به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران و حسین عرنوس نخست وزیر سوریه دیدار کردند. تبادل تجربیات علمی و فناوری دو کشور در زمینههای گوناگون یکی از موضوعات اصلی این دیدار بود که روی آن تاکید شد تا همکاریهای علمی در حوزههایی مانند زیست فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات و فروش و صادرات تجهیزات آزمایشگاهها و دانشگاهها، تجهیزات بیمارستانی ایران ساخت، آموزش و توانبخشی پزشکی و حوزه کشاورزی شکل گیرد.
دیپلماسی علم و فناوری در دنیای امروز تا جایی پیش رفته که سیاستهای خارجی کشورها را نیز از خود متاثر کرده است. پس تقویت و گسترش آن با توسعه همکاریهای علمی و فناورانه با سایر کشورها امری مهم است. موضوعی که در سفرهای معاون علمی و فناوری به سایر کشورها دنبال میشود. در این سفر نیز تبادل فناوری و توسعه دیپلماسی فناوری دنبال شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با تایید بر اینکه اتکا به فروش نفت سالها بر اقتصاد ایران سایه انداخته بود؛ گفت: اکنون به نقطهای رسیدیم که با شکوفایی زیست بوم فناوری و نوآوری در ایران اقتصاد دانشبنیان در حال کنار زدن اقتصاد نفتی است. در این زیست بوم حدود ۳ و نیم میلیون دانشجو داریم که تعداد قابل توجهی از آنها در رشتههای مهندسی مشغول تحصیل هستند.
ستاری ادامه داد: بیش از ۱۰ هزار استارتاپ در ایران فعال هستند که با خلاقیت و نوآوری خود محصولات فناورانهای را به جامعه هدیه میدهند. همچنین نزدیک به ۶ هزار شرکت دانشبنیان و یک هزار و ۴۰۰ شرکت خلاق با گردش مالی قابل توجه در ایران فعالیت میکنند که زیر ساختهای وسیع تولید تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دارویی را توسعه دادهاند. با تمام توان آمادگی انتقال این تجربیات را به همسایگان و منطقه منا را داریم.
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در جهان غرب استارتاپها خوبی وجود دارد؛ افزود: راهاندازی پارک فناوری مشترک یکی از پیشنهادات ما برای همکاری دو جانبه است. ما آمادگی داریم تا همکاریهای علمی و فناورانه را با سایر کشورها گسترش دهیم.
ستاری در پاسخ به اعلام نیاز نخست وزیر سوریه به دستگاه رادیوتراپی نیز بیان کرد: در ایران این دستگاه و تجهیزات پیشرفته را با قیمتی پایینتر از شرکتهای غربی در اختیار شما قرار میدهیم تا این نیاز رفع شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران در راس هیاتی تجاری و فناور به سوریه سفر کرده است. در این سفر ۴۰ شرکت دانشبنیان ستاری را همراهی میکنند.
در این سفر ستاری با وزیران تحقیقات و آموزش عالی، صنعت، کشاورزی و اصلاحات ارضی و بهداشت سوریه دیدارهایی داشت. همچنین دومین نشست تجاری و فناوری ایران در سوریه با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افتتاح شد.
امروز نیز قرار است خانه نوآوری و صادرات فناوری ایران در سوریه با حضور ستاری و وزیر بازرگانی سوریه افتتاح شود.
در ادامه نیز حسین عرنوس نخست وزیر سوریه با خوش آمد به ستاری و هیات همراه بر اهمیت ارتقا همکاریهای علمی دو طرف تاکید کرد و گفت: موضع ایران در برجام را ارج مینهیم که حاضر نشد یک قدم نیز از حق خود عقبنشینی کند. علی رغم محاصره اقتصادی، ایران به پیشرفتهای علمی خود ادامه داد و این آمریکا را مجبود به تغییر مواضع خود کرد. محاصره اقتصادی کشورهای توانمند فرصتی برای شکوفایی نیروی انسانی خلاق است. اتفاقی که در ایران رخ داد.
وی ادامه داد: درصدد هستیم با همکاری ایران زیرساختهای دانشگاهی و فناورانه کشورمان را توسعه دهیم و بتوانیم مراکز آزمایشگاهی و پژوهشی در کشورمان راه اندازی کنیم. از این فرصت بهره میبریم تا زیرساختهای علمی در مقطع دکترا را افزایش دهیم. امیدواریم همکاری با ایران برای آموزش مشترک دانشجویان مقطع دکتری به ۱۰۰ کرسی افزایش یابد.
نخست وزیر سوریه با قدردانی از تلاشهای ایران برای دفاع از حق خود برای دستیابی به دستاوردهای علمی گفت: سوریه مراتب قدردانی و قدرشناسی خود را به رهبری ایران، دولت و مردم آن کشور ابراز میکند. زیرا شما در طول جنگ سخت تروریستی در کنار ما ایستادید.