آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۲۹۹۶
یادداشت دانشجویی |

سریال شایعه‌سازی این داستان؛ چین

در شرایط فشار‌های حداکثری امریکا برای انزوای ایران، حالا برخی خبرسازی‌هایی که ریشه ابتدایی آن به رسانه‌های خارج از کشور برمی گردد، همکاری‌های راهبردی تهران- پکن را نشانه رفته است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی ضیائی؛ در شرایط فشارهای حداکثری امریکا برای انزوای ایران، حالا برخی خبرسازی هایی که ریشه ابتدایی آن به رسانه های خارج از کشور برمی گردد، همکاری های راهبردی تهران- پکن را نشانه رفته است. در این میان البته برخی جریان های مخالف دولت هم برنامه جامع همکاری های ۲۵ ساله ایران و چین را بهانه ای برای تشدید انتقادات خود علیه دولت کرده اند. پنجشنبه شب اما معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم تلویزیون توضیحات مبسوطی در این باره داد.غلامرضا انصاری با تکذیب پنهانکاری دولت در تهیه پیش نویس این سند همکاری گفت: با تکمیل جزئیات سند همکاری های ۲۵ ساله ایران وچین این طرح به طور کامل برای مردم بیان می شود.

 

با وجود همه فشارهای سیاسی، اقتصادی و تهاجمات فرهنگی برای وادار کردن ایران به روزمرگی سیاسی و اقتصادی، دولتمردان جمهوری اسلامی ایران همیشه درپی روابط تجاری و سیاسی راهبردی بوده اند. نگاه راهبردی به شرق نشان دهنده آینده نگری به تحولات بین المللی است. سخنگوی وزارت خارجه امریکا که کشورش شدیدترین تحریم های را حتی در زمان کرونا بر ایران تحمیل کرده است این سند را با ترکمانچای مقایسه کرده و دلسوز مردم ایران شده است. چون روابط با چین جدی است و محور اصلی همکاری های دو کشور در سند۲۵ ساله اقتصادی و راهبردی است طبیعی است که کشورهای غربی نگران این روابط باشند.

 

اکنون در روابط اقتصادی دو کشور چرخه تولید وجود دارد و چین تنها کشوری است که به طور رسمی از ما نفت می خرد. سیاست امریکا و انگلیس و در کل انگلوساکسون ها تمرکز بر فشار بر ایران برای جلوگیری از رابطه ما با چین و روسیه است.همکاری های ایران و چین بسیار برجسته است و روسیه و چین در مسائل هسته ای از ما حمایت خوبی کرده اند. در زمان کرونا نیز ابتدا کمک های ایران به چین و سپس چین به ایران چشمگیر بود و چینی ها ۵۰ محموله به ایران در این زمینه کمک کردند.

 

امروز دیگر غرب محور تصمیم گیری های جهان نیست و چین در عرصه بین المللی بروز و ظهور غیر قابل انکاری دارد. همچنین جمهوری اسلامی ایران نیز بروز و ظهور استثنایی در منطقه وجهان دارد که ایجاد روابط راهبردی تنگاتنگ بین ایران وچین به نفع دوکشور است. ایران نخستین سال اقتصاد بدون نفت را آغاز کرده که از نظر تاریخی نقطه مهمی است و مردم ایران در این زمان کشوری را که به طور رسمی از ایران نفت می خرد فراموش نمی کنند و مورد تقدیر ملت ایران است.

 

با وجود دروغ پردازی های اخیر در فضای مجازی، این سند بسیار افتخارآمیز است، این قرارداد از سوی ما تقریبا نهایی شده است؛ ولی باید به چین برود و پس از آن نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید آن را تایید کنند.چین به عنوان یک قدرت در آسیا و جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت غرب آسیا و منطقه، دارای منافع مشترک هستند به همین دلیل این پیشنهاد از سوی ما بیان شد؛ نباید به افرادی که خواستار تنش ما با کشورهای خارجی هستند توجه کرد؛ این قرارداد با نظارت نمایندگان مردم در مجلس به مرحله نهایی خواهد رسید.

 

یکی از شایعات مطرح شده حول این همکاری ها، واگذاری جزایر کیش و قشم به چینی هاست که علاوه بر تکذیب از سوی وزارت خارجه، فریدون همتی استاندار هرمزگان هم آن را رد کرد و البته از سوی رسانه‌های خارجی و غربی این واکنش‌ها و شایعه‌سازی‌ها طبیعی بود و اینکه آن‌ها نگران این روابط و بی‌تاثیرشدن تحریم‌ها باشند، چیزی دور از انتظاری نبود و همچان نیز این شایعه‌سازی‌ها ادامه دارد.

 

مهدی ضیائی - فعال دانشجویی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار