مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت گفت: با انتشار یک آییننامه، تکلیف نشریات مجازی در حوزه دانشجویی را به طور کامل و شفاف مشخص کنیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، امیر للهگانی مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، در نشست یکروزه مدیران مسؤول نشریات دانشگاهی عضو کمیتههای ناظر بر نشریات دانشگاهی دانشگاههای علومپزشکی کشور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: شما فعالان نشریات دانشجویی منتخب دانشجویان در دانشگاهتان هستید و خوشحالم که در قبال فعالیت حوزه نشریات در سطح دانشگاههای علوم پزشکی احساس مسئولیت میکنید.
وی افزود: شما به عنوان اعضای کمیتههای ناظر بر نشریاتدانشگاهی طی یک سال گذشته علیرغم اختلافات فکری، سیاسی و فرهنگی که حاکم بود در تعامل کامل با یکدیگر بودید و با وجود تمام اختلاف نظرهایی که گاهی در خصوص مسائل مربوط به نشریات وجود داشت، مباحث را به صورت منطقی در کمیتهها و شورا مطرح کردید و بعد از رأیگیری در نهایت این نظرات تبدیل به مصوباتی شد.
للهگانی با اشاره به اینکه همه ما در حوزه نشریات دانشجویی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت میکنیم و با قلم، فکر واندیشه سر و کار داریم، اظهار داشت: اهمیت حوزه نشریات دانشجویی در سطح وزارت بهداشت بر هیچ کس پوشیده نیست و همهساله در وزارت بهداشت برنامههای مهمی در این حوزه از جمله «جشنواره تیتر»، «نشستسراسری خانهنشریات»، «نشستهای آموزشی منطقهای» را به صورت چندروزه با حضور مسؤولان و صاحب نظران این حوزه برگزار میکنیم.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت بر لزوم مطالعه دقیق آییننامهها و اسناد بالادستی نشریات دانشجویی تأکید کرد و گفت: لازم است شما فعالان حوزه نشریات و مدیران مسؤول نشریات دانشگاهی برای پیشرفت در حوزه کاری خود بهطور دقیق با مطالعه آییننامهها، نسبت به آنها تسلط کافی پیدا کنید؛ چرا که شما در جایگاه حقوقی هستید و به عنوان نماینده دیگر دانشجویان، در شورای مرکزی ناظر بر نشریات در مواقع لازم باید از حقوق دانشجویان در حوزه نشریات دفاع کنید.
وی به عملکرد و نگاه غیرسیاسی مدیران مسؤول نشریات دانشگاهی عضو کمیتههای نشریات دانشگاهی تأکید کرد: هر نگاه، جناح و فکر سیاسی که دارید، در شورای مرکزی و کمیتههای ناظر بر نشریات دانشگاهها نگاهتان خارج از دایره سیاسی و جناحی باشد و در حوزه نشریاتدانشجویی بهطور کامل و منصفانه از حقوق دانشجویان از هر دیدگاه و تفکر که هستند، دفاع کنید.
لله گانی خاطر نشان کرد: یکی از تحولاتی که در حوزه نشریات دانشگاهی قرار است در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تحقق یابد، موضوع رتبهبندی نشریات است که به اذعان کارشناسان اگر این مهم اتفاق رخ دهد در سطح دانشگاههای علوم پزشکی و در سطح وزارت بهداشت تقریبا دغدغهای در حوزه چاپ، هزینه چاپ، رتبهبندی، نشریات یکبارمصرف و... نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه طرح رتبهبندی نشریات دانشجویی بعد از آماده شدن زیرساختها، به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ خواهد شد، گفت: مقرر شد سامانهای برای رتبهبندی نشریات طراحی کنیم و هر کسی که تمایل داشت نشریهای به چاپ برساند، نسخهای از آن نشریه را بر روی این سامانه بارگذاری کند و شوراهایی در هر دانشگاه متشکل از مدیر مسؤول و کارشناس حوزه نشریات بر اساس آیین نامههای موجود و نه نگاه محتوایی، سیاسی و فرهنگی بلکه به لحاظ کمی و کیفی به آن نشریه امتیاز دهند.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت افزود: در پایان رتبه آن نشریه بر اساس مجموع امتیازات کمی و کیفیت تعیین میشود و بر اساس رتبه کسب شده، آن نشریه در طبقهبندی نشریات دانشجویی قرار میگیرد. به این ترتیب حمایتهای مالی متناسب با رتبهبندی به نشریه اختصاص مییابد.
وی یکی دیگر از اقدامات مهم شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت بهداشت در سال گذشته را تصویب و راهاندازی سامانه آموزش مجازی نشریات دانشجویی عنوان کرد و گفت: در حال تکمیل و راهاندازی این سامانه آموزشی هستیم که امید است با تشکیل این سامانه خیلی از مباحث مربوط به آموزشهای عمومی در حوزه نشریات را در این سامانه ارائه دهیم.
لله گانی اظهار داشت: به طور مثال یک دانشجو با وارد شدن در سامانه میتواند نسبت به ثبت نام در کلاسهای مجازی و آموزشی اقدام کند و آموزشهای مجازی در حوزههای مختلف نشریات را فرا بگیرد و در نهایت در آزمون آنلاین شرکت کند و همان موقع کارنامه و گواهی پایان دوره دریافت کند. زیرساختهای تکمیل این سامانه در حال انجام است و این آموزش مجازی در کنار برگزاری کارگاههای آموزشی، میتواند مسیر توسعه نشریات در سطح دانشگاههای علوم پزشکی را هموارتر کند.
وی به قوانین حقوقی در خصوص نشریه مجازی و تعریف این نشریه اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که شاید سؤال خیلی از فعالان نشریات دانشجویی باشد این است که پادکستها و کانالهای خبری در فضای مجازی، نشریه به شمار میروند؟ یا خیر؟ این موضوع دارای ابهاماتی است و کارگروههای مختلفی در خصوص پاسخ به این سؤال با حضور نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت تشکیل شد؛ البته در این فکر هستیم که به کمک اعضای جدید شورای مرکزی ناظر بر نشریات به سمتی برویم که با انتشار یک آییننامه، به این ابهامات پاسخ دهیم و تکلیف نشریات مجازی را کامل و به صورت شفاف مشخص کنیم.
نشست سالانه مدیران مسؤول نشریات دانشگاهی عضو کمیتههای ناظر بر نشریات دانشگاهی دانشگاههای علومپزشکی کشور، جمعه پنجم مهرماه به منظور بحث و تبادل نظر در خصوص مشکلات و موضوعات مرتبط با فعالیت نشریات دانشجویی و همچنین برگزاری انتخابات مدیران مسؤول عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریاتدانشگاهی وزارت بهداشت، در دانشکده تغذیه دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی تهران برگزار شد.
در این نشست مدیران مسؤول نشریات دانشگاهی، از میان خود سه نفر از مدیران مسؤول نشریات را جهت عضویت در شورای مرکزی ناظر بر نشریاتدانشگاهی وزارت بهداشت، انتخاب کردند.