رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: معتقدیم که راهپیمایی اربعین یک پدیده جدید است که میتواند موجب تحول علوم انسانی شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،حسین سلیمی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی در همایش سراسری اربعین که امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: این سومین همایش اربعین است که با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاههای بین المللی برگزار میشود.
وی ادامه داد: من میخواهم درباره چرایی اینکه دانشگاه و هیئت علمی به مسئله اربعین باید بپردازد صحبت کنم. ما به عنوان دانشگاهی که تمرکز اصلی مان روی پدیدههای اجتماعی و علوم انسانی است معتقدیم که راهپیمایی اربعین یک پدیده جدید است که میتواند موجب تحول علوم انسانی شود. از عصری عبور کردیم که همه پدیدههای اجتماعی از فرهنگ تا اقتصاد و مذهب و جنگ و خشونت همه و همه در درون مرزهای دولت ملتها معنی میگرفت و به نوعی پدیدههای اجتماعی فرهنگها و هویتها در چنگال دولت ملتهای مدرن گرفتار شده بود.
رییس دانشگاه علامه افزود: در حالیکه ما در ابتدای قرن ۲۱ میلادی مشاهده میکنیم که پدیدههایی بروز میکند که نشانگر این است که پدیدههای انسانی و فرهنگها و ارزشها نمیتواند در چارچوب تنگ پدیدههای مدرن باقی بماند.
سلیمی گفت: راهپیمایی اربعین یک پدیده اجتماعی جدید است که میتواند مورد بررسی پژوهشگران قرار بگیرد. ما بعد از سال ۱۹۴۸ که راهپیمایی با این وسعت که در انقلاب چین اتفاق افتاد هرگز راهپیماییای با این وسعت و تنوع در جهان سراغ نداریم. در این اجتماع بزرگ انسانهایی از ملیتها و قومیتهای گوناگون با اندیشهها و گرایشهای سیاسی مختلف گرد هم جمع میشوند حول یک پیام آزادی بخش که از ۱۴۰۰ سال قبل آغاز شده است.
وی اظهار داشت: در جهانی که برای تصرف یک سرزمین کوچک خونهای زیادی ریخته میشود. برای رسیدن به اندکی اقتدار بیشتر در عرصه جهانی مردمان مختلف به فلاکت مینشینند، ما شاهد آن هستیم که اجتماعی به وجود میآید که انسانها برای خدمت به یکدیگر از هم سبقت میگیرند و انسانیت و وفاداری و صداقت در اوج خود دراین راهپیمایی نشان داده میشود.