کد خبر:۸۲۶۹۸۹
گزارش |

ماجرای تخلفات دنباله‌دار دانشگاه تهران چه بود؟ / سهم‌گیری انتخاباتی با نشریاتی که شاید سالی یکبار هم چاپ نشود

ماجرا از این قرار است که یک انتخابات ساده نشریات دانشگاه تهران در پیچیده‌ترین حالت ممکن خود قرار گرفته و به جای عمل به قانون نشریات، بر خلاف آن پیش رفته است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هر سال همزمان با آغاز نیم سال دوم تحصیلی  در دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت علوم (طبق تبصره دوم ماده اول شیوه نامه انتخابات کمیته ناظر بر نشریات وزارت علوم) پروسه ثبت‌نام انتخابات نشریات در دانشگاه‌ها آغاز می‌شود. به این ترتیب که با آغاز ترم تحصیلی جدید در نیم سال دوم فراخوان ثبت‌نام کاندید‌ها از میان مدیران مسئول نشریات دانشجویی برای حضور در انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه توسط معاونت فرهنگی دانشگاه اعلام شده و هر دانشگاهی موظف است تا پایان اسفند ماه همان سال انتخابات را برگزار و نتیجه آن را به وزارت علوم اعلام کند.

امسال نیز به مانند هر ساله دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت علوم موظف به برگزاری این انتخابات تا پایان اسفندماه هستند اما این فرآیند در دانشگاه‌های شهر تهران در حالی رخ داد که برخی به جای آغاز فرآیند ثبت‌نام در ابتدای نیم سال دوم تحصیلی به انجام آن در اواخر نیم‌سال اول تحصیلی اقدام کرده و نص صریح شیوه نامه نشریات را زیر پا گذاشتند.
تیتر شنبه//// داستان دومینوی تخلفات نشریاتی دانشگاه تهران چیست؟
برای دریافت این موضوع که امسال روند انتخابات در دانشگاه‌ها چگونه پیش می‌رود با دو عضو شورای مرکزی وزارت علوم که طبق آراء بیشترین رأی دانشجویی برای نماینده شدن در این کمیته را داشتند، به گفتگو پرداختیم.

محمدرضا محمدی و میلاد مفاخری درباره این موضوع به خبرنگار خبرگزاری دانشجو خبردادند که طبق قانون شیوه نامه نشریات ثبت نام کاندید‌های انتخابات نشریات وزارت علوم می‌بایست از ابتدای نیم سال دوم تحصیلی در هر دانشگاهی برگزار شود؛ درحالیکه دانشگاه تهران تا کنون از جمله دانشگاه‌هایی است که ثبت نام خود را خلاف قانون شیوه نامه نشریات از اواخر نیم سال اول تحصیلی آغاز کرده است.

میلاد مفاخری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو پیرامون این موضوع گفت: تاریخ ۱۷ دی ماه به گزارش اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ فراخوان ثبت‌نام کاندیداتوری انتخابات نمایندگان مدیران مسئول نشریات در کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه تهران منتشر شد، این فراخوان در ترم اول تحصیلی منتشر شده است و دانشجویان در حال گذراندن امتحانات ترم اول بودند.

مفاخری اظهار داشت: دلیل غیر قانونی بودن فرآیند انتخابات دانشگاه تهران ثبت‌نام نکردن دانشجویان و مواردی از این دست نبوده است. بلکه طبق ماده ۱ تبصره ۲ شیوه نامه: ((تبصره ۱ ـ. معاونت فرهنگی دانشگاهها) طبق تبصره یک ماده یک (موظفند هر سال انتخابات کمیته ناظر دانشگاه را در نیم سالتحصیلی دوم حداکثر تا پایان اسفند ماه با شرکت کلیه مدیران مسئول نشریات دانشگاهی فعال برگزار نمیاد.))که منطقا ۱۷ دی ترم دوم تحصیلی دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه‌ها نمی‌باشد.

این عضو کمیته ناظر بر نشریات تصریح کرد: در جلسه شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم مسئله شروع زود هنگام انتخابات توسط دانشگاه تهران توسط اعضای دانشجویی و با نیت جلوگیری از ضایع شدن حق فعالان آن دانشگاه در حین برگزاری جلسه و خارج از دستور جلسه مطرح شد و به اتفاق آراء در جلسه همه به توافق رسیدند که شروع انتخابات در دانشگاه تهران خلاف قانون نشریات بوده چرا که از ترم دوم شروع نشده است.
 
بیشتر بخوانید:



وی ادامه داد: ترم دوم تحصیلی دانشجویان دانشگاه تهران طبق گفته غفاری معاونت فرهنگی وزارت علوم از پنجم بهمن ماه شروع شده، این امر درحالی است که چند هفته قبل از پنجم بهمن ماه فرآیند انتخابات آغاز شده و تاریخ رای گیری هم ۲۷ بهمن ماه قرار داده شده است. طبق آنچه در جلسه به صورت شفاهی مطرح شد و به اطلاع مدیر فرهنگی دانشگاه تهران هم رسید، آغاز فرآیند انتخابات دانشگاه تهران با این شرایط باطل اعلام شده، اما این موضوع هنوز تصویب نشده و ابلاغ نشده است.

با وجود اینکه خلاف قانون بودن برگزاری انتخابات در دانشگاه تهران طبق نص صریح قانون بر همگان آشکار شده است، اما دانشگاه تهران در این باره واکنشی نشان نداده و همچنان به تخلف خود ادامه می‌دهد و در آخرین اطلاعیه‌ای که برای انتخابات نشریات در تاریخ ۲۱ بهمن ماه منتشر کرده است لیست نمایندگانی که خارج از تاریخ قانونی ثبت نام کرده اند را منتشر کرده است.
 
تیتر شنبه//// ماجرای دومینوی تخلفات نشریاتی دانشگاه تهران از چه قرار است؟
دانشگاه تهران که پیش از این هم پرچمدار تخلف در حوزه نشریات دانشجویی بوده است این بار نیز پرچم این تخطی را زمین نگذاشته و شاید به سبب دانشگاه تهران بودن خود قصد ندارد این پرچم را زمین بگذارد.
 
البته ناگفته نماند که دانشگاه تهران در این گونه تخطی های مسبوق به سابق است، همانطور که پیش از این نماینده این دانشگاه در کمیته ناظر بر نشریات وزارت علوم "کامفیروزی" با تقلب و زیرپا گذاشتن اخلاق سعی در نماینده شدن در وزارت علوم داشت و یا همانطور که تعداد نشریات فعال دانشگاه تهران به سیصد عدد هم شاید نرسد، اما در آمار آن را 500 نشریه فعال اعلام می‌کنند و هنگام سهم گیری برای انتخابات با نشریاتی که شاید سالی یکبار هم چاپ نشود، نماینده نشریات وارد پروسه رأی دهی می ‌کنند.
 
این بار هم اتفاق جدیدی رخ نداده، فقط دنباله دار بودن این تخطی های آشکار و زیرپا گذاشتن حقوق فعالین نشریات دانشجویی در دانشگاه های دیگر که به قانون پایبند بوده اند آدمی را به تعجب وا می‌دارد که چرا سلسله حمایت های وزارت علوم یا بهتر است بگوییم سلسله چشم پوشی های وزارت علوم از این رفتارهای غیرقانونی دانشگاه تهران به پایان نمی‌رسد؟ و آقایان معاونت فرهنگی وزارت علوم تا کی می‌خواهند روی حق پا بگذارند؟
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار