عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: روز دانشجو روز ضد آمریکایی بود؛ اما اکنون ما شاهد آمریکاییترین دانشگاهها در سطح کشور هستیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بعد از کودتای ۲۸ مرداد و سقوط دولت مصدق، دانشگاه تهران بیش از پیش رنگ ضد دیکتاتوری و امپریالیسمی به خود گرفت. یورش نیروهای امنیتی شاهنشاهی به دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال ۳۲، ۱۶ آذری را رقم زد که در خاطرهها ماند ۱۶ آذری که بوی استقلال ایران از یوغ غرب را میدهد. ۱۶ آذری که دیگر تحمل حضور و تاثیر آمریکاییها و اروپاییها را ندارد و دانشجویان را به خاک و خون میکشد. بعد از گذشت ۶۶ سال از این واقعه تلخ، اما غرور آفرین، به گفتگو با ابراهیم فیاض دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نشستیم تا با توجه به بزرگداشت روز دانشجو از میزان تحقق استقلال در دانشگاههای ایرانی با خبر شویم.
دانشگاهها به چه میزان محل اثرگذری بر مسائل و مشکلات کشور هستند متاسفانه دانشگاهها در رفع مسائل و مشکلات کشور به خصوص در حوزه علوم انسانی بسیار بیخاصیت شدهاند به طوری که از رده تولید برای جامعه خارج و به نوشتن مقالات «isi» طبق خواست غرب میپردازند. این موضوع نشانگر آن است که دانشگاهها از مسیر خدمت گذاری به مردم خارج و در مسیری فرعی قدم گذاشتهاند که جامعه را با بحران رو به رو کرده است.
افزایش خروج دانشجویان از کشور متاثر از چه موضوعی است قوانین آمریکایی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی برای دانشگاهها تبیین میشود. دانشگاهها نیز با حضور در این ساختار موجبات مهاجرت اکثر دانشجویان فعال و نخبه کشوری را به کشورهای دیگر فراهم میکنند به همین دلیل است که اکنون تعداد بیشماری از دانشجویان قصد خروج از کشور را دارند.
«isi» با اساتید ارتباط برقرار میکند و پس از معرفی دانشجویان از آنها دعوت میکند تا به کشور آمریکا سفر کنند و به خدمت آنها در آیند. مشکلات موجود تنها به بخش مقاله نویسی محدود نمیشود بلکه اکنون در بخش آموزش و پژوهش نیز ما با چنین مشکلاتی رو به رو هستیم که از جمله آنها میتوانیم به عدم تالیف کتاب در بخشهای دانشگاها و تدریس مقالات خارجی توسط اساتید در دانشگاههای ایرانی اشاره کنیم.
در جهت رفع مشکلات موجود چه راه حلی را ارائه میدهید؟ دانشگاهها باید قبل از هرچیز انسانی و پس از آن ایرانی شوند به طوری که آموزش و پژوهش آنها ایران محور باشد نه غرب محور، اکنون با نام دانشگاه اسلامی از دانشگاه و حوزه سوء استفاده میشود، این چه اسلامی شدنی است که دانشگاهها را در حد اعلای خود آمریکایی کرده است.
در حال حاضر در کشور ایران اساتید برای دریافت رتبه استاد تمامی اگر صد کتاب تالیفی هم داشته باشند ارزشمند تلقی نمیشود و باید حتما مقالات «isi» ارائه دهند تا بتوانند رتبه استاد تمامی را کسب کنند. تنها راه حل کسب رتبه جهانی برای دانشگاها نیز داشتن تعداد بالای مقالات «isi» است.
دانشجویان نیز با این مشکلات روبه رو هستند به طوری که آنها نیز باید مقالات «isi» ارائه دهند. این مسئله پایاننامههای دانشجویی را نیز تحت تاثیر قرار داده است، پایاننامههای موجود دیگر کارایی لازم را ندارند و به هیچ عنوان کاربردی طرح نمیشوند. در گذشته دانشجویان تنها به ارائه پایان نامه میپرداختند به نحوی که تمام تمرکز خود را برای ارائه یک پایان نامه به کار میبستند، اما اکنون موظف هستند علاوه بر ارائه پایاننامه به ارائه مقالات «isi» نیز بپردازند.
روز دانشجو را چگونه ارزیابی میکنید روز دانشجو روز ضد آمریکایی بود، اما اکنون ما شاهد آمریکاییترین دانشگاهها در سطح کشور هستیم بنابراین باید نام این روز را تجلیل از آمریکا بگذاریم.