به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نامه بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت تدبیری شهید رجایی به همراه اسباب بازی هلی کوپتر فردا تقدیم وزیر ارتباطات میشود.
متن این نامه به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای مهندس آذری جهرمی، وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات، پس از انتشار خبر ویژه یا به اصطلاح جنابتان سورپرایز که از طریق فضای مجازی اطلاع رسانی کردید و با توجه به بازخوردهای آن در سطح جامعه، برخود لازم دیدیم نکاتی را خدمت حضرتعالی متذکر شویم.
بدون مقدمه عرض میکنیم؛ جناب وزیر، سوالی که اکنون وجود دارد این است که آیا این اقدام با این موج رسانهای در شأن و منزلت مردم است؟ آیا اینکه یک هفته مژده از انتشار خبری بسیار مهم بدهیم که گمانه زنیهای مختلفی را در پی داشته باشد؛ و سپس این موضوع کم اهمیت را بیان کنیم به نوعی تحقیر و بی احترامی به مردم ایران نیست؟ روزگاری، اخبار پرتاب مکرر و موفقیتآمیز ماهوارهها و ارسال موجودات زنده به فضا هم سوپرایز به حساب نمیآمد!
دستاورد پستپلاس با تمام نکات مثبت و حائز اهمیتش که بابت آن از شما تقدیر میشود، جایی حتی بین پیشگوییهای مردم در صفحه شخصی شما هم نداشت. البته ناگفته نماند که طبق اعلام رییس سازمان هواپیمایی، پهپادهای پست برای فعالیت باید از این سازمان مجوز بگیرند و اداره پست هنوز برای این کار اقدام نکرده است که این خود نوعی کوتاهی بوده و بیش از پیش اقدام رسانهای شما را زیر سوال برده است و مخاطب را به این باور نزدیک کرده که جنابعالی با یک شانتاژ رسانه ای، خبری را عنوان کردید که هنوز قطعی و مشخص نیست!
جنابعالی که عنوان جوانترین وزیر پیرترین کابینه بعد از انقلاب را یدک میکشید، باید تشابهی با سایر هم رده هایتان در دولت فخیمه داشته باشید، و آنقدر انتزاعی و بیربط به مشکلات حقیقی مردم در حوزه خودتان فکر کنید که معالاسف تا چند ماه میشود برای آن کلیپ طنز ساخت و ته مانده آبروی دولت را هم به باد سخره گرفت!
اینکه یک وزیر دههشصتی در راس هرم مدیریتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گیرد، در نگاه اول قابلدفاع و پسندیده است، اما اینکه با تفکر ارتباطگیری با طبقات مختلف اجتماعی و همکلامی و قرابت با آنها جایگاه مدیریتی و وزارتی به سخره گرفتهشود، جز خدشه واردکردن به آن منصب و مسئولیت، ضربه مهلکی به اعتماد عمومی و جوانگرایی و مدیریت جوانان در مناصب حساس وارد میکند که جبران آن بیش از تمام سالهایی که برای اثبات آن گذشت، زمان میبرد. انتشار توییتهای بی معنا، عکس فتوشاپی در لباس آدمآهنی، مانور رسانهای ارسال پیام به ستارهمربعها برای اطلاع از برداشتیهای ارزشافزوده و چندین و چند اقدام و کنش مجازی دیگر از سوی شماکه آخرین مورد آن همین موضوع است، باعث شده بیش از آنکه حس ارتباط مستقیم را به مخاطب القا کند، او را عصبی و ناامید کند.
جناب وزیر امیدواریم که دیگر شاهد این اتفاقات و اقدامات از سوی مسئولین نباشیم، چرا که نه در شأن مردم عزیزمان است و نه در شأن مسولین نظام جمهوری اسلامی!
اما بعد از بیان این نکته، لازم است نسبت به موضوعات مختلف از شما مطالباتی داشته باشیم که ان شاءالله اخبار ویژهی بعدی شما در این زمینهها باشد.
جناب وزیر، این نکته که کشور به شبکهی ملی اطلاعات نیازمند است، بر کسی پوشیده نیست. راه اندازی این شبکه که از سال ۱۳۸۴ کلید خورده و مقام معظم رهبری بارها و بارها در سخنرانیها و بیانات خود بر ضرورت این شبکه مهم تاکید کردند، با جدیت روبرو نشده و پیشرفت قابل توجهی در این زمینه ملاحظه نمیشود.
امروز پیشرفتهترین کشورهای دنیا از زیر ساخت امن، مستقل، سریع و مزیتسازی به نام شبکه ملی اطلاعات استفاده میکنند. عدهای با مغلطههای سنگین و پروپاگاندای رسانهای از سالها قبل ایجاد و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را مساوی قطع اینترنت معرفی کردهاند که طبق اسناد منتشر شده توسط مرکز ملی فضای مجازی این ادعا کذب و از اساس دروغ است، چراکه با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات شبکهای مستقل در کشور ایجاد میشود و اینترنت جهانی با ضوابطی شبیه به ضوابط کشورهای دارای این شبکه پیشرفته نظیر آمریکا، انگلیس، کره جنوبی، روسیه، چین، و شبکه داخلی اتحادیه اروپا مدیریت خواهد شد.
یکی از راهکارهای مهم اجرای بیانیه گام دوم انقلاب در کشور راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در قسمتی از بیانیه گام دوم انقلاب خواستار شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن توسط جوانان شده اند که این امر با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کنار ارتقای دانش رسانهای و فضای مجازی مردم محقق خواهد شد
البته با وجود پیشرفت در این امر که جای تقدیر دارد، اما از صدقه سر سوء مدیریت شما، شرکتهای تحت نظارت و مدیریت وزارت ارتباطات، بارها بر مردم اجحاف مالی و اطلاعاتی کرده اند. در آشوب افکنی سال ۹۶ و ۹۸، مسیر و منفذی که دشمن از آنجا به اقتصاد و سیاست ما شبیخون زد و خسارت انبوهی وارد کرد، فضای مجازی عاریتی بود. فضایی که بومی سازی، و امن و قانونمند سازی آن بر عهده جناب وزیر بود، اما در به ثمر نشاندن آن کوتاهیهای زیادی کردهاند!
برای خروج از انحصار پیام رسانها و شبکههای اجتماعی خارجی و لزوم برخورد با سلطه و نفوذ برخی شبکههای اجتماعی بیگانه و تاثیر آنها بر جهت دهی افکار عمومی چه اقداماتی اندیشده شده است؟
"توسعه دولت الکترونیک" در بستر "شبکه ملی اطلاعات" نه در حوزه شعار بلکه در حوزه عمل به کجا رسیده است؟
کیفیت کدام"شبکه اجتماعی" به اندازهای بالا است که بدون نیاز به اینترنت جهانی و با سرعت و کیفیت مطلوب نیاز مردم را برطرف کند؟
چرا بودجهی بسیار اندکی در اختیار پیامرسانهای داخلی قرار گرفت؟ آن هم با هزار مزد و منت!
مگر نه این است که اصول مدیریت باید در خدمت بکارگیری ظرفیتهای نیروی انسانی برای بهرهبرداری حداکثری از منابع باشد؟
توسعه دولت الکترونیک"در بستر"شبکه ملی اطلاعات" با هدف کاهش مراجعات حضوری به دستگاهها و آن همه تبلیغات پیرامون اپلیکیشن "دولت همراه" نه در حوزه شعار بلکه در حوزه عمل به کجا رسیده است؟ این خبر اگر افزایش قابل توجه خدمات الکترونیکی و تشکیل دولت واقعی الکترونیک بود، قطعا عموم جامعه استقبال میکردند.
سورپرایز جنابعالی میتوانست واقعی سازی هزینه اینترنت بین المللی و کاهش دزدی اپراتورها از جیب مردم در موضوع بستههای اینترنتی باشد.
سوپرایز واقعی زمانی صورت میپذیرد که پیشنهاد جدیدی برای بالا بردن رقابت واقعی به ویژه در حوزه زیر ساخت یا رونمایی از سند ملی هوش مصنوعی در کشور و چند اپلیکیشن دانش بنیان نسل جدید ویا تلاشی برای سامان دهی بازار بی سامان و بسیار حیاتی تولید محتوای جدید انجام شده باشد.
همان طور که در ابتدا عرض شد پرتاب ماهوارهها که در برههای اخبار درجهی اول کشور بود، امروز متاسفانه گویا مغفول مانده، یا اهمیتی برای آن قائل نمیشوند جناب وزیر سورپرایز شما تعطیلی تقریبی سازمان فضایی در این دولت و عبور از تلاشهای دانشمندان جوان این حوزه بوده است.
در انتها به نشانهی احترام و تشکر از خبر ویژهای که در رسانهها مطرح کرده اید، هدیهای را به همراه این نامه به شما تقدیم میکنیم. امید است این هدیه در رشد سرویس پهباد پست به شما کمک شایانی بکند.
حسین اسداللهی
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی»