به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امروز ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در نشست مجازی مراسم گرامیداشت مقام معلم و شهید دکتر مرتضی مطهری که به میزبانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، با تبریک روز فرخنده معلم به محضر تمامی استادان، معلمان و محققان کشور، گفت: امسال روز معلم و روزبزرگداشت استاد مطهری با عطر حیات بخش رمضان و شبهای گران ارج قدر، عجین گشته است و از همین جا ضربت خوردن امام متقیان و طلایهدار اسوه امامت را به همه آزادگان جهان تسلیت عرض میکنم.
وی در ادامه افزود: معلمان وارثان انبیاء و مشعلداران هدایت بشریت هستند و در ایران این روز خجسته با نام معلمی متفکر و محققی مسئلهشناس؛ استاد شهید مرتضی مطهری پیوند خورده است. شخصیتی فرزانه که به تعبیر حضرت امام (ره) تمام آثارش مفید و سازنده است و امام بزرگوار ایشان را پاره تن خویش نامیدهاند و مقام معظم رهبری نیز درباره ایشان فرمودند: شهید دکتر مطهری چشمه فیاض و جوشانی بود و آثار او مثل یاد او زنده است.
وزیر علوم در خصوص آثار استاد مطهری تصریح کرد: نگاه اجمالی به آثار استاد نهایت اثربخشی و دقیق بودن آثار ایشان را نشان میدهد، به گونهای که از کتاب ارزشمند خدمات متقابل اسلام و ایران که در حقیقت گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر توافق و سازگاری معارف اسلامی و هویت ایرانی است گرفته تا اصول فلسفه و روش رئالیسم که مواجهه ناب و عمیق با هجمه مارکسیسم در کشور بود تا پردازش مبانی اجتماعیات اسلام و اسلام و مقتضیات زمان که با ژرفاندیشی به کارآمدی معرفت دینی در این زمینه پرداخته بود، توجه به سخنرانیهای راهگشا و حتی کتاب داستان راستان که بازآفرینی بخشی از معارف اسلامی و ایرانی در این زمینه است؛ همه و همه موید تناظر محتوای آثار با چالشهای جامعه است.
غلامی تصریح کرد: امسال در روز بزرگداشت استاد، شاهد به ثمر نشستن و رونمایی آثار ارزشمندی در تداوم مسیر گفتمان شهید مطهری و تقویت پشتوانههای نظری معارف اسلامی با همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هستیم؛ لذا این اقدام شایسته جای تبریک به مجموعه علوم انسانی کشور دارد.
وزیر علوم در مورد طرح اعتلای علوم انسانی گفت: این طرح ماموریتی بود که بر مبنای اسناد بالادستی وزارت علوم، هیئت امناء و سازمان برنامه و بودجه به پژوهشگاه علوم انسانی سپرده شده است و اکنون شاهد به بار نشستن آن هستیم.
وی ادامه داد: ویژگی راهبردی و ماندگار این مجموعه طرحها این است که اولاً با مشارکت بخشی در خور توجه از استادان سرآمد کشور به صورت شبکه نخبگان طراحی و اجرا شده و به جریانی بالنده در کشور تبدیل شده است. ثانیاً ناظر به چالشهای اجتماعی و با رویکرد کار بردی طراحی شده و از این طریق گامی مهم در مسیر بومیسازی و تقویت جنبههای دینی برداشته است؛ ثالثاً این آثار یکپارچه پشتوانه جدی برای بخشهای علوم انسانی همه دانشگاهها و نهادهای برنامهریز و سیاستگذار در این زمینه است که با اتکای به این سرمایه به غنیسازی منابع درسی و ارجاعات آموزشی خود بپردازند.
گفتنی است؛ در حاشیه این مراسم با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از جدیدترین کتابهای طرح جامع اعتلاء رونمایی شد.