آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۳۵۶۶
یادداشت دانشجویی |

ناقل عاقل یا قاتل نامرئی

این روزها گوشهایمان ناخواسته با واژه‌ای بسیار ناخوشایند همراه شده است. کرونا ویروس، همان مهمان ناخوانده و دست ساخته‌ای که یکی یا شاید هم جمعی از دانشمندان ناجوانمرد در گوشه‌ای از آزمایشگاهشان از گورستان ویروس‌های ماورایی متولد کرده‌اند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسما شیخی؛ این روز‌ها گوشهایمان ناخواسته و احتمالا از سر اجبار با واژه‌ای بسیار ناخوشایند عجین شده است کرونا ویروس، همان مهمان ناخوانده و دست ساخته‌ای که یکی یا شاید هم جمعی از دانشمندان ناجوانمرد و نابخرد در گوشه‌ای از آزمایشگاهشان که نه در گوشه‌ای از قصاب خانه یا قصال خانه شان از گورستان ویروس‌های ماورایی متولد کرده اند و همان آدم‌های به اصطلاح تحصیل کرده و پیشران‌های عرصه علم و تکنولوژی، اما دقیق‌تر اگر بنگریم به قاتلانی بی رحم که پشیزی برای جان انسان‌ها فارغ از جنس، مذهب، نژاد و. قائل نیستند وگرنه علم خود خود را بازیچه‌ی دست سیاستمداران به ظاهر طرفدار حقوق بشر نمی‌کردند و آن را به چند سکه نا قابل یا دلار‌های کاغذی نمی‌فروختند. اگر با کمی اغراق بخواهیم حکم را برایشان صادر کنیم این‌ها قاتل جهان بشریت هستند و تمام؛ اما پرونده اینجا بسته نمی‌شود و جهان هنوز درگیر سنگی است که این نادان‌ها به چاه انداخته اند و هنوز عاقلان عصر نوین نتوانسته اند واکسنی برای آن واژه دلهره آور منحوس پیدا کنند و ماه هاست که در جبهه مقابل پدید آورندگان آن با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و تلفات بسیاری هم داده اند.

سازمان جهانی بهداشت امروز مورخ ۹ اکتبر ۲۰۲۰ آمار‌هایی نجومی را اعلام کرد که متأسفانه با سیر صعودی در حال افزایش است. اخبارحاکی از ابتلا بیش از ۳۶۷۹۲ نفر در جهان است و نتیجه آن فریاد قبرستان‌ها و بیمارستان‌ها است که با صدای بلند نجوا می‌کنند جا نداریم، پر شده ایم از اجساد نیمه جان و بی جان که تعدادشان به ۱۶۷۴۶۹ تن رسیده است.

حال اگر مقیاس جهانی را کوچک کنیم اول نگران خانه و خانواده‌های خودمان هستیم، کشورمان دارد کنار هزار جنگ روزمره و نابرابر و انواع تحریم‌های گوناگون با چیزی می‌جنگد که قابل دیدن نیست. ناغافل شبیه شبیخونی مخوف گریبانت را می‌گیرد و باید خیلی خوش شانس باشی که راهی قبرستان نشوی و خانواده ات عزادار نگردند.

پنجشنبه ۱۸ مهر ماه در ایران شمار جان باختگان این بیماری به مرز ۲۸ هزار نفر نزدیک شد و تست کرونا ۴۳۹۲ نفر دیگر هم مثبت اعلام گردید و حالا بیش از ۴۴۸ هزار نفر مبتلا داریم که ۴۳۳۵ نفر از آنان با حالی وخیم روی تخت‌های بیمارستان‌هایی که دیگر جایی برای سوزن انداختن ندارند بستری شده اند و برای بازیابی سلامتی با بیماری می‌جنگند.

تنها طی دو روز گذشته ۲۳۰ خانوده ایرانی سوگوار شده اند. این روند صعودی ابتلا به کرونا ویروس و رسیدن به موج سوم را مدیون آن دسته از کسانی هستیم که جان شیرین آدمی و نعمت بزرگ سلامتی را نادیده گرفته و خدمات مخلصانه تمام خدمتگزاران و مبارزین جبهه سلامت را به سخره می‌گیرند.

برگزاری مهمانی‌های فامیلی و دور همی‌های پی در پی به بهانه‌ی کثرت بی حوصلگی و دلتنگی با فرض رعایت فاصله گذاری اجتماعی که سوری است و تا گرم صحبت می‌شوند یادشان می‌رود، برگزاری مراسمات تولد وغیره بخصوص مراسم‌های عزاداری به صورت حضوری صرفا جهت حفظ آبرو جلوی فامیل و دوستان و ترس از حرف مردم، اما به قیمت گزاف انتقال ویروس در سطحی گسترده‌تر از قبل و تبع آن شاهد از دست دادن عزیزان بیشتر و برگزاری مراسمات بیشتر و این چرخه‌ی ناگوار ادامه پیدا می‌کند.

باور کنید هیچکس جز خودمان نمی‌تواند این زنجیر قطور را قطع کند و سر دسته این جنایت جهانی را که نانومتری بیش نیست و ما با بی‌توجهی به دستورات پیشگیرانه اورا بر منصب قدرت نشانده ایم به زانو دربیاورد و این چنین است که، چون همه ناقل هستیم پس هرکس به شیوع بیشتر این بیماری کمک کند ناخواسته قاتل می‌شود؛ قاتلی نامرئی و بدون علامت از نوع زنجیری که خدا می‌داند جان چند نفر را به خطر خواهد انداخت و خود نیز ممکن است سرباری بر دوش پزشکان شود.

غافل از اینکه پرستاران و پزشکان یک کشور سرمایه‌هایی هستند بی بدیل، آن‌ها دانش آموختگانی هستند که طی سالیان عمرشان را صرف تجربه و یادگیری برای نجات جان انسان‌ها کرده اند، اما تعداد، توان و ظرفیت خدمت رسانی آنان محدود است و هرچه بر آمار بیماران افزوده شود تعداد آن‌ها کمتر و توانشان ناچیز‌تر میشود. واگر این بیماری همچنان سیر صعودی داشته باشد با کمبود کادر درمان مواجه می‌شویم که البته الان هم روی مرز آن قدم میزنیم و بسیاری از آنان به مقام رفیع شهادت رسیده اند.

آیا فکر کرده اید چه کسی قادر است جای خالی آن‌ها با کوله باری از دانش و تجربه را پر کند؟ آیا فکر میکنید نیروی جایگزین داریم؟

شاید به خیال خام خودتان با کمتر شدن کادر درمان جا برای کنکوری‌های رشته‌های مرتبط باز و جاده برایشان هموارتر شود، اما باید به عرضتان برسانیم زهی خیال باطل. زیرا اگر چه ممکن است تعداد دانشجو‌های ما بسیار باشند، اما قطعا تجربه و کارایی پزشکان کهنه کار را ندارند؛ و نباید فراموش کرد که این بزرگواران همان اساتیدی هستند که فردا قرار است به فرزندانمان بیاموزند. اگر نباشند چه کسی از عهده این مسئولیت خطیر بر خواهد آمد؟

این بیماری می‌تواند با علائم مختلفی که هر روز هم دارد متنوع‌تر می شود اعلام حضور کند و حتی می‌تواند بی علامت باشد به همین دلیل همه می‌توانند ناقل باشند و جان اطرافیان را به‌خطر بیندازند حتی خود من یا شما و ممکن است بدون هیچ علائمی مبتلا و سپس بهبودی یابیم، اما در این میان با عبور از کنار سایرین که چه بسا از عزیزانمان باشند باعث انتقال بیماری به آن‌ها شویم و اگر نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت نکنیم ما نیز به جمع قاتلانی که با بی‌توجهی و سهل انگاری افراد جامعه را یکی پس از دیگری مبتلا و شاید به کام مرگ می‌کشانند اضافه می‌شویم و اینطوری زنجیره‌ای از قاتلان زنجیره‌ای نامرئی در جامعه شکل می‌گیرد که متاسفانه قابل دستگیری ومحاکمه نیستند و از دولت در این زمینه کاری ساخته نیست؛ اگر چه جدیدا برای افرادی که نکات بهداشتی شامل استفاده از ماسک که تاثیر بسزایی در جلوگیری از انتقال کرونا ویروس دارد و اولین سپر دفاعی بوده و به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری میباشد مجازات‌هایی نیز در نظر گرفته اند، اما بدیهیست در مقابله با اتهام قتل خاموش چیزی نیست.

حالا انتخاب با شماست دوست عزیز میتوانی ناقلی عاقل باشی و با رعایت نکات پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک، شیلد یا عینک محافظ، مواد ضد عفونی کننده‌ی الکلی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی حدودا ۲ متری و شستن مدادم دست‌ها از خودت، عزیزانت و سایر افراد جامعه محافظت کنی یا ناقل باشی که به جمع قاتلان زنجیره‌ای نامرئی می‌پیوندد که خدا می‌داند حکمش چیست و چگونه باید تسویه حساب کند با بندگان سهل انگارش که جرمشان به دوش کشیدن بار حق الناسی است به نام سلب سلامتی از جامعه. پس همه چیز به انتخاب شما بستگی دارد. بیایید لطفا ناقل عاقل باشیم نه قاتل نامرئی چراکه پیشگیری بهتر از پشیمانی است.
 
اسما شیخی- فعال دانشجویی
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار