در آستانه دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب، «خبرگزاری دانشجو» در گفتگو با علیرضا شریفی، نماینده بسیج دانشجویی به بازخوانی مسائل مطرح شده وی در دیدار یک خرداد سال ۹۸ پرداخته است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خاطره دیدار با رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان از جمله اتفاقات به یاد ماندنی است که برای همیشه در یاد و خاطره کسانی که این فرصت طلایی را به دست آورده اند نقش میبندد؛ اما در این میان شاید طلاییترین لحظات این دیدار در ذهن کسانی ثبت و ضبط شود که فرصت ایراد سخنرانی در مقابل عالیترین مقام جمهوری اسلامی را کسب میکنند. «خبرگزاری دانشجو» با توجه به قرار گرفتن در آستانه دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب گفتگوهایی را با فعالین دانشجویی که فرصت ایراد سخنرانی در محضر رهبر معظم انقلاب را یافته اند ترتیب داده که در ادامه پنجمین گفتگو را با علیرضا شریفی، نماینده بسیج دانشجویی در دیدار به یادماندنی دانشجویان با رهبر انقلاب در خرداد ماه سال ۹۸ میخوانید:
دانشجو: در سال ۹۸ طی چه فرایندی به عنوان سخنران جنبش عدالتخواه دانشجویی در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب انتخابات شدید؟ شریفی: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ نامهای از طرف سازمان بسیج دانشجویی کشور برای تمام استانها ارسال شد مبنی بر اینکه امسال برای دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب هر استانی به طور جداگانه یک متن پیشنهادی را به دبیرخانه سازمان ارسال کند تا پس از بررسی متنها بهترین متن انتخاب و نتایج اعلام شود.
متاسفانه این نامه دو سه روز دیرتر به دست بسیج دانشجویی استان فارس رسید؛ اما پس از دریافت آن آقای قزل سفلی مسئول وقت بسیج دانشجویی استان فارس بنده و چهار نفر دیگر از دانشجویان بسیجی را خواستند و موضوع را با ما مطرح کردند با این وجود ما دو سه روز بد یک تیم مشترک را شکل بودیم و یک شب حوالی ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه شب در محل بسیج دانشجویی استان حضور یافتیم و تا ۷ صبح با احصاء مسائل و تعیین نوع ادبیات یک متن اولیه پیشنهادی را نگارش کردیم و آن را تحویل مسئول بسیج دانشجویی استان فارس دادیم تا آن را به همراه اسامی پیشنهادی به دبیرخانه سازمان ارسال کند.
سازمان بسیج دانشجویی از ۲۱ تا ۲۵ اردیبهشت به بررسی متنها پرداخت و طی این مدت نیز با دانشجویان پیشنهادی که برای قرائت متن سخنرانی معرفی شده بودند به صورت تلفنی مصاحبه کرد در این مرحله از بین متنهای ارسال شده از ۳۰ استان کشور متن ۱۰ استان از جمله استان فارس از لحاظ نگارش متن و مصاحبه با افراد معرفی شده مورد تایید قرار گرفتند و از این به بعد تمرکز سازمان روی این استانها بیشتر شد به گونهای که مجدد با افراد پیشنهادی به صورت تلفنی مصاحبه سوابق آنها نیز احصاء شد همچنین پیشنهادات مسئولان بسیج دانشجویی استانها را نیز در این موضوع دخیل کردند.
بعد از اتمام بررسیها اگر اشتباه نکنم صبح روز پنجشنبه بیست و ششم اردیبهشت ماه بود که مسئول بسیج دانشجویی استان فارس با بنده تماس گرفت و گفت بعد از افطار جلسهای را با حضور مابقی دوستان در شاه چراغ برگزار میکنیم و نتیجه بررسی سازمان را به شما میگویم. در این جلسه که ساعت ۲۲:۳۰ برگزار شد آقای قزل سفلی گفت امروز از سازمان با من تماس گرفتند و گفتند متن استان فارس مورد تایید قرار گرفته است با این وجود، چون بنده و آقای حسین رحیمی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی برای قرائت متن به سازمان معرفی شده بودیم همه منتظر ماندیم تا ببینیم چه کسی به عنوان نماینده بسیج دانشجویی کشور برای ایراد سخنرانی در محضر رهبر معظم انقلاب انتخاب شده است که آقای قزل سفلی گفتند بنده برای این کار انتخاب شدم و اینجا بود که اولین اتفاق خاص زندگی من رقم خورد.
دانشجو: نحوه تهیه متن سخنرانی نماینده دفتر تحکیم وحدت در محضر رهبر معظم انقلاب به چه صورت است؟بعد از انتخاب بنده به عنوان نماینده بسیج دانشجویی کشور برای تهیه متن سخنرانی چند جلسه مشورتی برگزار کردیم و تیمی را متشکل از برخی دوستان همچون سجاد جباری، رضا شیرالی، میلاد حاجی زاده، علی ریاحی، وحید خانی، احسان سینا پور و رئیس بسیج دانشجویی استان فارس برای هم فکری در خصوص تهیه و تنظیم متن سخنرانی شکل دادیم و این تیم با چهار یا پنج تیم مشورتی دیگر همچون مسئولین منتخب بسیج دانشجویی شیراز، تشکلهای ارزشی استان، ادوار بسیج دانشجویی و تشکلهای دانشجویی و چند نفر از اساتید انقلابی جلساتی را برگزار و پیشنهادات آنها را دریافت کرد. همچنین ما به تمام فعالان دانشجویی استان پیامک زدیم و از آنها خواستیم پیشنهادات خود را برای تنظیم متن سخنرانی برای ما ارسال کنند به هر روی ما طی دو سه روز تمام پیشنهادات را جمعبندی و به طور فشرده یک متن ۹ صفحهای را تنظیم کردیم.
پس از تهیه متن نامه در شیراز جلسهای هم با حضور مسئولان بسیج دانشجویی شهر تهران برگزار شد و بندهای پیشنهادی این دوستان را هم با متن خود تطابق دادیم و هر جایی را که لازم بود حذف و یا به آن اضافه کردیم و تقریباً یک متن مناسب آماده شد و در نهایت بنده برای جمعبندی خدمت آقای نیک روش رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور رسیدم ومتن را ارائه کردم و آقای نیک روش هم یکسری پیشنهادات را مطرح کردند؛ البته این تصور وجود داشت که شاید آقای نیکروش بخشهایی از متن را حذف یا اضافه کنند، ولی اصلاً این طور نبود فقط یکسری پیشنهادات دادند و گفتند اگر خواستیم آنها را به متن اضافه کنیم و اگر هم نتوانستیم همین متن خیلی خوب و عالی است.
با توجه به اینکه متن آماده شده طولانی بود ما یک روز پیش از موعد دیدار متن را به سه صفحه و نیم رساندیم تا بتوانیم آن را در زمان ۷ دقیقهای که به سخنرانها مهلت میدهند قرائت کنم. همچنین در متن تهیه شده چند پیشنهاد حقوقی وجود داشت به همین دلیل هماهنگیهایی با تعدادی از دوستان در قوه قضاییه صورت گرفت و این پیشنهاد را با آنها مطرح کردیم و در نهایت یک متن علمی، عالمانه و مسئله محورانه جهت ارائه در محضر رهبر معظم انقلاب آماده شد.
دانشجو: در محضر رهبر معظم انقلاب به چه مسائلی پرداختید؟متن سخنرانی بنده در ۵ بند آماده شد که در بند اول به مرور عملکرد چهل ساله انقلاب و گام اول انقلاب و اینکه چه بودیم و چه شدیم و قرار است به کجا برسیم پرداختم. همچنین در این بخش علاوه بر بررسی نقاط ضعف و کاستیها و بیان نقاط قوت پیشنهاداتی برای رفع کاستیها و ضعفها ارائه کردم.
در بند دوم بنده به جایگاه دانشجو و دانشگاه در گام اول انقلاب و اینکه در گام دوم باید در چه جایگاهی قرار بگیرد اشاره کردم بنده گفتم که دانشجو و دانشگاه آماده این است که به نظریه پردازی در راستای تحقق تمدن اسلامی بپردازد و مسیر جوان سازی و مردم سازی حکمرانی را در بر بگیرد. همچنین بنده عنوان کردم که ما از این پس از دریچه نگاه مردم و رویکرد مسئله محورانه به مسائل کشور نگاه خواهیم کرد.
در ادامه بنده از ناکارآمدی مجلس شورای اسلامی و سکوت آن در فضای جنگ اقتصادی و آرایش جنگی نامناسبی که به خود گرفته انتقاد کردم و پیشنهاد دادم که مجلس لوایح بر زمین مانده مثل صادرات فرآوردههای غیرنفتی، اتکا به بودجه داخلی و مالیات و انجام طرحهای معطل مادهای مثل مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر خانههای خالی، مالیات پزشکان و وکلا و یا برقراری سامانههای مولود شفافیت را در دستور کار قرار بدهد.
همچنین بنده از قوه قضاییه تشکرکردم و پیشنهاد دادم که سیستم برخورد با مفسدان اقتصادی سیستم خوبی است، اما باید طرحهای آماده شود تا گلوگاههای فساد بسته شود. بنده در بند دیگری از سخنرانی خود به عدم تطابق برخی سیاستها با سیاستهای کلی نظام مثل مدیریت خدمات کشوری، CFT و پالرمو پرداختم و در ادامه به بحث فضای جنگ نرم اشاره کرد و پیشنهاد دادم که به دلیل برخوردهای سلیقهای روسای جمهور و نداشتن وقت کافی ریاست بر شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی از حیطه اختیارات رئیس جمهور خارج شود.
همچنین بنده از رهبر انقلاب پرسیدم که آیا شما مشکلاتی را که در کشور وجود دارند ناظر برعملکرد مسئولان میدانید و یا ناظر بر ساختارهای کشور که ایشان مشخصاً به این پرسش پاسخ دادند.
بند آخر سخنرانی بنده نیز یک بند حماسی و شور آفرین در مورد جنگ تمدنها بود. بنده در این بخش گفتم که ما میراث دار شهدایی همچون شهید نادر مهدویها هستیم با این وجود ما نه مذاکره میکنیم نه جنگ خواهد شد.
بنده در پایان سخنرانی خود نیز شعری را که هادی فردوسی شاعر شیرازی سروده بود قرائت کردم این شعر تمام بندهای سخنرانی بنده را در بر میگرفت با این وجود وقتی آن را خواندم شور و نشاط حاضرین به اوج خود رسید.
دانشجو: آیا مباحث مطرح شده در سخنرانی شما نتیجهای هم در بر داشته است؟از بین نکات مختلفی که توسط سایر سخنرانها مطرح شد رهبر معظم انقلاب مشخصاً به چهار نکته اشاره کردند که یکی از آنها پاسخ به سوال بنده بود سوالی که بنده از محضر رهبر انقلاب پرسیدن این بود که شما چه میزانی از مشکلات و مسائل کشور را ناظر به کارگزاران و مسئولان و چه مقدار را منتهی به ناکارآمدی برخی ساز و کارها و ساختارها میدانید که ایشان در پاسخ گفتند ساز و کارها و ساختارهای جمهوری اسلامی مشکلی ندارد، ولی نیاز به تکمیل شدن دارند با این وجود مشکل از کارگزاران است که یک جاهایی اشتباه میکنند و باعث ایجاد شکاف در جامعه میشوند.
تقریباً یک هفته بعد از اینکه بنده به شیراز برگشتم نیز از بیت تماس گرفتند و گفتند مواردی را که شما مطرح کردید در حال بررسی هستند و اگر متن تکمیلی و پژوهشی در مورد موارد پیشنهادی خود در رابطه با صادرات محصولات غیر نفتی، مالیات و مورد مطرح شده در خصوص ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی دارید آن را ارسال کنید که در این راستا ما دوباره همان جلسه مشورتی را شکل دادیم و یک متن تفصیلی در حدود ۵۰ صفحه را تهیه و به بیت فرستادیم و در حال حاضر نیز این پیشنهادات در حال پیگیری هستند و حتی بعد از دیدار نیز رهبر معظم انقلاب کم و بیش در سخنرانیهای خود به این موضوعات اشاره کرده اند.
دانشجو: اگر به زمان دیدار در خرداد ماه سال ۹۸ برگردید چه مواردی را از متن سخنرانی خود حذف یا اضافه میکنید؟با توجه به اینکه ما برای تهیه متن سخنرانی جلسات مشورتی مختلفی را برگزار و موارد به روزی را احصاء کرده بودیم با وجود نمیتوانستیم هیچ کدام از موارد را حذف کنیم. تفاوت که متن سخنرانی بسیج دانشجویی با بقیه تشکلها داشت نیز این بود که ما خیلی سعی کردیم یک متن تخصصی، مسئله محورانه، عالمانه، مدبرانه و همراه با هیجان و فضای حماسی را آماده کنیم به هر روی ما به آنجا نرفته بودیم که به اصطلاح جیغ و دادی کرده باشیم و مورد تشویق قرار بگیریم ما در محضر رهبر انقلاب حرف و پیشنهاد داشتیم و حتی انتقاد هم کردیم که در این رابطه هم رهبر انقلاب گفتند که خیلی خوب است که شما در اینجا انتقاد میکنید، ولی انتقاد کردن باید همراه با پیشنهاد باشد و نباید باعث تضعیف شود.
البته محوری را که بنده مجبور شدم به خاطر کمبود وقت در زمان سخنرانی کنار بگذارم در مورد نقش دانشجو در گام دوم انقلاب بود با این وجود سخنرانی رهبر معظم انقلاب نیز حول این فضا شکل گرفت. به هر روی پیشنهاد بنده به دوستانی که قرار است در محضر رهبر معظم انقلاب سخنرانی کنند این است که یک متن مسئله محورانه آماده کنند و به مسائل اجتماعی بپردازند.
دانشجو: ماجرای اهدای تمثال شهید نادر مهدوی به رهبر معظم انقلاب چه بود؟ دیدار با رهبر معظم انقلاب برای ما یک گل طلایی داشت و آنها هم تقدیم تمثال شهید نادر مهدوی به رهبر انقلاب بود. ببینید در شورای مشورتی که ما شکل داده بودیم این بحث مطرح شد که چه کار کنیم تا یک کار متفاوت، ماندگار و به یاد ماندنی رقم بخورد. دو پیشنهاد مطرح شد اول اینکه لباس شهید حمید قاسم پور دانشجوی مدافع حرم استان فارس را با هماهنگی خانواده این شهید به نشانه بیعت دانشجویانی که هم در خط شهادت و علم آموزی خدمت میکنند به رهبر معظم انقلاب تقدیم کنیم. همچنین در آن زمان، چون بحث ورود ناو آمریکایی آبراهام لینکلن به خلیج فارس و اینکه جنگ میشود یا نمیشود مطرح بود یکی از دوستان شیرازی پیشنهاد داد که ما تنها نمادی که از جنگ مستقیم و مقابله با آمریکا داریم شهید نادر مهدوی است پس خوب است که تمثال مبارک این شهید را تهیه و آن را به رهبر انقلاب هدیه کنیم و این پیشنهاد خیلی مورد استقبال قرار گرفت و خدا کمک کرد ما این تمام سال را آماده کردیم؛ البته زمانی که بنده این موضوع را در تهران مطرح کردم دوستان گفتند امکان بردن این تمثال به داخل بیت وجود ندارد، چون به کسی اجازه نمیدهند با خود وسایل اضافی همراه داشته باشد، اما بنده گفتم توکلت الی الله من این تمثال را همراه خودم میبرم حالا یا میشود یا نمیشود.
به هر روی من این تمثال را با خود بردم و با آن از گیت اول عبور کردم، ولی در گیت دوم آن را از من گرفتند من گفتم برای بردن این تمثال به داخل بیت با آقای حقانیان مسئول امور ویژه بین بیت نامهنگاری کرده ایم، ولی جوابی به ما ندادند، اما من آن را همراه خودم آورده ام تا اگر شد آن را داخل ببرم که متصدی گیت گفت تا حالا چنین اتفاقی نیفتاده، ولی اگر شما هماهنگی کرده اید من این تمثال را اینجا نگه میدارم و در صورت موافقت خودم آن را برای شما میآورم.
خوشبختانه وقتی که من میخواستم وارد بیت شوم دم در ورودی آقای حقانی را دیدم و موضوع را مطرح کردم و ایشان هم گفتند پیگیری میکنم بعد از چند دقیقه آقای حقانی من را خواستند و گفتند دقیقاً میخواهید چه کار کنیم و من موضوع را توضیح دادم و گفتم، چون در حال حاضر بحث ورود ناو آبراهام لینکلن به خلیج فارس مطرح است میخواهم تمثال مبارک شهید مهدوی را خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم کنم و بگویم حرف ما این است اگر جنگ شود ما میراث دار چنین شهدایی هستیم و هیچ ترسی هم از آن ناو بزرگ آمریکا نداریم و اگر آمریکاییها بیایند همان اتفاقی را که شهید مهدوی رقم زد آن را تکرار میکنیم موقعی که من این جملات را گفتم آقای حقانیان با دست راست روی شانه من زد و گفت آفرین برو تمثال را بیار و ما توانستیم برای اولین بار آن هدیه را که آن زمان هم خیلی خبرساز شد تقدیم به رهبر انقلاب کنیم.
زمانی که سخنرانی بنده به پایان رسید خطاب به مجری مراسم گفتم میخواهم نکاتی را بیان کنم و مجری این اجازه را به من داد. بنده خطاب به رهبر انقلاب گفتم که حضرت آقا ما این بار میخواهیم سنتشکنی کنیم، چون همه همیشه از شما هدیه میگیرند، ولی ما برای شما هدیه آورده ایم که رهبر انقلاب گفتند به به برای مان چه آوردی و بعد بنده تمثال را خدمت ایشان بردم و موضوع را توضیح دادم و ایشان هم گفتند احسنت خیلی به جا و به موقع بود و بعد من درخواست کردم این تمثال تا پایان مراسم در کنار ایشان قرار بگیرد.
دانشجو: برای افرادی که امسال فرصت سخنرانی در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب را پیدا میکنند چه پیشنهادهایی دارید؟ جهش تولید، نیاز به بازنگری در وضعیت و ساختار تشکیلاتی دستگاههای نظارتی کشور، توجه به مسئله هدایت نقدینگی به بخش تولید، افزایش ظرفیت بازاریابی در خارج از کشور خصوصا در کشورهای همسایه، تغییر ویژه در قوانین تجارت و صادرات جهت رفع موانع و بروکراسیهای زاید، تسهیل قوانین احداث کارگاههای تولیدی، تدبیر ویژه در تامین نقدینگی لازم بخشهای تولیدی در نظام پولی و بانکی، لزوم پیشبینی قوانینی جهت جلوگیری از تکانههای شدید اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به واسطه تصمیم گیریهای متفاوت دولتها، نیاز به ایجاد ارتباطات گسترده سازمانیافته میان جوامع علمی و صنعتی کشور، تعیین متولی واحد در خصوص موارد مشابه تصمیمات، جداسازی بودجه سه قوه از لایحه بودجه سالیانه دولت، عملیاتی شدن یک اَبَر دانشگاه ترجیحا در دانشگاه آزاد که با آموزش دانشجویان بین الملل ارز آوری و جذب سرمایه برای دانشگاههای کشور داشته باشد از جمله پیشنهاداتی هستند که دوستان میتوانند در متن سخنرانی خود در محضر رهبر معظم انقلاب به آنها بپردازند.