معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد در دیدار با رایزن فرهنگی عراق در ایران گفت: به راحتی میتوانیم از ظرفیت اساتید دانشگاه آزاد که مسلط به زبان عربی هستند، برای آموزش دانشجویان عراقی استفاده کنیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علاءالدین بروجردی معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی ظهر امروز ۱۹ آذر ماه ۹۹ با امجد حمید المظفر رایزن فرهنگی عراق در ایران دیدار و در خصوص گسترش روابط علمی و دانشگاهی گفتگو کرد.
بروجردی در این دیدار ضمن خوشامدگویی و تشکر از تلاشهای رایزن فرهنگی عراق و سفارت این کشور در ایران برای گسترش تعاملات علمی و دانشگاهی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه غیردولتی منطقه و جهان، در کشورهای مختلف جهان اسلام دارای واحدهای بینالمللی فعال است و امسال برای اولین بار، ۱۱۰ دانشجوی دوره دکتری در واحد بین المللی افغانستان پذیرش شدند.
وی با تأکید بر اینکه گسترش واحدهای بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی با اولویت کشورهای جهان اسلام، سیاست قطعی این دانشگاه است، اظهار کرد: اعتقاد مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی بر این است که برای تجدید حیات علمی جهان اسلام، باید تحول را به سرعت آغاز کرد. برای این کار لازم است زبان فارسی و عربی را به عنوان زبان علمی به جهان معرفی کنیم، همانطور که در گذشته کتاب «قانون» ابنسینا به عنوان یکی از منابع علمی در کشورهای اروپایی تدریس میشد؛ بنابراین اینگونه نیست که اصطلاحات زبان انگلیسی در علوم پزشکی، مانع استفاده از زبانهای فارسی و عربی برای تبدیل شدن به زبان علمی شود.
معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: پیشرفت علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه علوم پزشکی در جهان زبانزد است. بسیاری از پزشکان ایرانی در کشورهای پیشرفته جهان از جمله آلمان، افراد بنام و شناختهشدهای هستند. این موضوع نشان از آن دارد که دانش پزشکی ما با استفاده از زبان فارسی، به چنین جایگاهی رسیده است. باید این باور را به دانشجویان عراقی بدهیم که با یادگیری علوم به زبان مادری و زبان فارسی، میتوانند با دانشمندان کشورهای پیشرفته رقابت کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت بالقوه عظیمی در تدریس زبان عربی فنی دارد؛ گفت: به راحتی میتوانیم از ظرفیت اساتید دانشگاه آزاد اسلامی که مسلط به زبان عربی هستند، برای آموزش دانشجویان عراقی استفاده کنیم تا این دانشجویان در کنار آموزش به زبان عربی و انگلیسی، با زبان فارسی هم آشنا شوند.
معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین پیشنهاد برگزاری وبینار مشترک دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاههای منتخب عراق به منظور معرفی ظرفیتها و توانمندیهای علمی و پژوهشی و استفاده از توان اساتید دو کشور را مطرح کرد.
در ادامه، حمید المظفر رایزن فرهنگی عراق در ایران نیز با قدردانی از تلاشهای دانشگاه آزاد اسلامی برای گسترش روابط علمی و دانشگاهی با عراق، پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک میان رایزنی فرهنگی عراق و دانشگاه آزاد اسلامی را ارائه کرد.
بورس دانشجویان دکتری عراقی در دانشگاه آزاد اسلامی، انجام پژوهشهای مشترک و برگزاری نشستها و همایشهای تخصصی، استفاده از منابع مشترک کتابخانهای و امکانات آزمایشگاهی، انجام فرصتهای مطالعاتی، استفاده از اساتید ایرانی و عراقی در تدریس و هیئت ممیزه مجلات علمی، تشکیل کمیته فارغالتحصیلان عراقی و... ازجمله موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.