در جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاهها با تمدید مجوز هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی تا ابتدای بهمن ماه ۱۴۰۰ موافقت شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلسه ۳۴۲ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، علیاکبر ولایتی رییس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بعد از ارائه گزارش عملکرد دو ساله هیأت مرکزی جذب مستقل دانشگاه آزاد اسلامی، با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک ظرفیت غیر دولتی مطرح است، گفت: تدبیر تشکیل هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد برای کاهش وظایف دولت و در راستای کمک این بخش غیر دولتی به توسعه آموزش عالی بوده است.
وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک بخش غیردولتی باید از آئیننامه و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تبعیت کند، اما برای کار اجرایی استقلال آن محترم است.
عاملی گفت: بر اساس ماده ۳ و بند ۳ مصوبه ۶۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد آئیننامه تشکیل هیأت عالی جذب، بررسی و بازنگری کلیه سیاستها و ضوابط مربوط به جذب هیأت علمـی بـه منظور پیشنهاد به شورای عالی انقـلاب فرهنگـی و تـدوین دسـتورالعمل اجرایـی مربوط به جذب عضو هیأت علمی، به شـورای اسـلامی شـدن مراکـز آموزشی تفویض شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داد: مجوز هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی تمدید شود و در عین حال مذاکرات با وزارت بهداشت به منظور رفع ابهام نامه وزیر وقت بهداشت نیز انجام شود.
طهرانچی: ساماندهی فراخوانهای قدیم توسط هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد محمدمهدی طهرانچی درمورد دستور جلسه که به بررسی عملکرد دو ساله هیأت مرکزی جذب مستقل دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص داشت به ارائه گزارشی از فعالیتهای این هیأت در طی دو سال اخیر پرداخت و گفت: سند دانشگاه اسلامی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی برای اجرا ابلاغ شده است.
وی با تأکید بر اینکه در متن سند دانشگاه اسلامی به صورت جداگانه اشاره شده که همه دستگاهها برای اجرای سند متعهد هستند، افزود: به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی در کنار وزارتین در رابطه با موضوع اعضای هیأت علمی وظایف خود را به طور مستقل پیگیری کرده است.
طهرانچی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی ۲۵۳۸۴ عضو هیئت علمی در سال ۱۳۹۶ و در حال حاضر ۲۳۷۶۲ عضو هیأت علمی و همین طور ۴۳ هزار استاد به صورت حقالتدریس دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این مطلب که تعداد عضو هیأت علمی نیمه وقت در دانشگاه آزاد اسلامی ۵۰ درصد کاهش داشته است، گفت: تعداد مربیان و بورسیهها نیز کاهش داشته و از سوی دیگر تعداد اساتید تماموقت از ۳۳۷ نفر به ۴۱۰ نفر رشد داشته است.
طهرانچی با تأکید بر اینکه از تاریخ ۲/۱۱/۹۶ مصوب شد دانشگاه آزاد اسلامی هیأت مرکزی جذب مستقل داشته باشد، تصریح کرد: تا کنون ۲۸ جلسه هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده که در اکثر این جلسات پنج عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رؤسای هیأت مرکزی جذب وزارتین علوم و بهداشت حضور داشتهاند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه از فراخوانهای قبلی دانشگاه آزاد اسلامی ۱۵۵۰ پرونده باقی مانده بود، خاطرنشان کرد: کار اصلی این هیأت حل مسائل گذشته و ساماندهی فراخوانهای قدیم و همچنین بهروز کردن فرآیند جذب و اعلام فراخوان جدید در دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.
طهرانچی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه نسبت دانشجو به استاد در دانشگاه آزاد اسلامی باید عدد ۶۰ باشد، گفت: به غیر از ۸ رشته، نسبت دانشجو به استاد کمتر از ۲۰ است.
وی با تأکید بر اینکه استاندارها در رشته پزشکی به طور جد در دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری میشود، تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد پرستارهای کشور در دانشگاه آزاد اسلامی تربیت میشوند و در حوزه پزشکی ۷۷۱ نفر در فراخوان جذب دانشگاه آزاد اسلامی ثبت نام کردهاند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مورد نحوه جذب هیأت علمی در این دانشگاه گفت: هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی نظارت بر ۳۱ هیأت اجرایی جذب استانی و همینطور هیأت اجرایی جذب حوزه پزشکی دارد که عضو هیأت علمی برای استان جذب و محل خدمتش شهرستان تعیین میشود.
طهرانچی ابراز امیداواری کرد: با انجام فعالیتهای فرهنگی به منظور بازآرایی چهره دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ارتقاء علمی و گسترش فضای انقلابی، جذب هیأت علمی این دانشگاه افزایش یابد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ۱۴۴ پرونده بورسیه به هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد ارجاع شد که از این تعداد ۱۰ بورسیه شروع به کار کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اخذ کد استادی در راستای کاهش اعضای حقالتدریس را به عنوان یکی دیگر از اقدامات هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد عنوان کرد.
در ادامه اعضا جلسه به بررسی و طرح سوال پیرامون گزارش عملکرد هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی پرداختند.
غلامی: بر لزوم رعایت ملاحظات قانونی در فعالیت هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درمورد تمدید مجوز هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با بررسیهای انجام شده در این رابطه چند سوال مطرح است که آیا این موضوع باید در شورای اسلامی شدن دانشگاهها مطرح شود و یا در هیأت عالی جذب بررسی شود؟
وی در ادامه به مواد ۶، ۱۶ و ۲۰ اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: دراین مواد تصریح شده است که جذب اعضای هیأت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی باید در هیأت مرکزی جذب وزارتین علوم و بهداشت صورت پذیرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در سال ۱۳۹۶ وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی نامهای به رئیسجمهور درخواست ملغی شدن هیأت جذب مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی داشته و رئیسجمهور نیز موافقت کردهاند.
غلامی تأکید کرد: درمورد تمدید فعالیت هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی، ملاحظات حقوقی و قانونی باید مد نظر قرار گیرد.
طهرانچی گفت: طبق مصوبه سند دانشگاه اسلامی، در راهبرد ۹ نظام آموزشی به تسریع ضابطهمند فرآیند جذب، تربیت، ارتقاء و نظارت و ارزیابی مستمر اعضای هیأت علمی و در اقدام اول این راهبرد به بازنگری و ارزیابی دورهای شاخصها، ضوابط و مقررات جذب اعضای هیأت علمی به صراحت تأکید شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه سند دانشگاه اسلامی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: بر اساس این مصوبه اقدام اول راهبرد ۹ از اختیارات شورای اسلامی شدن دانشگاههاست.
حجتالاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز تصریح کرد: طبق این راهبرد نظام آموزشی سند دانشگاه اسلامی، به بازنگری ضوابط و مقررات جذب اعضای هیأت علمی تأکید شده است.
وی ادامه داد: برای اینکه مصوبات در شورای عالی انقلاب فرهنگی معطل نماند، شوراهای تخصصی برای تصویب و ابلاغ مصوبهها به شورای عالی کمک میکنند.
کینژاد: نظارت بر اجرای سیاستهای وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی
محمدعلی کینژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درمورد نامه وزیر وقت بهداشت درمورد هیأت جذب مستقل دانشگاه آزاد گفت: رویه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به این صورت است که اعتراض در شورای معین شورای عالی طرح میشود و کسی که اعتراض دارد باید در جلسه حضور داشته باشد و در غیر این صورت اعتراض رد میشود.
کینژاد گفت: هیأت عالی جذب میتواند مصوباتش را از طریق شورای اسلامی شدن به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: باید مراقبت شود که سیاستهای وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی اجرایی شود.
وی درمورد بورسیهها گفت: با بررسیهایی که انجام شد مقرر شد ۱۴۴ بورسیه مازاد دانشگاههای دولتی، مرجوع به دانشگاه آزاد اسلامی شد که ۱۰ بورسیه در دانشگاه آزاد جذب شد.
مخبر دزفولی: ریلگذاری خوبی در جذب هیأت علمی دانشگاه آزاد انجام شده است در ادامه محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تشکیل هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی برای یک دوره آزمایشی به منظور گرهگشایی بوده است.
وی تصریح کرد: در اکثر جلسات هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی ۵ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشتهاند که نشان از اهمیت این جلسه است.
مخبر دزفولی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بارها تأکید داشتهاند که قلب اتفاقات علمی که در کشور اتفاق میافتد استاد متدینِ مسلمانِ عالم است، گفت: خوشبختانه ریلگذاری خوبی در جذب هیأت علمی دانشگاه آزاد انجام گرفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نامه وزیر وقت بهداشت درمورد هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد به این علت بود که گمان میکردند هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد از هیأت مرکزی جذب وزارتین جدا میشود که اینگونه نیست.
در پایان پس از بحث و بررسی، اعضای جلسه با تمدید مجوز هیأت مرکزی جذب دانشگاه آزاد اسلامی تا ابتدای بهمن ماه ۱۴۰۰ موافقت کردند و مقرر شد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز ابهامات حقوقی در این زمینه را بررسی و رفع کند.
همچنین با تذکرحجت الاسلام رستمی، ضمن رد شایعهای مبنی بر برگزاری دروس معارف به صورت مجازی حتی در شرایط سفید شدن وضعیت کرونا در کشور، مصوب شد دروس معارف اسلامی نیز همانند دروس دیگر تابع شرایط کلی حاکم بر نظام آموزش عالی کشور باشد.