کد خبر:۷۸۲۳۵۳
ستاری:

تکنولوژی خریدنی نیست، یادگرفتنی است / بدون دانش بومی هیچ فناوری نمی‌تواند مفید باشد

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اگر در کشور دانش بومی وجود نداشته باشد، هیچ تکنولوژی نمی‌تواند مثمر ثمر قرار گیرد.

سامانه S۳۰۰ توانایی انهدام پهپاد آمریکایی را نداشت / بدون دانش بومی هر نتیجه‌ای صفر خواهد بود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه رویداد ارائه نیاز‌های فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما که صبح امروز در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، اظهار کرد: این صنعت از نظر من مدیون نیروی هوایی است.

ستاری ادامه داد: با نگاهی به تاریخ خواهیم دید که حوالی سال ۵۴ در ایران یک اتفاق عجیب رخ داد که در دنیا از آن به عنوان یک رخداد باورنکردنی یاد می‌شود، زیرا ما در آن سال‌ها یک نیروی هوایی بسیار قوی داشتیم و تعداد زیادی هواپیمای اف ۵ در اختیار ایران قرار داشت.

وی اظهار داشت: ما بعد از آمریکا دومین کشور جهان در صنعت هوایی بودیم؛ به نحوی که در جنگ آمریکا و ویتنام تنها ایران بود که توانست تعداد بالایی هواپیمای اف ۴ خریداری کند، اما با آغاز جنگ تحمیلی شاهد بودیم که عملا در این حوزه دست مان خالی بود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهور گفت: این اتفاق نشان داد وقتی دانش وجود نداشته باشد نتیجه صفر است مثل اشتباهی که امروز کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس مرتکب شده اند. اگر علم از بوم یک کشور خارج نشود عملا دست آن کشور خالی خواهد بود و نتیجه مطلوبی در حوزه‌های مختلف به دست نخواهد آمد.

ستاری با بیان اینکه در آغاز جنگ تحمیلی تیمسار فکوری اعلام می‌کند که ما با این سیستم هواپیمایی تنها یک ماه توان مقابله داریم، اما در همان روز‌ها یک نهضت مهم در نیروی هوایی رخ می‌دهد و با کمترین امکانات شاهد آن هستیم که جنگ مدیریت شد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهور با بیان اینکه در ابتدای جنگ تحمیلی ما تنها ۱۷۰ هزار دانشجو در کشور داشتیم، گفت: آن زمان شرایط استفاده از نیرو‌های داخلی بسیار کم بود، زیرا تعداد متخصصین داخلی حتی در حوزه مهندسی مکانیک نیز محدود بود، اما امروز شاهد آن هستیم که بیش از ۴ میلیون دانشجو داریم و سالیان سال است که در رشته هوافضا فارغ التحصیلان خوبی به عرصه هوایی کشور اضافه می‌شوند.

وی تصریح کرد: ما برای صنعت هوافضا خون داده ایم و بسیاری از جوانان این کشور در این راه شهید شده اند و به این نتیجه رسیده ایم که به هیچ عنوان امکان خرید تکنولوژی از کشور‌های دیگر وجود ندارد در واقع تکنولوژی خریدنی نیست بلکه یاد گرفتنی است.

ستاری ادامه داد: داشتن یک تکنولوژی به پول نیست؛ بلکه باید تلاش و کوشش همراه آن باشد و ما همه این هزینه‌ها را داده ایم تا امروز به این جایگاه دست پیدا کنیم؛ هواپیما‌هایی که بعد از جنگ تحمیلی خریداری شده در داخل کشور تعمیر و نگهداری می‌شوند و در کنار آن یکسری دستگاه‌ها همچون رادار به دست جوانان ایرانی ساخته شدند و نیاز به خرید آن نیست.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: همه ما شاهد هستیم همین پهپاد آمریکایی که چند وقت پیش توسط نیرو‌های ایران زده شد قطعا با سامانه اس ۳۰۰ امکان پذیر نبود، زیرا این پهپاد‌ها سیستم آنتی دارند و به محض شلیک یک موشک به سمت شان عملیات الکترونیک و آنلاین آغاز می‌شود و مورد اصابت قرار گرفتن آن نشان می‌دهد که جوانان ما سیستم جدیدتری برای مقابله با هر نوع دشمن خارجی بر روی آسمان را دارند.

وی با بیان اینکه در حوزه تعمیر و نگهداری در بخش نظامی دستاورد‌های خوبی داشته ایم، گفت: برای این دانش انباشته باید آن را به بخش هواپیما‌های داخلی سرریز کنیم و اولویت اول ما در این حوزه بحث تعمیر و نگهداری هواپیما‌ها هست.

ستاری بیان کرد: شاید شرکت‌ها با استاندارد‌های حوزه تعمیر و نگهداری هواپیما آشنا نباشند، اما ما در معاونت علمی آمادگی کامل را داریم تا به آن‌ها کمک کنیم، البته شاید نتوانیم برخی استاندارد‌های بین المللی را بگیریم، ولی به کمک سازمان استاندارد خودمان می‌توانیم آن قطعات را در سطح بین الملل آماده کنیم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: تلاش معاونت علمی این است تا در حوزه غذا و بیوتک بتوانیم کار‌های مهم تری انجام دهیم، زیرا به این امر واقفیم که غذا از سلاح مهم‌تر است و اگر ما نتوانیم در این حوزه کاری کنیم مهم نیست چه سلاحی داریم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار