محورهای مطالبهگری و عدالتخواهی در اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و همچنین جزئیات مستند «سرخ کمرنگ» با حضور زارعی، دبیر سیاسی و ربانی، عضو کمیسیون سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در «خبرگزاری دانشجو» تشریح شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محورهای مطالبهگری و عدالتخواهی در اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و همچنین جزئیات مستند «سرخ کمرنگ» با حضور زارعی، دبیر سیاسی و ربانی، عضو کمیسیون سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در «خبرگزاری دانشجو» تشریح شد.
زارعی، دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در این نشست، گفت: مطالبه گری و عدالتخواهی در اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با تشکیل کارگروههای تخصصی در حوزه مسائل سیاسی و اقتصادی و در دو سطح ملی و استانی در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تاکنون در سطح مطالبه گری ملی به حوزههایی مانند ناکارآمدی دولت و شرکتهای دولتی در بازار سرمایه، صنعت خودرو، کشاورزی، مشارکت و تحول در حکمرانی در گام دوم انقلاب ورود کرده، افزود: برای گسترش مطالبه گری استانی نیز ضمن تقسیم بندی دفاتر اتحادیه به ۶ منطقه برای هر کدام از این مناطق کلاسهای آموزشی و پروژههایی متناسب با نیاز هر منطقه تعریف شده است.
زارعی با اشاره به اینکه در حوزه بورس شاید فساد مستقیمی صورت نگیرد؛ اما وجود یک رانت بزرگ اطلاعاتی به بازار سرمایه ضربه زده، تصریح کرد: برای مقابله با رانت اطلاعاتی موجود در بازار سرمایه طرحی با کمک دو تن از اساتید دانشگاه امام صادق (ع) و فعالان بازار بورس تهیه شده که در قالب یک کتابچه به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال میشود.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه با توجه به اهمیت افزایش مشارکت مردم در انتخابات کارگروهی به منظور بررسی راهکارهای موثر افزایش مشارکت در این اتحادیه تشکیل شده، گفت: در این کارگروه راهکارهایی که میتوانند در حوزه وزارت امور خارجه، بورس، کشاورزی و معیشت کمک کنند تا مشکلات برطرف شوند، احصاء شدند که این راهکارهای نیز به دفتر رهبر معظم انقلاب ارائه خواهند شد.
کتاب حکمرانی در گام دوم انقلاب در آستانه چاپ
وی در ادامه بر ضرورت تحول در حکمرانی در گام دوم انقلاب تاکید کرد و افزود: علاوه بر برگزاری همایش سیاسی تحول در حکمرانی در گام دوم انقلاب کتابی نیز با همین عنوان طی هفتههای آتی منتشر میشود. این کتاب حاصل یک کار مطالعاتی است که از مهرماه آغاز شد و در آن به تحول در حکمرانی در حوزههای اقتصاد، امنیت، فرهنگ، سیاست و حوزه دفاع پرداختیم.
زارعی به پیگیری مسائل و مشکلات کشاورزان استان خوزستان و پیگیری مشکلات زعفران کاران استان خراسان رضوی به عنوان بخش دیگری از مطالبه گریهای صورت گرفته در این اتحادیه اشاره کرد و گفت: با هدف به تصویر کشیدن چالشهای پیش روی کشت زعفران در استان خراسان رضوی مستند «قرمز کمرنگ» از سوی حوزه سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تولید و در حال حاضر اکران خصوصی این مستند برای دانشجویان، نمایندگان استانهای زیر کشت زعفران در مجلس شورای اسلامی و اصحاب رسانه در حال انجام و پیگیری است.
تولید مستند «سرخ کمرنگ» در حمایت از زعفرانکاران
همچنین ربانی، عضو کمیسیون سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در این نشست با اشاره به دغدغههای رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت پرداختن جنبش دانشجویی به مسائل و مشکلات مردم در قالب مسئله محوری، گفت: استان خراسان رضوی در حوزه کشاورزی به ویژه در کشت زعفران جزو استانهای سرآمد کشور محسوب میشود و با توجه به اینکه تعداد زیادی از خانوارها در این استان به کشت زعفران مشغول هستند، این محصول یکی از استراتژیکترین محصولات این منطقه به شمار میآید.
وی بیان اینکه در چند سال اخیر کاهش قیمت زعفران و در کنار آن بروز مشکلاتی در زمینه کشت، فراوری، صادرات، افزایش قیمت نهادهها و پیاز زعفران و مشکلات آبیاری موجب شده تا کشت زعفران در بسیاری از نقاط استان خراسان رضوی صرفه اقتصادی نداشته باشد، افزود: با توجه به موانع پیش روی زعفران کاران استان خراسان رضوی یک کمیته تحقیقاتی به منظور ریشه یابی منشاء این مشکلات در کمیسیون سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تشکیل شد و این کمیته چند هفتهای به بررسی این موضوع پرداخت که ماحصل این بررسیها تولید مستند «سرخ کمرنگ» بود.
ربانی با اشاره به اینکه در مستند «سرخ کمرنگ» از زاویه دید زعفران کاران، دلالان و کارشناسان به بررسی موانع و مشکلات کشت زعفران در استان خراسان رضوی پرداخته شده، اضافه کرد: ۹۰ هزار هکتار از اراضی استان خراسان رضوی زیر کشت زعفران قرار دارد و ۱۱۷ هزار خانوار نیز در این حوزه فعالیت میکنند که مستند «سرخ کمرنگ» با هدف ایجاد حساسیت لازم در بین مسئولان در جهت رفع مشکلات پیش روی این بخش از تلاشگران بخش کشاورزی تولید شده است.
وی با بیان اینکه در هر هکتار از اراضی زیر کشت زعفران ۲۲۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند، تصریح کرد: کشت زعفران یکی از مشاغل اصلی مردم خراسان رضوی است؛ اما مشکلات این حوزه موجب شده تا زعفران کاران از لحاظ معیشتی و مالی به طور جدی در مضیقه قرار بگیرند؛ به گونهای که برداشت زعفران برای بسیاری از زعفران کاران صرفه اقتصادی ندارد و آنها اراضی خود را در اختیار دامداران قرار میدهند، چون هزینه برداشت این محصول از فروش آن بیشتر میشود.
عضو کمیسیون سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه خرید زعفران از زعفران کاران به قیمت ۱۱ تا ۱۳ میلیون تومان برای آنها صرفه اقتصادی ندارد، گفت: یکی از موانع رونق تولید زعفران به دلیل ضعف صادرات این محصول است؛ به گونهای که امروز دلالهای چینی با مراجعه به روستاها حاصل دسترنج زعفران کاران را با نازلترین قیمت خریداری میکنند.
مشکلات پیچیده زعفرانکاران در سرزمین طلای سرخ
ربانی با بیان اینکه زعفران کاران رغبتی نسبت به خرید تضمینی دولت ندارند؛ چرا که دولت با تاخیر مطالبات آنها را پرداخت میکند و این مسئله خود موجب دامن زدن به پدیده دلالی شده، اظهار داشت: در این سالها رقبایی در سطح بازارهای جهانی ظهور کردند که در تولید زعفران حرف برای گفتن دارند و کیفیت محصولات آنها نیز بیشتر شده، اما در کشورمان زعفران همچنان به صورت سنتی کشت میشود و طبیعتا تولید این محصول مکانیزه نشده به همین دلیل امروز رقبایی مانند چین از ما پیشی گرفتند.
وی اظهار داشت: در جریان تولید مستند «سرخ کمرنگ» ما به این نتیجه رسیدیم که مشکلات و موانع پیش روی تولید زعفران پیچیدهتر از آن است که صرفا بخواهیم دولت و یا هر عامل دیگری را به عنوان دلیل بروز این مشکلات متهم کنیم با این وجود پیش بینی شده تا سلسله جلسات کارشناسی با هدف بررسی بنیادیتر این مسئله با حضور نمایندگان مجلس و زعفران کاران برگزار شود.