آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۶۷۰۸
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی:

شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید صنعتی تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی دریافت می‌کنند

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: شرکت‌های دانش بنیان در مرحله تولید صنعتی تا سقف ۵۰۰ میلیون از خدمات و تسهیلات بهره مند می‌شوند.

شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید صنعتی تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی دریافت می‌کنند

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو شاوردی مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست شاخص‌های حمایتی کسب و کار‌های نوپا و شرکت‌های دانش بنیان که درمحل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد برخی تسهیلات و خدمات این صندوق را برشمرد و اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی یک نهاد حمایتی است که از سال ۹۲ کار خود را آغاز کرده است.

وی ادامه داد: این صندوق ۴ خدمت اساسی شامل تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه گذاری و توانمندسازی را به شرکت‌های دانش بنیان ارایه می‌کند البته این شرایط تنها مربوط به شرکت‌های دانش بنیان نبوده و برای استارت آپ‌ها نیز برنامه‌های ویژه حمایتی داریم.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص خدمات حمایتی در حوزه استارت آپ‌ها گفت: تقریبا ۷۰ درصد ودیعه رهن فضای استقرار به شرکت‌های استارت آپ ارایه می‌شود هم چنین تسهیلاتی با نرخ ترجیحی برای آماده سازی و تجهیز فضای استقرار، تسهیلات قرض الحسنه برای تامین سرمایه بذری، ارایه خدمات توانمندسازی به صورت بلاعوض و هم سرمایه گذاری به این کسب و کار‌های نوپا ارایه خواهد شد.
 
ارائه تسهیلات به شرکت‌های نوپا برای نمونه‌سازی محصولات
وی تاکید کرد: تلاش کرده ایم تا به شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌ها برای نمونه سازی محصول خود تسهیلاتی ارایه دهیم که با نرخ سود ۴ درصد است و این کار قبل از شروع کار و تولید خواهد بود.

شاوردی تصریح کرد: هم چنین قبل از تولید صنعتی یک محصول شرکت‌ها می‌توانند از خدمات بانکی استفاده کنند که نرخ سود آن ۱۱ درصد بوده و بازپرداخت آن به صورت مرحله‌ای است و صندوق ۸۰ درصد کل هزینه را که تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان است تسهیلات می‌دهد.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: در مرحله تولید صنعتی یک محصول بخشی از هزینه‌ها با نرخ سود۱۱ درصد به شرکت‌های دانش بنیان و کسب و کار‌های نوپا ارایه می‌شود و بازپرداخت آن در تنفسی ۷ ساله خواهد بود. یکی از شرایط ویژه‌ای که در سال جاری برای این نوع از کسب و کار‌ها در نظر گرفته ایم فروش لیزینگی است؛ در این تسهیلات نرخ سود ۹ درصد بوده و تنفس وبازپرداخت آن سه ساله است و ضمانت‌ها را خریدار ارایه می‌کند.
 
تسهیلات کم‌بهره در انتظار شرکت‌های نوپا
شاوردی در خصوص برنامه‌های صندوق برای حمایت از استارت آپ‌ها گفت: برای ارایه تسهیلات کم بهره، سرمایه گذاری خطر پذیری، صدور ضمانت نامه و هم سرمایه گذاری صندوق‌های پژوهش و فناوری وارد عمل شده و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با سرمایه گذاری، ارایه تسهیلات و توانمندسازی از آن‌ها حمایت می‌کند.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: این صندوق در چرخه عمر یک محصول تا رسیدن به بازار تلاش می‌کند تا به صورت مرحله‌ای از تولید محصولات حمایت کند و اگر چند شرکت با یکدیگر همکاری کرده و یا در پارک‌های علم و فناوری و شهر‌های کم توسعه مستقر شوند به جای تسهیلات با نرخ سود ۱۸ درصد می‌توانند از تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد استفاده کنند.

وی تصریح کرد: برای سرمایه در گردش بانکی ابتدا ارزیابی مالی و اعتباری شرکت‌ها صورت می‌گیرد هم چنین بانک تضامینی را برای شرکت‌ها تعیین می‌کند و در نهایت تا ۷۰ درصد فروش دانش بنیان‌ها در سال قبل درخواست حمایت صورت خواهد گرفت.

سقف تسهیلات برای شرکت‌های مستقر چقدر است؟
شاوردی در این خصوص تاکید کرد: شرکت‌ها برای دریافت تسهیلات بیش از ۱۰ میلیارد ریال باید صورت‌های مالی حسابرسی شده، اظهار نامه مالیاتی، تراز آزمایشی سه ماه گذشته خود و گزارش فروش فصلی را ارایه کنند که در صورت تکمیل این فرآیند می‌توانند تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد برای یک سال، ۱۵ درصد برای دو سال و ۱۸ درصد برای سه سال با پرداخت یک مرحله‌ای و حداکثر طی سه سال دریافت کنند.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص ارایه تسهیلات تامین فضای کاری برای شرکت‌ها گفت: شرکت‌های دانش بنیان برای خرید دفاتر اداری و کاری و کارگاه‌های تولیدی خود می‌توانند تا ۷۰ درصد ارزش کارشناسی ملک حمایت دریافت کنند.

وی افزود: سقف تسهیلات برای شرکت‌های مستقر در تهران دو میلیارد تومان، کلانشهر‌های دیگر یک و نیم میلیارد تومان و سایر شرکت‌ها یک میلیارد تومان خواهد بود؛ البته گفتنی است کارگاه‌های صنعتی در شهرک‌های صنعتی، پارک‌های علم و فناوری و نواحی نوآوری، مجتمع فناوری و درخواست تجمعی و مناطق کمتر توسعه یافته از شرایط تخفیف سود بهره‌مند خواهند شد.

شاوردی با بیان اینکه سقف استفاده همزمان از تخفیفات در نرخ تسهیلات ۶ درصد بوده و امکان حمایت از احداث بنا با این تسهیلات وجود دارد گفت: استفاده مجدد از این تسهیلات هر ده سال یک بار بوده و نرخ بهره آن ۱۸ درصد با بازپرداخت ۴ ساله و طی یک مرحله است.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص تسهیلات تامین فضای کاری به صورت استقرار موقت نیز گفت: جهت رهن دفاتر اداری و کاری با هدف حمایت از توسعه محل کار شرکت‌ها تا ۷۰ درصد ارزش کل رهن بر پایه نظر کارشناس رسمی حمایت صورت خواهد گرفت.

وی افزود: سقف این تسهیلات برای تهران ۴۰۰ میلیون، کلانشهر‌ها ۳۰۰ میلیون و سایر شهر‌ها ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود؛ گفتنی است که این حمایت‌ها به صورت یک سال و تمدید به صورت سه سال خواهد بود و کارمزد آن ۴ درصد قرض الحسنه‌ای و بازپرداخت در انتهای قرارداد است.

شاوردی در خصوص تسهیلات اشتغال پایدار نیز تصریح کرد: به ازای هر نفر افزایش نیروی انسانی در لیست بیمه یک شرکت ۳۰ میلیون تومان تسهیلات ارایه می‌شود که سقف آن در طول یک سال ۴۵۰ میلیون تومان خواهد بود البته این به شرط افزایش ۱۵ نفر به لیست بیمه شرکت است.
 
انواع ضمانت نامه‌های صندوق نوآوری و شکوفایی
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: در گذشته شرایط استفاده از این تسهیلات برای کارمندانی بود که مدرک آن‌ها کارشناسی ارشد به بالا بود، اما امسال این شرط تغییر کرده و افراد با مدرک تحصیلی کاردانی و بالاتر و سن زیر ۴۰ سال به شرط حضور حداقل سه ماه در لیست بیمه شرکت مشمول این تسهیلات می‌شوند. گفتنی است کارمزد این تسهیلات دو درصد قرض الحسنه بوده و بازپرداخت آن سه ساله است.

وی تاکید کرد: برخی از شرکت‌ها از دولت اسناد خزانه اسلامی دریافت کرده اند که ما برای رفع مشکل نقدینگی شرکت‌های دانش بنیان ناشی از عدم دریافت تمام یا بخشی از مطالبات خود از دولت این اسناد به جای ضمانت از آن‌ها دریافت می‌شود و هم چنین تا ۵۰ درصد اوراق ارایه شده در قبال فروش محصولات دانش بنیان به عنوان تضمین مورد استفاده قرار می‌گیرد که کارمزد آن ۴ درصد قرض الحسنه‌ای و بازپرداخت یک مرحله‌ای در زمان سررسید اوراق خزانه خواهد بود.

شاوردی در خصوص صدور انواع ضمانت نامه‌های صندوق گفت: صندوق به طور کلی سه مدل ضمانت نامه برای شرکت‌های دانش بنیان دارد که شامل ضمانت نامه شرکت در مناقصه و مزایده، ضمانت نامه حسن انجام کار و ضمانت پیش پرداخت است.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص این ضمانت‌ها تاکید کرد: ضمانت نامه‌ها بانکی بوده و از طریق بانک‌های همکار صادر می‌شود که برای معاملات محصولات دانش بنیان است و یکی از شروط اصلی آن نداشتن اقساط معوق و چک برگشتی است.
 
سرمایه گذاری‌ها به صورت غیرمستقیم بر طرح‌های دانش بنیان و نوآورانه است
وی درباره شرایط هم سرمایه گذاری نیز اظهار کرد: سرمایه گذاری‌ها به صورت غیرمستقیم بر طرح‌های دانش بنیان و نوآورانه است که توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری انجام می‌شود و هدف اصلی از این مدل حمایتی افزایش سرعت در تصمیم گیری و حمایت حداکثری از اکوسیستم نوآوری است.

شاوردی ادامه داد: در مدل هم سرمایه گذاری مشارکت در سود و زیان متناسب با آورده طرفین بدون دریافت تضمین بوده و تامین مالی سرمایه گذاری تا سقف ۸۰ درصد توسط صندوق نوآوری و شکوفایی صورت می‌گیرد.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: تامین مالی حداقل ۲۰ درصد توسط شرکت و صندوق‌های پژوهش و فناوری است و مشارکت هر یک از اجزا حداقل ۵ درصد خواهد بود، البته امکان مشارکت جز سوم به عنوان نهاد همکار مثل دانشگاه ها، پژوهشکده ها، مراکز تحقیقاتی و پارک‌های علم و فناوری وجود دارد؛ هم چنین شرکت‌ها با مراجعه به صندوق‌های جسورانه بورسی به عنوان عامل سرمایه گذاری می‌توانند تا سقف ۵۰ درصد مشارکت از تسهیلات بهره‌مند شوند.
 
ثبت اختراع توسط صندوق حمایت می‌شود
وی در خصوص تاسیس صندوق‌های تامین مالی بیان کرد: مشارکت با نهاد‌های مالی و سرمایه گذاران در تاسیس صندوق سرمایه گذاری جسورانه بورسی، مشارکت در تاسیس سرمایه گذاری خصوصی بورسی، مشارکت در تاسیس صندوق پژوهش و فناوری و مشارکت در پروژه‌های راهبردی از ویژگی‌های اصلی خدمات توانمندسازی است که بخشی از هزینه‌های مشاوره آن را صندوق پرداخت می‌کند.

شاوردی ادامه داد: در مشارکت با نهاد‌های مالی و سرمایه گذاران در تاسیس صندوق سرمایه گذاری جسورانه بورسی نهاد مالی تخصصی در تامین مالی طرح‌های نوآورانه و شرکت‌های دانش بنیان براساس قوانین و مقررات مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار بوده و مشارکت در تاسیس تا سقف ۴۰ درصد توسط صندوق نوآوری و شکوفایی خواهد بود.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی هم چنین تاکید کرد: در تاسیس صندوق پژوهش و فناوری مشارکت در تاسیس تا سقف ۳۴ درصد توسط صندوق نوآوری و شکوفایی صورت می‌گیرد. شرکت‌ها می‌توانند برای اخذ مجوز تا سقف ۲۰ میلیون از کمک صندوق استفاده کنند.

شاوردی گفت: هم چنین خدمات مالکیت فکری مثل ثبت اختراع توسط صندوق حمایت می‌شود؛ از سوی دیگر شرکت‌های دانش بنیان و کسب و کار‌های نوپا برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی تا سقف ۲۰ میلیون و حضور در نمایشگاه‌های خارجی تا سقف ۸۰ میلیون از کمک صندوق نوآوری و شکوفایی بهره مند می‌شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار