کد خبر:۹۰۳۰۶۰
در سلسله نشست‌های «رهبران نهضت» صورت گرفت

بررسی نقش بانوان محور مقاومت / انقلاب اسلامی نگاه به الگوی بانوان را اصلاح کرد

اولین نشست زنان فعال حوزه مقاومت با عنوان «رهبران نهضت» به همت سازمان بسیج دانشجویی با حضور بانوان فعال دانشجو از کشور‌های عراق، افغانستان، لبنان، سوریه و نیجریه برگزار شد.  

بالایی: زنان مسلمان رهبران نهضت هستند / نظام اقتصادی و آموزش اسلامی باید جایگزین لیبرال شود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین نشست زنان فعال حوزه مقاومت با عنوان "رهبران نهضت" به همت سازمان بسیج دانشجویی در ساختمان شهید شهبازی با حضور بانوان فعال دانشجو از کشور‌های عراق، افغانستان، لبنان، سوریه و نیجریه پیرامون بررسی نقش محوری زنان در حوزه مقاومت برگزار شد.  
 
بالایی، مسئول ناحیه بسیج دانشجویی تهران در ابتدا با اشاره به اینکه غرب اندیشه اومانیستی را برجهان مسلط کرده است، گفت: با شکل گیری اندیشه اومانیسم تا سال ۱۴۰۰میلادی به بعد و شکل گیری نظامات سیاسی و تبدیل شدن آنها به لایه‌های علمی بستری فراهم شد که در آن بشر دنبال کسب سود بیشتر و منفعت حداکثری باشد و هر آنچه که در تعارض با این نگاه قرار می‌گیرد جزو نظام فرهنگی و سیاسی دانسته می‌شود که باید با آن تقابل کرد. 

وی افزود: یکی از جدی ترین و عمیق ترین کارهایی که بشر امروز انجام داده شرق شناسی و مطالعات آسیا با تحقیقات مستشرقین آنهاست و همه اینها به دلیل یافتن راهی برای مقابله با نظام دینی دور از تحریف است و متاسفانه در بازه‌هایی از دین موفق بوده‌اند. برای مثال جریان غرب گرا در برهه ای از زمان در ترکیه توانسته است گفتمان خودش را حاکم کند. در کشور عراق، عربستان و شمال آفریقا هم همینطور. 

مسئول ناحیه بسیج دانشجویی تهران گفت: در بازه چندسال اخیر به واسطه میدان داری و حضور هرچه بیشتر و جدی‌تر رهبران اسلامی استکبار ستیز و استبداد ستیز حرکت‌هایی را در کشور‌های مختلف در ستیز با استبداد داشته‌ایم که نمونه اعلای آن حاج قاسم سلیمانی بود. به نظر می‌رسد این نگاه در یک لایه مهمتر بر اساس فعالیت نخبگان ارزشی مبتنی بر سیره و نگاه پیامبر و حضرت علی باید انجام شود و اگر دقیقتر بخواهیم بگوییم باید در قشر دانشجو این نگاه و حرکت‌ها ضد ستیزجویانه باید به صورت پررنگ وجود داشته باشد. 

وی افزود: کاری که الان در کشور‌هایی مثل عراق و افغانستان لازم است انجام شود، جایگزبن کردن نظام اقتصادی اسلامی به جای لیبرال و همینطور جایگزین کردن نظام اموزشی اسلامی به جای نظام لیبرال است. در واقع باید بگویم جای تاسف است که دانشجویان کشور‌های اسلامی در کشور‌های اروپایی تحصیل می‌کنند و آمار کمی هم ندارند و این در واقع نوعی استعمارنو محسوب می‌شود؛ و به نظر می‌رسد به جنبش دانشجویی و اساتید فعال  و همچنین جایگزین کردن نظام اسلامی به جای لیبرال غرب نیاز داریم.

بالایی به اشاره به نیاز جامعه اسلامی امروز به حضور فعال زنان، گفت: امروز در کشور‌های اسلامی نظام ارزش داوری حضور و فعالیت بانوان در جامعه تغییر کرده است. در واقع هنجار‌های اسلامی تبدیل به ناهنجار شد و ناهنجار‌ها تبدیل به هنجار شد. با انقلاب اسلامی بود که دوباره نگاه به الگوی بانوی تراز اسلامی اصلاح و قابل فهم شد. وظیفه ما این است که بر اساس آن حرکت کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مسائلی که آمریکایی‌ها در کشور‌های اسلامی بر روی آن دست گذاشته‌اند زنان هستند چرا که آن‌ها هم می‌دانند زنان رهبران نهضت هستند. البته باید بدانیم، آنچه که در کشورهای اسلامی برای ما مهم است گفتمان اسلامی است و مرزبندی برای ما معنی ندارد این چیزی بود که استعمار برای ما ساخت و ما به مرزبندی کشور‌های اسلامی اعتقادی نداریم، چرا که همه ما جزوی از امت مسلمان هستیم. 
 
مهمترین مصداق دشمنی آمریکا با اسلام حضور داعش در سوریه است
 
همچنین در این نشست عفاف الهمه از سوریه، ضمن توضیحی درباره اینکه آزادی فکری توسط استعمار از جوانان و زنان گرفته شده است، گفت: استعمار نو یعنی ما اول به جواب برسیم و بعد به سراغ سوال برویم. غربی‌ها می‌گویند ما اهل آزادی فکر هستیم ولی درحالیکه داعش را آنها آفریدند و مردم را کشتن می‌دهند با ایدئولوژی مسمومی که تحت عنوان اسلام جا می‌زنند. اسلام یعنی دین محبت و کمک کردن که اینها در داعش نیامده است. اگر داعش می‌خواهد با بدی و اشغالگری بجنگد باید به جنگ با اسرائیل باید برود درحالیکه این کار را نکرد.

وی افزود: مهمترین مصداق دشمنی آمریکا با اسلام حضور داعش در سوریه است که به کوچک و بزرگ مردم رحم نکرده و همه را کشتند. این تفکری که داعش را شکل داده است از مدتها پیش شکل گرفته و در سالهای اخیر ظهور و بروزپیدا کرده است اما ما سرانه مطالعه‌مان کم است و اطلاعات درستی از وقایع پیرامون نداریم. درحال حاضر کتاب های دانشگاهی ما ترجمه غرب است درحالیکه باید از آثار شهید مطهری و بهشتی باشد.

همچنین محمود، دانشجوی پزشکی که از نیجریه آمده بود در معرفی خودش و فعالیت هایش به عنوان یک خانم فعال گفت: یکی از اعضای جنبش شیخ زکزاکی در نیجریه هستم و پدرم از دوستان نزدیک شیخ زکزاکی بوده است که درسال ۲۰۱۵ به دست ارتش شهید شد و از قربانیان فاجعه نیجریه بود.

 لبنان شکل دیگری از داعش را در خود دارد
 
آیات زین الدین دانشجوی دانشگاه علامه از لبنان نیز درباره نحوه حضور آمریکا در کشور خودش، گفت: وقتی جنگ ۳۳ روزه تمام شد یکسری نیروهایی تحت عنوان حافظ صلح و امنیت بین الملل در لبنان مستقر شدند که کار آنها اطلاع جمع کردن برای اسرائیل و امریکا و لطمه زدن به لبنان و ترور شخصیتها است. درحال حاضر در لبنان  مثل سوریه  داعش را نداریم ولی همان کاری که داعش می‌کند در مدلی دیگر با ترور شخصیت ها اتفاق می‌افتد. 


همچنین میاده الحبش دانشجوی دانشگاه الزهرا از کشور عراق نیز درباره وضعیت کشور خودش در منطقه گفت: عراق یک کشور قدیمی است که دانشمندان زیادی در خود داشته اما به خاطر جنگ امریکا بیش از ۵۰۰نفر از دانشمندان عراق ترور شدند و همچنین در یکی از مجلات خواندم که به بیش از ۳۰۰دانشگاه عراق حملات تروریستی شده است و همچنین برخی اساتید یا پزشکان مجبور شدند به خاطر نجات جان خودشان از عراق بروند تا مورد ترور و کشتار قرار نگیرند. همچنین  سال گذشته  حاج قاسم و شهید ابومهندس را در کشور ما ترور کردند و مردم ایران و عراق را در غم فرو بردند.
 
استعمار می‌خواهد زن را خراب می‌کند تا جامعه خراب شود

الهمه در ادامه صحبتهای دیگر دانشجویان با اشاره به نقش محوری زن در دین اسلام و در جامعه امروزی، گفت: زن اصل همه چیز است و استعمار وقتی نمی‌تواند بر جامعه ای اثر بگذارد، رروی زن کار می‌کند و می‌گوید من زن را خراب می‌کنم تا جامعه خراب شود.

وی افزود: ما باید خودمان از خودمان شروع کنیم و زنان از آنچه که هستند خودشان را پیشرفت دهند و خودشان را با فرهنگ اهل بیت تعالی بدهند و خودسازی کنند. ما باید حداقل خودمان را خوب تعریف کنیم که اگر شیعی هستیم چگونه‌ایم؟ خیلی از جوامع تصورشان از شیعه همان تصوری است که از جنگ‌و جدال است. خیلی از مسلمانان نمی‌دانند شیعه چیست و چگونه است. باید بتوانیم این تعریف را به دیگر مسلمانان غیرشیعی ارائه دهیم که آنها بدانند فرهنگ شیعی صلح طلب است و به دنبال جنگ و جدال نیست. 


محمود در ادامه سخنان الهمه پیرامون نقش زنان در جامعه، افزود: زن مسلمان زنی است که دینش را بشناسد و چالشهای دنیای اسلام را بداند و بداند چگونه مقابله کند. مرحله بعدی رشد و بروز در جامعه برای یک زن فرزندپروری است که با الگو گیری از حضرت زهرا انجام  می‌شود و بچه‌ها هم از پدر و مادر الگو می‌گیرند. برای مثال ما از حاج قاسم پی به تربیت مادرش می‌بریم و کل جامعه اینگونه است.

وی ادامه داد: اینطور متصورم که بانوان فعال باید گردهم باشند و نظراتشان را به اشتراک بگذارند و در تخصصهایشان تحصیل کنند و از طریق تخصص نیز بر جامعه اثر بگذارند. این تجربه را ما در نیجریه داشتیم که در طرفداران شیخ زکزاکی چنین زنانی وجود داشتند و خیلی از خانمها به خاطر این فعالیت های اجتماعی به شهادت رسیدند.
 
ایران از راه زبان فارسی انقلاب را در لبنان انتشار داد

آیات زین الدین نیز درادامه پیرامون نقش ایران در نشر انقلاب اسلامی، گفت: به نظر من ایران از راه انتشار زبان در لبنان انقلاب اسلامی را منتشر کرد، همانطور که امروز شاهد هستیم بسیاری از مدارس لبنان زبان فارسی را جایگزین فرانسوی کرده‌اند و این راهی برای انتشار انقلاب اسلامی است. در واقع کشور ایران نگاه استعماری به کشورها ندارد برای همین آسیبی نمی‌رساند و کمک می‌کند.

وی افزود: امام خمینی می‌فرمودند که زن همانند قرآن است و ما باتوجه به داستان عاشورا متوجه می‌شویم که به همین راحتی نمی‌توان فرزندی را تربیت کرد بلکه براساس قرآن و حفظ عقیده و تفکر درست می‌توان فرزندان درستی را تربیت کرد.

الحبش نیز در ادامه افزود: اگر بخواهیم الگویی برای زنان تعریف کنیم حضرت خدیجه و حضرت زهرا را می‌توان نام برد که در صدر اسلام به رشد اسلام کمک کردند. حضور زنان در عرصه‌های علمی مورد تایید اسلام است.

وی با اشاره به نقش زنان در مبارزه با داعش گفت: وقتی داعش ما را محاصره کرده بود، زنان مردان را تشویق کردند که به جنگ با داعش بروند و خشاب مردهایشان را پر و آنها را راهی جبهه کردند. زنان با هم افزایی و کمک مردان را به جنگ داعش فرستادند و ما با کمک حاج قاسم سلیمانی  از دام داعش رها و از محاصره داعش ازاد شدیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار