گرامیداشت آیتالله مصباح با حضور دانشگاهیان / نگاه ویژه علامه به حوزه و دانشگاه
وی افزود: پیامبر(ص) فرمودند که «علما چراغهای روی زمین و روشنگر زمین هستند و جانشینان من و پیامبران هستند»؛ آنچه که برعهده پیامبران بوده شخصیتهایی مانند آیت الله مصباح به عهده گرفتند و آن را به انجام رساندند.
رستمی تصریح کرد: آیت الله مصباح هم در حوزه علمیه و دانشگاه به خصوص جریان ارزشمند و تلاشگر و موثر انقلابی دانشگاهها حق سنگینی دارند و به نوعی تلاشهای ارزشمندی که در جریان وحدت حوزه و دانشگاه صورت گرفته ریشه در تلاشها و مجاهدتها و برنامه ریزیهای این شخصیت بزرگ دارد و از این جهت باید این ادای دین صورت بگیرید.
پناهیان: مظلومیت آیتالله مصباح یزدی به خاطر مجاهدت و حقطلبی ایشان بود
در ادامه این مراسم علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه گفت: مسئله ای که از آیت الله مصباح نباید مورد غفلت قرار بگیرد، معنویت ناب و عرفان اصیل اسلامی است که باید از محضر ایشان آموخت. علامه سالها از افراد نزدیک به آیت الله بهجت بودند؛ اما کمترین تظاهر معنوی در ایشان نمیدیدید، کاملا عالمانه معنویت را مقدم بر دانش و عقلانیت میدانست.
وی افزود: در باب معنویت اگر بخواهید به یک منبع اصیل دسترسی پیدا کنید، حتما باید به متونی که از آیت الله مصباح به جای مانده مراجعه کنید. از دست دادن عالم دینی، غم سنگینی است، ما در فقدان ایشان بیشتر حسرت شخصیت علمی و معنوی را میخوریم که با دعای ایشان مشکلات جامعه حل میشد.
پناهیان در ادامه گفت: یک بار که خدمت ایشان رسیده بودم و در مورد یکی از شخصیتهای سیاسی انتقاداتی داشتم، از ایشان پرسیدم که قبل از انقلاب با توجه به اینکه در دوران مبارزات به هم نزدیک بودید، این تفاوت دیدگاههای سیاسی وجود داشت؟ اما ایشان حدود نیم ساعت یک کلمه حرف منفی از خاطرات نزدند و پس از اینکه من از جلسه خارج شدم نظرم نسبت به فردی که در موردش پرسیده بودم، مثبت شد.

این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: اگر کسی واقعا به شخصیت ایشان نزدیک میشد به فعالیت های علمی خوبی دسترسی پیدا میکرد؛ وقتی خدمت علامه میرسیدیم، کلمه نمیدانیم و باید بیشتر مطالعه کنیم از ایشان میشنیدیم.
وزیر علوم تصریح کرد: آیتالله مصباح یزدی علاوه بر میراث مکتوب، میراث های دیگری هم دارند که قطعاً شاگردان ایشان آنها را حفظ خواهند کرد و قطعاً اینها سرمایه گرانقدری است.
غلامی افزود: نگاه آیت الله مصباح یزدی به بنیانگذاری موسسات و نهادهای علمی نیز قابل توجه است. ایشان مراکز پژوهشی را بنیانگذاری کردند که در آن مراکز شاگردان، اساتید و محققان خوبی تربیت شدند.
وی در ادامه با اشاره به زحمات و اثرگذاریهای آیت الله مصباح یزدی در مباحث فرهنگی گفت: نگاهی که آیتالله مصباح یزدی در رابطه با ولایتمداری و تبیین جایگاه ولایت فقیه در مراکز علمی و دانشگاهی داشتند، بسیار دقیق بود و باید این سرمایه حفظ شود.
وزیر علوم تاکید کرد: از اینکه ما سرمایه بزرگی همچون آیت الله مصباح یزدی را از دست دادیم، قطعاً در محیطهای علمی احساس خسران میکنیم، اما خدا را شاکریم که وجود علمایی مانند ایشان در برهههای مختلف، چراغی را برای روشن کردن بخشهای مختلف در مباحث علوم اسلامی فراهم کرده اند؛ بنابراین باید برای حفظ دستاوردهای علمی علامه مصباح تلاش کنیم.

عاملی: بُعد نهادسازی آیتالله مصباح متمایزکننده او از دیگر علما است
وی ادامه داد: آیت الله مصباح یزدی قبل از انقلاب که مارکسیستها و افکار التقاطی زیادی وجود داشتند و نسل جوان و علاقمند به معرفت را منحرف میکردند، موسسهای را برای پاسخگویی به شبهات راه اندازی کردند، بعد از پیروزی انقلاب هم که باز جریانات التقاطی و انحرافی تلاش میکردند مسیر انقلاب را منحرف کنند، این ظرفیت فکری آیت الله مصباح یزدی به تبیین علمی و فلسفی و معرفتی اندیشههای اسلامی بسیار کمک میکرد.

عاملی اضافه کرد: از آیت الله مصباح آثار بسیار ارزشمندی در حوزه فقه حقوق اسلامی به جا مانده که شاید کمتر به آن توجه میشود و در این آثار هم صیانت از اسلام و مکتب اسلام را به وضوح میبینیم و در این حوزه هم میبینیم که دفاع از حقانیت اسلام برای ایشان چقدر با اهمیت است.