دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هر مدلی که جایگزین کنکور فعلی شود باید سلامت و امنیت سنجش را تأمین کند، در غیر این صورت دچار مشکل میشویم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بعدازظهر امروز در نشست کنکور، چالشها و راهکارها که با حضور روسای دانشگاههای تهران، صنعتی شریف و برخی از معاونان آموزشی دانشگاهها برگزار شد، گفت: اگر در آموزش عالی مسائل اصلی را دنبال کنیم، یکی از این مباحث نحوه ارزیابی برای ورود به دانشگاهها است.
وی ادامه داد: چند بار مجلس شورای اسلامی، وزارت علوم و نهادها در خصوص این مسئله تصمیم گیری کرده اند و معتقدند که باید مسئله کنکور را حل کرد و چند بار نیز برای آن در سالهای ۹۰، ۹۲ و ۹۵ زمان تعیین کرده اند، ولی اتفاقی رخ نداده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: وقتی تلاش میشود، ولی اقدام واقعی صورت نمیگیرد، سؤالات زیادی در مجامع مطرح میشود که چرا این مسائل ایجاد شده است. ما هر مسیری را که بخواهیم برویم باید با محاسبه باشد، بنابراین صحبتی بین شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی و نهادهای ذیربط در آموزش عالی صورت گرفته است و باید در این مورد تقسیم کار صورت گیرد. شأن ما سیاست گذاری است و باید سیاستگذاری در مدل ارزیابی پذیرش صورت گیرد و از طرفی نیز میتوانیم با مجلس شورای اسلامی هماهنگ کنیم تا راهبردهای قوانینی در این خصوص کم نیاورد.
وی به سیستم کنکور فعلی اشاره کرد و گفت: سیستم فعلی کنکور ما مزیتهایی دارد که یکی از مزایای آن اعتماد است. امنیت سنجش در طرح سؤال، حفاظت از سؤال و حفاظت از محیط آزمون مهم است.
عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این سلامت و امنیت کنکور سرمایه بزرگی است و هر مدلی جایگزین کنکور شود، باید امنیت کنکور را تأمین کند. اگر نتواند امنیت سنجش را تأمین کند، دچار مشکل میشویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به معایب کنکور فعلی اشاره کرد و گفت: یکی از معایب کنکور اضطرابی است که در دانش آموزان ایجاد میکند و همچنین در کنار بحث کنکور، کسب و کارهایی ایجاد شده که درآمدزایی زیادی دارند. دانشگاههای کشور نیز از این وضعیت راضی نیستند. دانشگاههای تراز یک کشور عنوان میکنند که دانشگاههای بزرگ آنقدر تشخیص دارند که دانشجو را خودشان پذیرش کنند و عرصه باید برای استقلال دانشگاهها در این زمینه فراهم شود. دانشگاهها بتوانند دانشجویان خود را انتخاب کنند. البته سازمان سنجش و آموزش کشور اعلام کرده که جذب از طریق کنکور را کم کرده است و اکنون ۱۵ درصد دانشجویان از طریق کنکور جذب میشوند که البته این ۱۵ درصد اضطراب صددرصدی دارند.
وی در ادامه افزود: در زمینه پذیرش دانشجو در دنیا مدلهای موفقی وجود دارد، ولی اینکه آن مدل در فضای اجتماعی و فرهنگی ما موفق باشد یا خیر نیز جای سؤال دارد و البته ما تعهد کرده ایم به مطالعات قبلی احترام بگذاریم و ظرف شش ماه مدل برگزیده را ارائه دهیم. همکاران ما در ستاد نقشه جامع علمی کشور با تمام ذی نفعان کنکور در حال صحبت و رایزنی هستند، حتی با مؤسسات بزرگ آموزشی نیز جلسه داشته اند که بر همین اساس به ما نقد وارد کرده اند که با کسانی که کسب و کار در این زمینه دارند، مشورت کرده ایم. به نظر ما لازم است با تمام ذی نفعان این موضوع صحبت شود و ما میتوانیم از توان بخش خصوصی در راستای تقویت دانش آموزان بهره بگیریم، اما آیا اینکه این کمک فقط در زمینه کنکور باشد یا عرصههای متفاوت، سؤالی است که در این حوزه مطرح است.
وی تأکید کرد: بنابراین بحث و بررسی ما روی کنکور ۹۹ نبوده و بعد از آن میتوانیم به یک جمع بندی برسیم.