کد خبر:۸۴۲۲۱۵
در شرایط قرنطینه خانگی روز‌های کرونایی؛

دانشجویان هنگام آزمون‌های آنلاین رصد می‌شوند / ابتکار دانشگاه‌ها برای جلوگیری از تقلب!

چندین دانشگاه استرالیایی قصد دارند در این روز‌های کرونایی دانشجویانشان را از طریق وب‌کم و یک اپلیکیشن جدید زمان امتحانات آنلاین رصد کنند تا از احتمال تقلب آن‌ها جلوگیری کنند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، برخی دانشگاه‌های استرالیایی برای نظارت بر دانشجویانی که قرار است در شرایط قرنطینه آزمون بدهند، از نرم‌افزار‌هایی با نام Proctorio و ProctorU استفاده می‌کنند. البته بعضی کارشناسان این کار را نقض حریم خصوصی اعلام کرده‌اند.

این دانشگاه‌ها به تازگی از دانشجویان خود خواسته‌اند که نرم‌افزار نظارت بر آزمون از راه دور را نصب و در آن ثبت نام کنند. این نرم‌افزار توسط شرکت‌های شخص ثالث نوشته شده است.

دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا اعلام کرد که توافق‌نامه‌ای را برای استفاده از نرم‌افزار Proctorio متعلق به یک شرکت آمریکایی امضا کرده است. دانشگاه‌های کوئینزلند و سیدنی نیز با یک شرکت دیگر آمریکایی قرارداد بسته‌اند تا از نرم‌افزار ProctorU برای نظارت بر آزمون دانشجویانشان استفاه کنند. دانشگاه کانبرا نیز اعلام کرده که در حال جست‌وجو برای چندین ارائه‌دهنده برنامه‌های اینچنینی مثل پروکتوریو است.

گفتنی است که هر دوی این پلت‌فرم‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که دانشجویان ملزم به بارگذاری اطلاعات بیومتریک خود مانند عکس شناسنامه‌ای روی آن هستند. همچنین این نرم‌افزار به صورت پیش‌فرض به وب‌کم، میکروفون و کلید‌های رایانه آن‌ها دسترسی دارد تا از تقلب دانشجویان جلوگیری کند.

جالب است بدانید که هر دو پلت‌فرم‌ برای احراز هویت دانشجویان و رصد فعالیت‌های مشکوک به هوش مصنوعی نظیر یادگیری ماشینی و فناوری تشخیص چهره نیز مجهز هستند.

با این حال، نزدیک به ۳ هزار نفر از دانشجویان دانشگاه ملی استرالیا در مخالفت از استفاده از این نرم‌افزار نامه‌ای را امضا کردند و دکتر مونیک مان، رئیس کمیته نظارت بر بنیاد حفظ حریم خصوصی استرالیا در مورد ابهامات استفاده از هوش مصنوعی در این نرم‌افزار‌ها اظهار نگرانی کرد.

مان گفت: همه دانشگاه‌ها باید شرایط حریم خصوصی این نرم‌افزار‌ها را ارزیابی کنند و قبل از استفاده برای دانشجویان، آن‌ها را به کمیسر حفظ حریم خصوصی ایالت یا قلمرو خود ارائه دهند. می‌خواهم بدانم که این نرم‌افزار‌های چه نوع اطلاعاتی را در مورد دانشجویان جمع‌آوری و چگونه رفتار آن‌ها را استنتاج می‌کند، چه مدت این اطلاعات را نگهداری می‌کند و بعد‌ها از این اطلاعات برای چه اهدافی استفاده خواهند کرد.

ریچارد پرانگل، عضو سازمان مرز‌های الکترونیک استرالیا، نیز در این مورد گفت: از دانشجویان انتظار نداریم که این نرم‌افزار‌های نظارتی را به نفع دانشگاه‌های خود روی کامپیوترهایشان نصب کنند. زیرا این نرم‌افزار‌ها علاوه بر اطلاعات کاربر حتی می‌توانند اطلاعات سایر اعضای خانواده آن‌ها را نیز ثبت و ذخیره کنند.

برخی کارشناسان می‌گویند: این نرم‌افزار‌ها به دلیل اینکه مجهز به هوش مصنوعی هستند، می‌توانند تمامی اطلاعات موجود در لپ‌تاپ دانشجویان را تجزیه و تحلیل کنند. به غیر از آن، حرکات آن‌ها را نیز در مقایسه با دانشجویان دیگر رصد می‌کند. در نتیجه اگر دانشجویی به ساعت خود نگاه کند و هیچ دانشجوی دیگری این کار را انجام ندهد، این کار او را به صورت خودکار یکی از شناسه‌های تقلب ثبت می‌کند.

با توجه به این شرایط، برخی دانشگاه‌های استرالیایی قرار است بخش‌هایی از این نرم‌افزار را فعال کنند و برای بخشی از امتحانات از آن‌ها برای رصد دانشجویان استفاده کنند تا ببینند نتیجه آن چه می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار