عضو هیئت علمی دانشگاه مالک اشتر گفت: تنوع در آموزش، آزادی عمل، عدالت آموزشی، کاهش شدید هزینهها، ذخیره سازی زمان و راحتی در یادگیری از جمله ویژگیهای بی نظیر آموزش مجازی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی نژاد نوری عضو هیئت علمی دانشگاه مالک اشتر و معاون اسبق وزارت علوم در برنامه رادیویی «گفتوگوی علمی» به ارتقاء جایگاه آموزش از راه دور در دوران کرونا خبر داد و گفت: آموزش از راه دور امر جدیدی نیست، شاید ۱۵ سال پیش این مسئله مطرح بود و تعدادی از دانشگاهها، آموزش مجازی را با اخذ مجوز از وزارت علوم راهاندازی کردند، اما به شکل گسترده و همه گیر به عنوان بخشی از فعالیتهای اصلی شکل نگرفت.
وی به وضعیت آموزش مجازی در کشورهای توسعه یافته اشاره و عنوان کرد: در اروپا پیش از کرونا دورههای آنلاین و مجازی وجود داشت و حتی تا حد زیادی جای آموزش فیزیکی در کلاس درس را نیز گرفته بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه مالک اشتر درباره مزایای آموزش مجازی افزود: این نوع آموزش، امکانات فراوانی را از نظر ارائه مطالب در قالب فیلم و صدا در اختیار اساتید و دانشجویان قرار میدهد و حتی دانشجویان میتوانند به آرشیو مطالبی که استاد مطرح کرده است، دسترسی داشته باشند و این اطلاعات در هر ساعت و مکانی در دسترس خواهد بود.
وی در خصوص دیگر ویژگیهای آموزش مجازی، گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای آموزش از راه دور، کاهش هزینهها است و این ویژگی در کنار دسترسی دائمی به آموزشها، علاقه مندیها به این نوع آموزش را افزایش داده است؛ بنابراین تنوع در آموزش، آزادی عمل، عدالت آموزشی، کاهش شدید هزینهها، ذخیره سازی زمان و راحتی در یادگیری از جمله ویژگیهای بی نظیر آموزش مجازی است و این موضوع فارغ از کرونا باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
معاون اسبق وزارت علوم از ضرورت ارتقاء زیرساختها برای افزایش کیفیت استفاده از آموزش مجازی گفت و بیان کرد: شبکه شاد که شبکه آموزش دانش آموزی است، رضایت نسبی بالای ۶۰ درصد را فراهم کرده در پی کرونا شکل گرفته است، اما قرار نیست پس از کرونا نیز این شبکه جمع شود و این به دلیل دستاوردهای خوبی است که این نوع آموزش داشته است.