آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۹۷۳۰
امی خبر داد

پژوهشگاه هوافضا برای ساخت سیستم موقعیت‌یاب بومی آمادگی دارد

رئیس پژوهشگاه هوافضا وزارت علوم گفت: این پژوهشگاه پیشنهاد تولید و راه اندازی سیستم موقعیت‌یاب بومی را ارائه کرده و با حمایت دولت می‌توانیم این سیستم را ایجاد کنیم.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، فتح الله امی رییس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم در برنامه رادیویی «صبح و گفتگو» با بیان اینکه سیستم GPS (موقعیت یاب) رایگان است، اما هر زمان که بخواهند می‌توانند آن را از ایران دریغ کنند، گفت: زمانی این سیستم دچار اختلال شد و شاهد آن بودیم که سیستم حمل و نقل مانند اسنپ و سایر بخش‌های مربوط به حمل و نقل با مشکل مواجه شدند.

وی افزود: امروزه سیستم موقعیت یاب جزئی از زندگی مردم شده و هرچه جلوتر می‌رویم این سیستم ضروری‌تر می‌شود همین امر دلیل ایجاد سیستم موقعیت یاب بومی را دوچندان می‌کند. زمانی که سیستم موقعیت یاب بومی داشته باشیم محدودیت‌هایی که به لحاظ مسائل سیاسی و تحریم‌ها وجود خواهد داشت، رفع می‌شود.

امی عنوان کرد: زمانی که برای کشور محدودیت‌هایی درخصوص GPS ایجاد شد ایران شروع به مذاکره با روسیه کرد که به محض اطلاع از این مذاکره محدودیت‌ها برداشته و مجددا این سیستم فعال شد. اگر سیستم موقعیت‌یاب دچار محدودیت و مشکل شود حرکت هواپیما‌ها نیز با مشکل مواجه خواهد شد.

رئیس پژوهشگاه هوافضا وزارت علوم با بیان اینکه بیش از یک دهه است که از سیستم موقعیت یاب در جهان استفاده می‌شود، گفت: ما پیشنهاد داده‌ایم که سیستم موقعیت یاب بومی طراحی کنیم و با مذاکره با دیگر کشور‌ها از خدمات ماهواره‌ها برای راه اندازی این سیستم استفاده کنیم.

امی اظهار داشت: البته ایران توانایی ساخت ماهواره را دارد بنابراین با حمایت دولت می‌توانیم ماهواره مورد نیاز برای سیستم موقعیت یاب را نیز طراحی و تولید کنیم. ماهواره‌های مورد نیاز برای سیستم موقعیت یاب کوچک هستند و در ارتفاع نزدیک زمین حرکت می‌کنند.

رئیس پژوهشگاه هوافضا وزارت علوم اظهار داشت: طراحی و ساخت سیستم موقعیت یاب کار دشواری نیست و به سرعت می‌توان آن را اجرایی کرد بنابراین اگر حمایت دولتی انجام شود می‌توانیم کمتر از یک سال به سیستم موقعیت یاب بومی دست یابیم.

امی عنوان کرد: برای سیستم موقعیت یاب بومی می‌توان از ماهواره کشور‌هایی مانند روسیه، ژاپن و چین استفاده کرد چراکه این ماهواره‌ها قابل اجاره هستند. تست زمینی سیستم موقعیت یاب بومی در این پژوهشگاه انجام شده و با حمایت دولتی می‌توانیم این سیستم را تولید و راه اندازی کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار