محققان مرکز کشاورزی بریتانیا روباتی طراحی کردند که میتواند آفتهای مزارع کشاورزی را از بین برده و محصولات آنها را افزایش دهد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، لیسهها (حلزونهای بدون صدف) آفتهایی هستند که ضرر زیادی را روی دست کشاورزان میگذارند و موجب کاهش محصولات کشاورزی میشوند؛ یعنی یا محصولات را از بین میبرند یا باعث کم شدن کیفیت آنها میشوند. معمولا کشاورزان از فسفات آهن یا متالدهید برای از بین بردن لیسهها استفاده میکنند که به شدت به محیط زیست آسیب میزنند و مشخص نیست که آینده استفاده طولانی مدت از این مواد چه تبعاتی خواهد داشت.
از این رو، محققان مرکز نوآوری کشاورزی در بریتانیا، روباتی را با نام «اسلاگبات» طراحی کردهاند که با استفاده از فناوری اسپری دقیق برای کنترل آفات، جایگزین بسیار مناسبی برای روشهای کنونی است. محققان برای ساخت این روبات با شرکت اسمال روبات که سازنده هوش مصنوعی است، همکاری کردهاند و امیدوارند که تا تابستان ۲۰۲۱ این روبات را راهی مزارع کشاورزی کنند.
به گفته آنها، این پروژه روند کشاورزی و آفت کشی را تغییر خواهد داد و تقاضا برای این بازار را پر خواهد کرد و فرصتی هیجانانگیز را در اختیار کشاورزان قرار خواهد داد تا از رابکشهای زیستی در محصولات زراعی خود استفاده کنند که برای محیط زیست بیضرر است.
بن اسکات-رابینسون، بنیانگذار شرکت اسمال روبات، توضیح میدهد که چگونه این روبات خودمختار پتانسیل بسیار خوبی برای کشاورزی در سرتاسر جهان را دارد و با کاهش آسیبهای ناشی از آفتکشها، بازدهی را به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد.
وی میگوید: لیسهها یکی از چالشهای وحشتناک برای کشاورزان به شمار میرود. آنها محصولات نرسیده را هدف قرار میدهند و مانع رشد درست آنها میشوند. از طرفی از بین بردن آنها نیز چالشبرانگیز است، زیرا آب و محیط زیست تحت تاثیر مواد شیمیایی قرار میگیرند و به همین دلیل کشاورزان همیشه به دنبال یک روش جایگزین مقرون بهصرفه برای این مشکل بوده و هستند.
محققان هماکنون در حال نقشهبردازی از آلودگیهای ناشی از لیسهها هستند تا بتوانند فاز اولیه این پروژه را که در آن از هوش مصنوعی برای شناسایی لیسهها استفاده میشود، به پایان برسانند. فاز دوم آن نیز به کار گرفتن سیستمهای شناسایی لیسه با کمک فناوری روباتیک شرکت اسمال روبات است که در این فاز فرآیند تصویربرداری فراطیفی پیادهسازی میشود و هوش مصنوعی وارد فاز عملی میشود تا به صورت خودمختار لیسهها را روی محصولات شناسایی کند. تصویربرداری متحرک از لیسهها و مواد سطح زمین در شرایط گلخانه از پاییز امسال آغاز میشود. در مرحله آخر نیز توسعه اسپری دقیق آفتکشهای زیستی عملی میشود که در این مرحله روبات وارد عمل میشود.
محققان میگویند: روباتهای ما تراکتورهای آینده خواهند بود و با ادغام تمامی مراحل کشاورزی تمامی وظایف کشاورزان را به عهده خواهند گرفت.