کد خبر:۷۸۳۳۸۸
آخر هفته با اخبار فناوری|

تکنولوژی خریدنی نیست، یادگرفتنی است/ سرعت گرفتن روند اجرای طراحی و ساخت هواپیمای ۷۲ نفره در ایران

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

منتشر نشود

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.


سقف حمایت از پژوهشگران پسادکتری افزایش یافت
ایمان افتخاری رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره تغییرات برنامه‌های صندوق از ابتدای سال جاری تا کنون اظهار کرد: سیاست‌های صندوق برای اختصاص حمایتی بهینه تا حدودی تغییر کرده است. در حال حاضر، در چارچوب بودجه مصوب کمیته تخصصی صندوق برای هر کارگروه، برنامه ریزی مناسب و مستقلی در حوزه‌های مختلف علوم در حال شکل‌گیری است و بنابراین کارگروه‌ها می‌توانند حمایت‌های بهینه تری متناسب با حوزه علمی مربوطه داشته باشند.

به گفته افتخاری، در حوزه پسا دکتری حمایت مالی از محققان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و نزدیک به دو برابر شد. البته در زمینه طرح‌های پژوهشی نیز این افزایش حمایت‌ها وجود دارد و سقف حمایت از ۳۰ میلیون تومان به ۴۵ میلیون تومان رسید.
 
خبرگزاری دانشجو
 
سومین نمایشگاه بین‌الملی لیزر و فوتونیک آبان ماه برگزار می‌شود
سومین نمایشگاه بین الملی لیزر و فوتونیک ایران ۱۸ تا ۲۱ آبان ماه سال جاری با حضور شرکت‌های معتبر داخلی و بین‌المللی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این نمایشگاه سالیانه، ارائه همه پتانسیل‌های به روز تولیدی، بازرگانی و خدماتی مراکز مختلف صنعتی، پزشکی و تحقیقاتی و نیز تقویت زمینه‌های توسعه و ترویج فناوری لیزر در کشور و بازار کسب وکار این حوزه فناوری است.
 
 
تکنولوژی خریدنی نیست، یادگرفتنی است / بدون دانش بومی هیچ فناوری نمی‌تواند مفید باشد
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه رویداد ارائه نیاز‌های فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما که صبح امروز در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، اظهار کرد: این صنعت از نظر من مدیون نیروی هوایی است.

ستاری ادامه داد: داشتن یک تکنولوژی به پول نیست؛ بلکه باید تلاش و کوشش همراه آن باشد و ما همه این هزینه‌ها را داده ایم تا امروز به این جایگاه دست پیدا کنیم؛ هواپیما‌هایی که بعد از جنگ تحمیلی خریداری شده در داخل کشور تعمیر و نگهداری می‌شوند و در کنار آن یکسری دستگاه‌ها همچون رادار به دست جوانان ایرانی ساخته شدند و نیاز به خرید آن نیست.
 
 
صاحبکار خراسانی، مدیرکل دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت نوآوری و تجاری سازی فناوری با اشاره به اهمیت استانداردسازی که پیشران بسیاری از نوآوری‌ها بوده است به تبیین نقشه راه ارزیابی و حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان پرداخت.

وی با اشاره به این که بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ شرکت با گذراندن روند ارزیابی و تایید از سوی ۱۲ وزارتخانه مختلف عضو کارگروه ارزیابی شرکت‌ها موفق به اخذ تاییدیه دانش بنیان شده اند اظهار داشت: شرکت‌های دانش بنیان ذیل قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات از تسهیلات و حمایت‌های متنوعی برخوردارند.
 
 
روند اجرای طراحی و ساخت هواپیمای ۷۲ نفره در ایران سرعت پیدا کرد
منوچهر منطقی دبیر ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه تعمیر و نگهداری هواپیما که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هواپیما یک محصول پیچیده است و ساخت این محصول نیازمند اخذ مجوز‌های بین‌المللی می‌باشد و لازم است همه سازندگان قطعات هواپیمای داخلی نیز این مجوز‌ها را دریافت کنند.

منطقی ادامه داد: برای تولید قطعات هواپیما شرکت‌ها فرایند پیچیده‌ای را پیش رو دارند و باید مجوز‌های بین المللی اخذ کنند و خوشبختانه سازندگان داخلی توانسته اند در مدت زمان کوتاهی مجوز‌های لازم برای ساخت قطعات هواپیما را دریافت نمایند و شاهد آن هستیم که در حال حاضر بیشتر قطعات تحریمی هواپیما در داخل کشور ساخته می‌شود.
 
خبرگزاری دانشجو
 
چهارمین المپیاد دانش آموزی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی آغاز شد
امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره برگزاری چهارمین المپیاد دانش آموزی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، اظهار کرد: ترویج و فرهنگسازی دانش سلول‌های بنیادی میان دانش آموزان سراسر کشور هدفی است که این رویداد دنبال می‌کند. دستاورد آن نیز، تربیت جوانانی متعهد و با منش علمی است که در مسیر دانش اندوزی، کارآفرینی و خلق ثروت گام نهاده و امید است در اعتلای کشور نقش مهمی ایفا کنند. اهدافی که با برگزاری چهار دوره المپیاد دانش آموزی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی مسیر تحقق آن طی شد.
 
خبرگزاری دانشجو
 
ششمین مدرسه تابستانه دانشجویی علوم اعصاب شناختی مردادماه برگزار می‌شود
برگزاری مدرسه‌های تابستانی در سطح دانش آموزی و دانشجویی اقدامی برای ترویج بهتر حوزه‌های مختلف علمی است. ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز این فعالیت را در کنار سایر اقدامات خود برای ترویج و فرهنگسازی این حوزه انجام می‌دهد. در این راستا ستاد از برگزاری ششمین مدرسه تابستانه دانشجویی علوم اعصای شناختی حمایت می‌کند.

این رویداد از ۱۲مرداد ماه آغاز شده و تا ۱۷ مرداد ماه سال جاری ادامه داشت و در آن دانشجویان با فناوری‌های نوین شناختی، تقویت کارگروهی و تفکر بین رشته‌ای و با تأکید بر اجرای پروژه‌های علمی آشنا شدند.
 
خبرگزاری دانشجو
 
اندام‌های مصنوعی کمک حرکتی تولید شد
نوعی جدید از اندام‌های کمک حرکتی پسیو توسط محققان دانشگاه تهران و با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ساخته شد. این اندام براساس یک مدل کنترلی جدید طراحی شده است. این مدل توانایی توضیح دادن کنترل تعادل بالاتنه را در حرکت انسان‌ها دارا است. بر این اساس با برآورده ساختن رابطه‌ای بین نرمی در کمر و نیروی وارده در راستای پا می‌توان بالاتنه را کنترل کرد. در این طرح پژوهشی رویکرد کنترلی این مدل برای طراحی و کنترل اندام کمک حرکتی غیرفعال به کار گرفته شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار