رویترز با استفاده از فناوری دیپ فیک (Deepfake) یک نمونه اولیه برای فیلمهای خبری خودکار ایجاد کرد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکت خبری رویترز و یک استارت آپ هوش مصنوعی به نام Synthesia از پروژه جدیدی رونمایی کردند که در آن از فناوری نوینی به سبک دیپ فیک (Deepfake) استفاده میکند تا گزارشهای خبری خود را همزمان تولید کنند.
سیستم طراحی شده، دادههای امتیاز مسابقه فوتبال را میگیرد و گزارش خبری کامل با عکس و متن تولید میکند. Synthrsia و رویترز سپس از یک شبکه عصبی مشابه با دیپ فیک و فیلمهای از قبل ضبط شده اخبار واقعی استفاده میکنند تا متن را به یک ویدیو زنده از خبر با به روزرسانیهای ثانیهای تغییر دهد.
ایده بزرگ این است که میتوانید مثلا ۱۰ یا ۲۰ فیلم مختلف زنده داشته باشید که یک شخص را در حال اعلام کردن امتیازهای چندین بازی همزمان نشان میدهد.
رویترز اعلام کرد که این فقط یک نمونه اولیه است و لزوما اجرایی نیست. نیک کوهن رئیس این شرکت بیان کرد: رویترز مدتهاست در صدر جستجو برای پتانسیل فناوریهای جدید ارائه خبر و اطلاعات قرار دارد. این نمونه سازی به ما کمک میکند تا بفهمیم چگونه میتوان هوش و رسانه مصنوعی را با عکاسی و گزارش ترکیب کنیم تا انواع جدیدی از محصولات و خدمات ایجاد شود.
اما پیامدهای این فناوری بسیار زیاد است. گذشته از پوشش خبری، تصور فرودگاههای مملو از مانیتورهایی که چهره یک نفر را برای به روزرسانی پروازهای خطوط هوایی مختلف نشان میدهد یا تعدادی از سرویسهای به روزرسانی ویدویی متناسب با منطقه جغرافیایی خاص، آسان است؛ اما از طرف دیگر، میشود تصور کرد که استفاده هوشمندانه از هوش مصنوعی و یافتن چهرهای که مردم میتوانند به آن اعتماد کنند، از عوامل تاثیرگذار در این طرح هستند.
زندگی در آیندهای که انسانیت و هوش مصنوعی از هم قابل تشخیص نیستند؛ یک مورد مثبت برای فناوری دیپ فیک است. از این نوع ابزار میتوان برای تهیه گزارشهای ویدیویی اضطراری در مکانهایی که موانع زبانی هم در نوشتن و هم در تصویر از انتشار سریع گزارش جلوگیری میکنند، استفاده کرد.