رسیده است.
 
این فعال دانش‌بنیان، از نیاز مبرم صنعت بسته‌بندی به این ربات‌ها می‌گوید و ادامه داد: این صنعت به شدت نیازمند و تشنه فناوری ربات‌های دلتا است؛ چراکه اخذ بسیاری از استاندارد‌های بین‌المللی بسته‌بندی به استفاده از این ربات‌ها در خط تولید وابسته است بنابراین توسعه فناوری این ربات‌ها ضمن کمک به تولید با کیفیت زمینه ورود محصولات غذایی را به بازار‌های بین‌المللی را فراهم می‌کند.



وی ادامه می‌دهد: به طور مثال صادرات خرما با یک چالش جدی مواجه است و بسیاری از کشور‌ها استفاده از فرآورده خرما به عنوان یکی از محصولات مهم صادراتی کشورمان را به استفاده از این فناوری و عدم دخالت دست در بسته‌بندی خرما منوط ساخته‌اند.

طالع ماسوله به بازار منطقه‌ای و بین‌المللی پررونق این محصول اشاره می‌کند و می‌افزاید: اگرچه شرکت‌های قدرتمندی در عرصه بین‌المللی، سال‌ها است که در حوزه ساخت و توسعه این ربات‌ها کار می‌کنند، اما نمونه ایران‌ساخت این ربات‌ها، با توجه به قیمت بسیار پایین‌تر نسبت به نمونه مشابه خارجی و کیفیتی به همان اندازه، می‌تواند به خوبی در بازار کشور‌های منطقه جای خود را باز کند.

مدیرعامل سپهر پژوهشگران ویرا، بسته‌بندی و جداسازی پسماند‌ها را یکی دیگر از کاربرد‌های این ربات می‌داند و بیان می‌کند: بسته‌بندی و جداسازی پسماند‌ها به کمک ربات‌های هوشمند یکی از محور‌های این شرکت است. با حمایت از این فناوری و توسعه آن قطعا تحولی در صنعت مدیریت پسماند صورت می‌گیرد. در حال حاضر نیز با اداره مدیریت پسماند برای ورود فناوری این ربات‌ها موافقت‌هایی صورت گرفته است.

طالع ماسوله، تولید حسگر‌های نیرو را یکی دیگر از تولیدات این شرکت دانش‌بنیان عنوان می‌کند و ادامه داد: این حسگر‌ها که با فناوری پیشرفته‌ای تولید می‌شوند و قیمت بالا نزدیک به ۱۰ هزار دلار برای هرکدام ازا ین حسگر‌ها هزینه می‌شود، اکنون در داخل کشور نمونه‌سازی شده است.

این فعال فناور، ربات‌های جراحی و همچنین ربات‌های صنعتی را نیازمند این حسگر‌ها دانست و تصریح کرد: عمده موارد این حسگر‌ها در صنعت توان‌بخشی و حوزه سلامت است.

وی افزود: این حسگر‌ها در فناوری‌های دیگری نیز به کار می‌رود و می‌تواند مقدمه‌ای برای تولید محصولات نواورانه جدید باشد. به طور مثال با استفاده از این حشگر‌ها کفشی را تولید کردیم که اطلاعات نیروی واردشده بر قسمت‌های مختلف پا را به نرم‌افزار ارسال می‌کند و اطلاعات دقیقی را از وضعیت حرکت، نواقص آن و فیزیک پا در اختیار پزشک قرار می‌دهد.

طالع ماسوله همچنین با اشاره به حضور ۵ دانش‌آموخته در حوزه‌های مکانیک، الکترونیک، برق و کامپیوتر در این شرکت دانش‌بنیان، حمایت از نوآوری نیروی انسانی را زمینه ساز رونق تولید محصولات فناورانه دانست و خاطرنشان کرد: مهم‌ترین نیاز برای این محصولات، بازاریابی و بازارسازی است. اگر در شرایط کنونی که افزایش قیمت ارز، تمایل را به سوی کالای ایرانی افزایش داده، از تولید انبوه این شرکت‌ها حمایت شود، قطعا بسیاری از نیاز‌های فناورانه تأمین و رونق تولید رقم خواهد خورد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار