آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۳۷۱۵
با هدف شناسایی وضعیت سلول‌ها؛

ابزار تشخیص میکروب با تلاش یک محقق ایرانی ساخته شد

میکروب‌ها، ریزاندام‌هایی هستند که با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شوند و در همه جا از آب و هوا و خاک تا پوست بدن و مخاط انسان و جانوران به میزان زیادی وجود دارند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دستگاهی را تصور کنید که سریعا می‌تواند میکروب‌های اقیانوس‌ها و دیگر محیط‌های آبی را تحلیل کند و سلامت این ارگان‌ها (بسیار ریز که با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شوند) و پاسخ آن‌ها به تهدیدات اکوسیستم خودشان را نشان بدهد.

محققان دانشگاه راتگرز دقیقا چنین دستگاهی را ساختند، وسیله‌ای قابل حمل که می‌تواند برای ارزیابی میکروب‌ها، نمایش میزان مقاومت به آنتی بیوتیک‌ها و تحلیل جلبک‌های صخره‌های مرجانی، استفاده شود.

مهدی جوانمرد، دانشیار گروه مهندسی برق و کامپیوتر در دانشکده مهندسی دانشگاه راتگرز گفت: «این امر برای زیست شناسی محیطی با توجه به تاثیرات تغییرات آب و هوایی و سایر عوامل استرس زا بر سلامت میکروارگانیسم‌ها مانند جلبک‌هایی که شکوفه‌های مضر در اکوسیستم شکل می‌دهند، بسیار مهم است.»

Debashish Bhattacharya، استاد برجسته گروه بیوشیمی و میکروبیولوژی دانشکده علوم زیست محیطی و زیست شناسی گفت: «هدف ما توسعه روش جدید برای ارزیابی سلامت سلول‌ها بود که به استفاده از ابزار‌های ژنومی گران و پیچیده وابسته نباشند. همچنین می‌تواند توانایی ارزیابی و شناسایی وضعیت سلول‌ها بدون فرستادن نمونه‌ها به آزمایشگاه، برای شناسایی تهدید‌های اکوسیستم بر اساس "شاخص استرس" را داشته باشد.»

این تحقیق بر روی جلبک سبز Picochlorum متمرکز شده است. این ابزار سریعا می‌تواند نشان بدهد که آیا سلول تحت شرایط استرسی، قوی یا بی تاثیر است. میکروب‌ها یکی یکی از کانال‌های نازک‌تر از قطر موی انسان عبور میکنند. مقاومت یا مقدار انرژی الکتریکی وقتی که میکروب از کانال می‌گذرد، اندازه گیری می‌شود. مقاومت در بین سلول‌های یک جمعیت متفاوت است و منعکس کننده اندازه و وضعیت بیولوژیکی آنهاست که هر دو مورد برای سلامتی مهم است.

محققان نشان دادند که اندازه گیری‌های الکتریکی میتواند در مقیاس سلول تنها یا جمعیتی از سلول‌ها اعمال شود. دانشمندان تصمیم دارند تا از این ابزار برای مشاهده مقاومت در برابر آنتی بیوتیک‌ها در باکتری‌ها و جلبک‌های مختلف که در همزیستی با صخره‌های مرجانی هستند، برای سلامت بهتر مرجان‌ها استفاده کنند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار