کد خبر:۷۸۰۱۹۰
با اعلام مرکز کنترل ماموریت فضا؛

اولین فضاپیمای خورشیدی تاریخ فضا وارد مدار شد

اولین فضاپیمای خورشیدی تاریخ فضا که تاکنون سفر آرامی داشته با استفاده از نور خورشید وارد مدار شده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ماه گذشته بود که فضاپیمای «لایت‌سیل ۲» (LightSail ۲) سوار بر موشک «فالکون هوی» (Falcon Heavy) وارد مدار شد. این فضاپیما که اولین فضاپیمای خورشیدی تاریخ فضا است، تاکنون سفر آرامی داشته است.

فضاپیمای «لایت‌سیل ۲» توانست با موفقیت بادبان‌های خورشیدی خود را باز کند و در فضا به جستجو بپردازد. آغاز این مرحله نقطه عطفی در این فناوری با پتانسیل میان ستاره‌ای محسوب می‌شود. این بادبان خورشیدی بدون هیچ نیروی محرکه و تنها با استفاده از نور خوشید در حال گردش در مدار است.

ایده حرکت کردن اجرام در فضا با استفاده از نور خورشید به قرن ۱۷ میلادی باز می‌گردد. زمانی که یوهانس کپلر دنباله‌های ستاره دنباله‌دار را در حال حرکت مشاهده کرد. حرکتی که معتقد بود با استفاده از «نسیم خورشیدی» است.

فضاپیمای ساخت شرکت خصوصی «انجمن سیاره‌ای» (Planetary Society) اولین فضاپیمایی است که تنها از نور خورشید برای تغییر مداری خود استفاده می‌کند.

مرکز کنترل ماموریت فضاپیما تایید کرد که این فضاپیما به اندازه یک قرص نان، بادبان‌های خورشیدی خود را که به اندازه یک جعبه است، با موفقیت باز کرد و اولین گردش مداری خود در حالت بادبان خورشیدی را تکمیل کرد. نیرویی که توسط فوتون‌های خورشید تامین می‌شود، تقریبا وزنی برابر با یک گیره کاغذ دارد.

بادبان خورشیدی (Solar sail) که از آن با عنوان‌های بادبان نوری یا بادبان فوتونی نیز یاد می‌شود، روشی پیشنهادی برای پیشرانش فضاپیما با استفاده از فشار تابش اعمال شده بر روی آینه‌هایی عظیم است؛ بنابراین «لایت سیل ۲» با عجله حرکت نخواهد کرد.

ولی تنظیمات کوچک در جهت‌گیری بادبان‌های فضاپیما، مسیر آن را به آرامی تغییر خواهد داد. هدف این است که «لایت‌سیل ۲» قبل از سوختن در اتمسفر، یک سال مدار زمین را گردش کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار