جداول لایحه بودجه سال ۹۹ دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و ردیف اعتبارت آن به خوبی سرانه آموزشی دانشجویان این دانشگاه را مشخص میکند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاههای کشور هرکدام متناسب با ظرفیت و تواناییهای خاص خود اقدام به جذب و پذیرش دانشجویان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری میکنند. این ظرفیت و توانایی تنها مختص به امکانات زیرساختی نیست و سرانه مطلوب برای آموزش هر مقطع تحصیلی در سالهای مختلف، متفاوت است.
همانطور که در جداول لایحه بودجه سال ۹۹ مشخص است، دانشگاهها ردیف بودجهای خاص برای «آموزش دانشجو در مقطع کارشناسی»، «آموزش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد»، «آموزش دانشجو در مقطع دکتری حرفهای»، «آموزش دانشجو در مقطع دکتری تخصصی و فوق تخصصی» و «آموزش دانشجو در دورههای نوبت دوم، مجازی، آزاد و بینالمللی» دارند.
با یک حساب سرانگشتی به راحتی میتوان سرانه آموزشی دانشجویان در مقاطع مختلف را محاسبه کرد. دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بودجه ۱.۶۰۷.۶۱۸ میلیون ریالی در لایحه بودجه ۹۹، سهم آموزش نیروی انسانی متخصصش ۱.۱۲۷.۹۹۸ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
درحقیقت برای آموزش دانشجو در مقطع کارشناسی مبلغ ۴۸۶.۵۸۲ میلیون ریال، آموزش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مبلغ ۳۱۳.۷۳۲ میلیون ریال، آموزش دانشجو در مقطع دکتری تخصصی و فوق تخصصی مبلغ ۱۳۶.۷۵۰ میلیون ریال و آموزش دانشجو در دورههای نوبت دوم، مجازی، آزاد و بینالمللی مبلغ ۱۹۰.۹۳۴ میلیون ریال تعیین شده است.
جدول لایحه بودجه سال ۹۹ دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
مطابق اعلام دانشگاه خواجه نصیر به صورت حدودی، تعداد دانشجویان کارشناسی ۲۹۳۷ نفر، ارشد ۲۶۵۲ نفر، دکتری ۷۳۰ نفر هستند که یعنی سرانه آموزشی هر دانشجوی کارشناسی حدود ۱۶۵ میلیون ریال (یا بعبارتی ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) است.
به تبع، سرانه آموزشی هر دانشجوی ارشد حدود ۱۱۸ میلیون ریال (یا بعبارتی ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) و هر دانشجوی دکتری حدود ۱۸۷ میلیون ریال (یا بعبارتی ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان) مشخص شده است.
این آمار و ارقام در حالی است که سال گذشته سرانه آموزشی هر دانشجوی کارشناسی مبلغ حدود ۱۳۲ میلیون ریال (مبلغ ۳۸۸.۷۸۹ میلیون ریال برای حدود ۲۹۳۷ دانشجو)، سرانه آموزشی هر دانشجوی ارشد مبلغ حدود ۱۶۰ میلیون ریال (مبلغ ۴۲۵.۴۹۴ میلیون ریال برای حدود ۲۶۵۲ دانشجو) و سرانه آموزشی هر دانشجوی دکتری مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال (مبلغ ۱۸۲.۴۶۵ میلیون ریال برای حدود ۷۳۰ دانشجو) در نظر گرفته شده بود.
جدول لایحه بودجه سال ۹۸ دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
یکی از دلایل تفاوت مبالغ اعلام شده بعنوان سرانه آموزشی سالهای ۹۸ و ۹۹ دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برای این موضوع است که سال گذشته مبالغ آموزش دانشجو در دورههای نوبت دوم، مجازی، آزاد و بینالمللی در مجموع هزینههای آموزش دانشجو برای هر مقطع محاسبه شده بود، اما امسال این مسئله ردیف خاص خودش را دارد.
گفتنی است، با توجه به آنکه دانشگاه خواجه نصیر در لایحه بودجه سال ۹۸ دارای ۱.۴۳۴.۹۹۱ میلیون ریال بودجه بوده است میتوان گفت: این دانشگاه برای سال ۹۹ با رشد بودجه حدود ۱۰ درصدی روبهرو خواهد بود.