مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی گفت: اینستکس و امضای تفاهمنامه محرمانگی اطلاعات بین ایران و طرف اروپایی اینستکس خسارت محض به اقتصاد کشور وارد میکند.
مهدی هاشم زاده مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: بعد از موضوع fatf و پیوستن ایران به کنوانسیون های پرخطر پالرمو و cft و در نهایت شکست دولت آمریکا و هم پیمانانش امروز این کشورها به هر طریقی در حال تلاش هستند که بتواند سیر افول و شکست های پی در پی خود را با اهرم افزایش فشارهای اقتصادی و تحریم ها جبران کنند.
وی با بیان اینکه درحال حاضر نقش اروپا در این جنگ اقتصادی کمتر از دولت آمریکا نیست؛ به گونه ای که یکصدایی آنها در قضایای اخیر خود گواه بر این ادعا است، افزود: آن چیزی که الان بعنوان ابزار کاری و موثر آمریکا برای افزایش فشارهای اقتصادی مطرح است؛ چیزی جز اینستکس نیست به گونه ای که اینبار از درگاه اروپا به دنبال دریافت اطلاعات افراد موثر در اقتصاد کشورمان هستند تا با به دست آوردن این اطلاعات ضربه هایی را به اقتصاد مریض ایران وارد کنند.
هاشم زاده با تاکید بر اینکه یقینا اینستکس خسارت محضی است که جبران این خسارات نیاز به زمان و سرمایه ی عظیم است، اظهار کرد: در روزهای اخیر شاهد اظهارات اروپایی ها مبنی بر تایید چند تراکنش از طریق اینستکس و عملیاتی شدن آن هستیم و حتی فدریکا موگرینی اعلام کرده است که شرط اجرای اینستکس ارائه اطلاعات افراد موثر در اقتصاد ایران است که این اظهارات و تایید نشان دهنده ارائه این اطلاعات مهم از سوی ایران است.
وی بیان کرد: امضای تفاهم نامه محرمانگی این اطلاعات از طرف ایرانی و اروپایی اینستکس دقیقا آن چیزی است که آمریکا قصد داشت به واسطه پیوستن ایران به دو کنوانسیون پالرمو و CFT انجام دهد تا به اطلاعات افراد اصلی و موثر اقتصاد ایران دسترسی پیدا کند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر اینکه راه برون رفت از مشکلات تکیه به توان و ظرفیت های داخل کشور و جوانان است، گفت: دولت ضمن توجه به این مهم که اروپا قابل اعتماد نیست و همچنان به تعهدات خود در برجام عمل نکرده است درنظر داشته باشد انعقاد این تفاهم نامه هیچ تاثیری در صادرات نفت و رونق اقتصادی کشور نخواهد داشت.