به گفته محققان آمریکایی اگر معمولا یک یا دو فنجان قهوه میخورید، فنجان سوم میتواند برایتان دردسرساز باشد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ بر اساس تحقیقات اخیر نوشیدن قهوه اضافی با دیگر نوشیدنیهای کافئین دار میتواند شانس ابتلابه میگرن را در افراد مستعد افزایش دهد. در بیمارانی با میگرن مقطعی (ا تا ۱۴ روز سردرد در هر ماه) یک یا دو نوشیدنی کافئین دار در همان روز باعث میگرن نخواهد شد در صورتی که سه نوشیدنی منجر به خطر ابتلا به میگرن در همان روز خواهد شد. این نتایج توصیه میکند که بیشتر از دو نوشیدنی کافئین دار در روز مصرف نکنید.
برای بررسی اثر کافئین بر میگرن یک تیم تحقیقاتی روی ۹۸ داوطلب که بیشتر زن بودند و دو دوره ۱۵ روزه در هر ماه تجربه میگرن داشتند آزمایش انجام دادند. از داوطلبان خواسته شد تا به مدت ۶ هفته شیوه زندگی خود از مصرف کافئین و الکل تا فعالیتهای فیزیکی و سطح استرس را یادداشت کنند.
اکثر بیماران (۶۶ درصد) یک یا دونوشیدنی کافئینی در روز، ۲۰ درصد هیچ نوشیدنی کافئینی و ۱۲ درصد ۳ تا ۴ وعده در روز نوشیدنی کافئینی مصرف کرده بودند بطور کلی در طی ۴۴۶۷ روز آزمایش ۸۲۵ روز با سردرد میگرنی گزارش شد.
در بین اکثریت که یک یا دو وعده نوشیدنی کافئینی در روز مصرف میکردند ارتباطی بین کافئین با میگرن دیده نشد. در بین افرادی که به ندرت و فقط یک یا دو وعده نوشیدنی مصرف میکردند خطر سردرد متحملتر بود. گروهی که در روز ۳ وعده یا بیشتر نوشیدنی کافئینی مصرف میکردند، نوشیدن کافئین با افزایش سر درد مرتبط بود.
با افزایش تعداد وعدههای مصرف نوشیدنیهای کافئینی خطر ابتلا به میگرن نیز افزایش یافت. افرادی با سه وعده یا بیشتر ۱.۴ برابر و افرادی با ۵ وعده یا بیشتر ۲.۶۱ برابر بیشتر از دیگران تجربه سردرد در همان روز را داشتند.
دکتر لوری نپر استادیار عصب شناسی دانشگاه پیتسبورگ میگوید: «یافتههای جدید فرضیه قبلی متخصصان میگرن را تایید میکند. ما به بیماران خود توصیه میکنیم که مصرف قهوه را به ۸ تا ۱۲ اونس در روز محدود کنند.»
همچنین یافتهها نشان میدهد که مصرف نوشیدنی کافئین دار ۴ ساعت قبل از خواب ارتباطی با خواب کمتر یا بدخوابی ندارد. در آزمایشی که بر ۷۸۵ داوطلب انجام شد مشخص شد بر خلاف کافئین، مصرف الکل و نیکوتین قبل از خواب بر کیفیت خواب اثر میگذارد.