دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن کرمانشاه: متاسفانه یکی از آفتهای جنبش دانشجویی عدم تخصص داشتن در یک موضوع به خصوص و سطحی نگری در تمام موضوعات میباشد.
سرایی، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون مسئله محوری گفت: استارت مسئله محوری در ابتدای امر با بسیج دانشجویی خورده شد پی فرمایشات مقام معظم رهبری در این باره توسط جنبش دانشجویی پیگیری شد تا امروز در تشکیلات دانشجویی به صورت جدی مطرح است.
وی ادامه داد: تا زمانی که ما کار کارشناسی بر روی مسائل انجام ندهیم در بلند مدت و در سطح کلان نتیجه خاصی نمیگیریم. مسئله محوری بر پایه تخصص باید باشد زمانی که ما بر روی یک مسئله تمرکز میکنیم و آن را مسئله خود قرار میدهیم باید در ابتدای امر کارشناس آن موضوع باشیم و دانشجویانی که در آن رشته و مسئله خاص تخصص دارند میبایستی در این موضوع دخیل شوند. متاسفانه ما با این موضوع روبرو هستیم که تشکلهای دانشجویی با سطحی نگری روبرو شده اند و افراد در تمام موضوعات خود را صاحب نظر میدانند و درباره آن نظر میدهند.
سرایی در ادامه گفت: متاسفانه یکی از آفتهای جنبش دانشجویی عدم تخصص داشتن در یک موضوع به خصوص است و سطحی نگری در تمام موضوعات میباشد. یکی از مهمترین شاخصهای مسئله محوری علمی کار کردن است که باید سرلوحه همه تشکلهای دانشجویی قرار بگیرد و اگر تشکیلاتی علمی کار نکند در مسئله محوری دچار شکست خواهد شد.
وی افزود: مسئولان ما متاسفانه خیلیها ریشه جهادی گری خود را حفظ نکردند و در برابر مطالباتی که تشکلهای دانشجویی دارند موضع میگیرند و حتی گاها کار به شکایت و شکایت کشی میرسد و تشکلهای دانشجویی دانشجویان را به دادگاهها میکشانند. این مسئله به این دلیل است که تشکلهای قانونی که ما در دانشگاهها داریم پشتوانه قانونی ندارند و یکی از مشکلاتی که ما در دانشگاهها با آن روبرو هستیم این است که تشکلهای ما، چون پشتوانه قانونی ندارند در بحث مطالبه گری و مسئله محوری دچار مشکلات زیادی میشوند.
این فعال بسیج دانشجویی گفت: بسیاری از فعالیتهایی که تشکلها باید در دانشگاهها انجام بدهند علاوه بر پشتوانه قانونی نیاز به پشتوانه مالی نیز دارند، اما چون حمایت قانونی از آنها کم است این پشتوانه نیز به حداقل خود میرسد. باید این نکته را در نظر داشت که اکثر تشکلهایی که در بحث مسئله محوری فعال هستند تشکلهای انقلابی محسوب میشوند و به خودی خود آفت بزرگ و مهمی ندارند و بیشتر مشکلات آنها از بیرون وارد میآِید. ممکن است در یک برهه زمانی تربیت نیرو در یک تشکل به درستی انجام نشده باشد، اما خود تشکلها به خودی خود مشکلات آنچنانی در این مباحث ندارند بلکه بیشتر مشکلات آنها از بیرون است.
سرایی توضیح داد: تشکلهای ما باید مسئله محوری را از شهر و استان خود شروع کنند و بعد به سطح کلان کشوری برسند و مسائل دانشگاه، شهر و استان محل زندگی خود را بشناسند و بر روی آن کار کارشناسی انجام دهند و درصدد حل کردن آن بربیایند.
وی گفت: متاسفانه مشکلی که تشکلهای دانشجویی دارند این است که برای شروع مسئله محوری اول از مسائل کلان کشوری آغاز به کار میکنند حتی تشکلی که در یک دانشگاه دور افتاده مشغول کار است اول در پی حل کردن مسئله کلان کشوری برمی آید غافل از اینکه در دانشگاه خودش در شهر و استان خودش مسائل بسیار زیادی وجود دارد که باید پیگیری شود و حل شود.