رئیس سازمان بسیج دانشجویی گفت: خروجی اسلام ناب باید تشکیل هستههای مقاومتی باشد که بزرگمنادی اسلام ناب، امام خمینی(ره) پرچم آن را بالا بردند و امروز رهبر انقلاب بهترین معلمش هستند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد جواد نیک روش، رئیس سازمان بسیج دانشجویی در اختتامیۀ چهارمین دورۀ معرفتیتشکیلاتی «اسلام ناب» ویژه برادران با اشاره به اینکه ما در یکی از حساسترین برهههای حرکت تاریخی خود قرار داریم، گفت: معرفتجویان بعد از پایان این دوره که به سنگرهای خودشان در خط مقدم نبرد جنگ نرم یعنی دانشگاهها برمیگردند، انشاءالله با بینشی ژرفتر و انگیزههایی بیشتر و مهارتهایی قویتر از گذشته و البته دانش و معرفتی بیش از پیش، زمینۀ تأثیرگذاری بیش از پیش در این مبارزۀ تاریخی را فراهم خواهند کرد. انشاءالله امیدواریم که زمینۀ ظهور امام عصر (عج) با همین گردهماییهای معرفتی و تشکیلاتی بیش از پیش فراهم بشود.
نیکروش با اشاره به بیانیۀ گام دوم گفت: جمعی که اینچنین گرد هم آمدهاند برای اینکه دنیا را و مافیها را با نگاه مقتدایشان ببینند، قطعاً تمرکزی جدی گذاشتهاند روی آخرین مباحثی که ایشان دستهبندیشده و بهتعبیر خودشان با اختصاص وقت قابلتوجه، دقیقاً خطاب به همین جماعت و البته خطاب به همۀ جوانان بیان کردهاند. اما از میان جوانان، شما که با انگیزه حضور پیدا کردهاید و دو هفته از ایام تعطیلات مشغول درس و مباحثه شدید، باید توجه بیشتری باید داشته باشید به آنچه بیانیۀ گام دوم نامیده شد. اساساً این پویش معرفتی و تربیتی و تشکیلاتی یعنی اسلام ناب، گامی است برای خودسازی با نگاه به جامعهپردازی و انشاءالله تمدنسازی.
خودسازی با رویکرد تشکیلاتی مسئول سازمان بسیجدانشجویی درباره تفاوت دورۀ اسلام ناب با دیگر دورهها گفت: شاید مهمترین تفاوت دورۀ «اسلام ناب» با سایر دورههای معرفتی و دورههای آموزشی و دورههای تربیتی که برگزار میشود، همین باشد که خودسازیِ دانشجویان با رویکرد تشکیلاتی در این طرح بسیار جدی است. خدا را شکر میکنیم که تعداد قابل توجهی از برادرانی که در سنگر بسیجدانشجویی در دانشگاههای مختلف کشور مشغول مبارزه هستند، توفیق بهرهگیری از خرمن معارف اهل بیت(ع) را بهواسطۀ نشستن سر سفرهای که حضرت آقا پهن کردهاند، نصیبشان شد. به این معنا در واقع آموزههای اسلام ناب، زمینهای را فراهم میکند برای تثبیت و تعمیق مبانی آرمانهای فطری و جهانی انقلاب اسلامی.
نیکروش دربارۀ گام دوم انقلاب اسلامی گفت: گام دوم بناست توسط جماعتی که منتخبی از بهترینهایشان را ما امشب اینجا در محضرشان هستیم، طی بشود. قطعاً پرچمِ شعارهایی که بهتعبیر رهبر معظم انقلاب شعارهایی فطری و جهانی و لایتغیّر است، همانطور که در گام نخست بهخوبی پاس داشته شد، در گام دوم هم باید بسیار بلند و برافراشته باشد. شعارهایی مثل آزادی، عقلانیت، عزت، برابری و عدالت. بدیهی است که این شعارها از مبانی سرچشمه میگیرد و آن مبانی به بهترین بیان در کتاب «طرح کلی اندیشۀ اسلامی» تبیین شده و شما توفیق خوشهچینی از این معارف را در این چهارده روز پیدا کردید.
بهدنبال تحقق نظریۀ نظام انقلابی وی همچنین به نظریۀ نظام انقلابی اشاره کرد و گفت: ما اگر بهعنوان مخاطبان اصلی بیانیۀ گام دوم انقلاب اسلامی بهدنبال تبیین و تحقق نظریۀ نظام انقلابی باشیم که از تعابیر بسیار عمیق و معنادار و بسطپذیر رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم است، طبیعی است که این مهم جز با مبانی مستحکم محقق نمیشود. آن کسانی که این مبانی را داشته باشند و تربیت شده باشند، برای تحقق این مهم قطعاً باید تجربیاتی از جنس اسلام ناب و آنچه انتظار میرود در قالب کنشگری و نقشآفرینی در دانشگاهها را کسب کنند. این تجربه باید توسط معرفتجویانی که در این دوره شرکت کردند رقم بخورد تا این تجربه به یک زمینۀ جدی برای آن نظریۀ نظام انقلابی تبدیل شود. خدا را شکر میکنیم و مفتخریم به اینکه توفیق میزبانی و خادمیِ شما بزرگواران، شمایی که منتخبی از همان نسلی هستید که آقا فرمودند: مؤمن، دانا و باانگیزه. بنا هست برای پیشرفت کشور، نقشآفرینی کنید و از این رهیافت انشاءالله فاصله بین واقعیتها تا آرمانها را طی کنید.
نیکروش دربارۀ سرفصلهای دورۀ اسلام ناب گفت: الحمدلله برای سرفصلهایی که در دوره پیشبینی شده بود، بههمت برادران خوبمان، دستاندرکارانی که حالا از جمعشان من فقط اینجا حاجآقای تجریشی را نام میبرم، زحمت بسیاری کشیده شد تا طراحی سرفصلها طوری باشد که با نیازهای آن جوان دانای باانگیزهای که بناست فاصلۀ بین واقعیت تا آرمانها را طی کند تطبیق داشته باشد. انشاءالله برنامههای مختلفی که در این دوره برگزار شد زمینۀ شکلگیری ایدههایی را برای شما فراهم کرده باشند.
خروجی اسلام ناب باید تشکیل هستههای مقاومتی باشد وی دربارۀ ضرورت شکلگیری هستههای مقاومت گفت: واقعیت این است که تلاش این جمع زمانی محقق میشود که هرکدام از شما بهتعبیر امام راحل یک هستۀ مقاومت شکل بدهید. خروجی اسلام ناب باید تشکیل هستههای مقاومتی باشد که بزرگمنادی اسلام ناب، معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (رحمةاللهعلیه)، پرچم آن را بالا بردند و امروز آقا بهترین معلمش هستند. امام فرمودند: اگر ما دنبال حکومت بزرگ اسلامی هستیم، باید هستههای مقاومت را در سراسر جهان شکل بدهیم. الحمدلله این پرچمها پرچمهای کشورهای جهان اسلام در سالنو حضور برادرانی از کشورهای مختلف در قالب بخش بینالملل اسلام ناب، حاکی از شکلگیری این هستههای مقاومت است و زمینۀ تحقق آن مطلوب را فراهم کرده است.
نیک روش اولویت شکلگیری هستههای مقاومت را اینگونه توصیف کرد: ما باید الگوی این هستهها را اول در کشور خودمان بهعنوان امّالقراء عملیاتی کنیم. در هر دانشگاه باید تعداد کثیری از این هستههای مقاومت شکل بگیرد. اگر این هستهها توسط شمایی که در این دوره شرکت کردید و مبانی اندیشهای و نظریتان اتحاد پیدا کرده شکل بگیرد، زمینۀ ارتباط و اتصال شان و ایجاد یک شبکۀ فراگیر از هستههای مقاومت و نهایتاً یک جبهۀ متحد و مؤثر در حوزۀ اندیشه و فرهنگ و رسانه از شاگردان مقام معظم رهبری را شکل خواهد داد. طرح اعتلای بسیجدانشجویی مبتنی بر شکلدهی و شبکهسازی همین هستههاست که فرصت دیگری میطلبد. انشاءالله در دورههای دیگری در نشستهای تشکیلاتی اختصاصی که ویژۀ مسئولان بخشهای مختلف بسیجدانشجویی، پایگاههای مستقل و حوزهها در سراسر کشور است، بهتفصیل ارائه خواهد شد.
دال مرکزی خروجی این هستهها باید تمرکز روی حل مسائل کشور باشد نیکروش با بیان اینکه دال مرکزیِ خروجی این هستهها باید تمرکز روی حل مسائل کشور باشد، افزود: هدف نهایی این هستهها که میتوانند در قالبهای مختلف شکل بگیرند و هریک روی یک موضوع متمرکز شوند، حل یک مسئله از مسائل کشور است. اتصال این هستهها قطعاً میتواند در کشور موجآفرین باشد.
وی دربارۀ مشکلات مسیر هستههای مقاومت و شبکۀ جوانان مؤمن انقلابی که پایهکار حل مسائل کشور هستند و انشاءالله زمینهساز تحقق نظریۀ نظام انقلابی و مقدمۀ ظهور امام عصر (علیهالسلام) خواهند بود، گفت: البته این مسیر، مسیر آسانی نیست. مسیری است که قطعاً با موانعی مواجه است. حداقل این است که کسانی که منافعشان در بهتعویقافتادنِ ظهور است، منافعشان در بهتعویقافتادنِ تحقق نظریۀ نظام انقلابی است، در بهتعویقافتادنِ تحقق تاموتمام ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی است، مانعتراشی خواهند کرد. کسانی در این مسیر پای کار خواهند ایستاد که باور داشته باشند «وَ أن لَوِ استَقامُوا عَلَی الطریقة لأسقَیناهُم ماءاً غدقاً: مقاومت در مسیر حق، نتایج گوارایی دارد»، باور داشته باشند «الّذین قالوا رَبُّنا الله ثم استقاموا تتنزّل علیهم الملائکة». آن کسانی که واقعاً از صمیم قلب خدا را قبول داشته باشند، تجلی آن توحیدی است که از «طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن» یاد گرفتید در وجودشان شکل گرفته باشد و پای «ربّنا الله» شان بایستند، اجازه ندهند شرک در ساحتهای اجتماعی جولان بدهد، حتماً ملائکه بر آنها نازل میشوند و کمکحالشان میشوند. اینجاست که آن وعدۀ شیرینِ «وَ لَیَنصُرَن الله من ینصُرُه» که وعدۀ بسیار شیرینی است، فهمیده میشود که نتیجۀ نصرت الهی قطعاً مشمول یاری خدا خواهد بود. انشاءالله خداوند متعال به همۀ ما توفیق بدهد با زیست مجاهدانه و استقامت در مسیر حق، زمینۀ گرفتن و مزدی، چون شهادت را برای خودمان فراهم کنیم.