شاخصههای کارآمدی در مجلس دهم را شاید بتوانیم بگوییم تقریبا وجود نداشت یا خیلی کم رنگ بود و این مسئله سبب بروز مشکلان عدیده و نارضایتیهای فراوانی در طبقات اجتماعی شد، اما فرصت جدیدی برای نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ست تا بتوانند مجلس را به جایگاه حقیقی اش که راس امور ست برگردانند
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل طاهری؛مسئله کارآمدی مجلس یکی از مسائل اساسی و مهم در ساختارهای سیاسی و حاکمیت هاست. با کارآمدی ست که مشروعیت و مقبولیت عمومی افزایش پیدا میکند. مقام معظم رهبری در دیدار با خبرگان به این موضوع اشاره داشتند که: «هرجا کارآمدی نباشد، مشروعیت در از بین خواهد رفت ۳۱ / ۶ / ۱۳۸۳» اتفاق داغ و مهم این ایام محافل سیاسی و کرسیهای آزاد اندیشی دانشگاهها، موضوع مجلس یازدهم و کارآمدی آن است. شاخصههای کارآمدی در مجلس دهم را شاید بتوانیم بگوییم تقریبا وجود نداشت یا خیلی کم رنگ بود و این مسئله سبب بروز مشکلان عدیده و نارضایتیهای فراوانی در طبقات اجتماعی شد، اما فرصت جدیدی برای نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ست تا بتوانند مجلس را به جایگاه حقیقی اش که راس امور ست برگردانند مهمترین فیشهای کارآمدی مجلس؛ ۱. آمادگی در برابر دشمن و شجاعت. مجلس کارآمد مجلسی ست که در روز حادثه بتواند از کیان ملت در برابر دشمت دفاع کند و قدرت آن را داشته باشد که لوایح خلاف منافع ملی را از دستور کار خارج کند ۲. عمل به تکلیف. مجلس موظف به نظارت بر قوه مجریه و تصویب قوانین در چارچوب قانون اساسی ست و عمل به این تکالیف از مجرای درست و قانونی، افزایش مشروعیت را در پی دارد ۳. استقلالی فراتر از جناحها. مجلس وامدار به گروهها و احزاب سیاسی و دولتها، مجلسی ست که اختیاراتش از بیرون میرسد و تصمیم میگیرد که این تجربه تلخ در مجلس ششم و دهم بیشتر شهود را دارا بود. استقلال مجلس هم قاطعیت را به دنبال دارد و هم ساز و کاری وسیعتر برای نظارت حسن اجرای قوانین ۴. صداقت و اخلاص. شرط اول ورود به جرگه انقلاب، اخلاص و صداقت ست تا امور جاری کشور پیش رفته و مردم نیز احساس کنند میتوانند به مسئولین خود اعتماد کنند. این صداقت زیر ساختی برای اعتماد سازی ست که مقولهای حیاتی و ضروری برای مجلس خواهد بود و بدون آم اعتماد عمومی سلب شده و تضعیف جایگاه مجلس را در پی دارد ۵. شفافیت. مسئله شفافیت در ادامه فیش شماره ۴ تاثیر بسزایی در اعتماد عمومی دارد، ضمن آنکه با رصد آراء نمایندگان میتوان از آن بعنوان ابزاری برای شناخت هرچه بیشتر مواضع و سیاستهای موکلان ملت دانست و در جلوگیری از تصویب قوانین فساد زا قطعا میتواند موثر واقع شود امید است که مجلس آینده به دور از هیاهوهای سیاسی برای منافع ملی گامهای اساسی را بردارد.
ابوالفضل طاهری-دانشجو کارشناسی اقتصاد دانشگاه آزاد اصفهان انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.