مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه امیرکبیر گفت: عدم حمایت صنعت از دانشگاه و کسری بودجه مهمترین معضل برای ارتباط صنعت و دانشگاه محسوب میشود.
محمد کریمی، مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره حل مسائل کشور توسط دانشگاهها گفت: مسائلی که اکنون کشور با آن مواجه است. مسائل بسیار بزرگی خوانده میشوند که برای حل آنها باید حتما تخصصهای گوناگونی وجود داشته باشد. برای نمونه ایجاد شهر هوشمند با امضاء یک قرار داد با یک عضو هیئت علمی انجام نمیشود؛ بنابراین با ایجاد کانونهایی در دانشگاه امیرکبیر به دنبال راه حل یابی هستیم.
کریمی درباره کاربردی بودن پروژههای دانشجویی تصریح کرد: پروژههای دانشجویی معلول یک علت هستند و آن علت ارتباط استاد و صنعت است به طوری که اگر تعامل اساتید با صنعت خوب باشد عملا موضوعات دانشجوها نیز در راستای آن ارتباط و حل مشکلات آن صنعت خواهد بود.
مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: دانشگاهها علاوه بر ارتباط با صنعت وظیفهای دیگری نیز دارند که از آن به مشارکت در علم دنیا یاد میکنند؛ بنابراین گسترش دانش در سطح بینالمللی بسیار حائز اهمیت است. برخی اینگونه از فعالیتها را غیرکاربردی میدانند. در صورتی که اینگونه نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حقیقت وظیفه دانشگاه یک جانبه نیست و در دو بخش ارائه خدمات اجتماعی «پروژههای کاربردی» و مشارکت در علم دنیا تقسیم میشود. ممکن است دانشگاههای ما اکنون در بخش مشارکت در علم دنیا حضور پرنگتری نسبت به بخش ارائه خدمات اجتماعی داشته باشند. تلاش میکنیم در این بخش فعالتر عمل کنیم. برای تحقق این امر در درجه اول نیازمند حمایت صنعت و استقبال آن هستیم و در مرحله دوم بحث بودجههای مالی مطرح هستند؛ که میتوان آنها را به عنوان بزرگترین مانع و معضل برای ارتباط دانشگاه و صنعت دانست.