آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۲۵۰۷

یزدی خواه: قطع اینترنت جهانی و فیلترینگ در دستور کار نیست / عزم دولت سیزدهم برای حمایت از پلتفرم‌های داخلی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه امروز منتقدین طرح صیانت از کاربران فضای مجازی این طرح را با چوب محدود کردن کسب و کار‌های اینترنتی می‌زنند، گفت: در این طرح قطع اینترنت جهانی و فیلترینگ پلت فرم‌های خارجی در دستور کار نیست.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یزدی خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اینستاگرامی با موضوع بررسی طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: کشورمان در حوزه فضای مجازی بسیار آسیب پذیر است تا جایی که در این فضا علاوه بر ناهنجاری‌های اجتماعی شاهد حیف و میل اموال و دارایی‌های مردم هستیم از این رو ضرورت دارد تا به موضوع فضای مجازی پرداخته شود.

وی با بیان اینکه شورای عالی فضای مجازی از سال ۱۳۹۱ تشکیل شده، ولی این شورا کارآمدی خاصی از خود به منصه ظهور نرسانده است، افزود: شورای عالی فضای مجازی از بدو شکل گیری تا کنون مصوبات زیادی داشته با این وجود طرح در دست اقدام مجلس نیز در مقایسه به مصوبات این شورا نکته جدیدی ندارد و در واقع بخش‌های مختلف این طرح را مصوبات شورای عالی مجازی در حمایت از پلت فرم‌های داخلی، اینترنت پاک، حفاظت از اطلاعات کاربران تشکیل می‌دهند.

یزدی خواه افزود: همانطور که اشاره کردم موضوعات مطرح شده در طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی پیش از این در شورای عالی فضای مجازی مصوب شده اند؛ اما، چون این مصوبات ضمانت اجرایی نداشته اند اجرایی نشده اند؛ بنابراین ما می‌خواهیم مصوبات شورای عالی فضای مجازی را که دولت آن‌ها را اجرایی نکرده به قانون تبدیل کنیم؛ البته این طرح هنوز ابتدایی است و به بلوغ خود نرسیده و شاید یک درصد از نیاز‌های کشور به قانون در حوزه فضای مجازی را در بربگیرد.

وی با بیان اینکه ما در مقایسه با کشور‌های همسایه همچون هند، پاکستان، ترکیه، مالزی، استرالیا، روسیه و دیگر کشور‌ها در حوزه فضای مجازی به شدت عقب هستیم و ما اصلا در این حوزه قانونی نداریم، افزود: طرح صیانت از کاربران فضای مجازی یک طرح حداقلی است؛ البته رویکرد حاکم بر این طرح در ابتدا رویکرد فرهنگی بوده منتهی لاجرم در ادامه کار به مسائل اقتصادی نیز ورود پیدا کردیم. به هر روی طرح صیانت از کاربران فضای مجازی ابتدای کاراست و قطعا باید تعداد زیادی از این طرح‌ها تدوین شود تا حقوق، اموال، استقلال، آبرو و اطلاعات مردم در فضای مجازی حفظ شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه برخی‌ها در فضای مجازی با بداخلاقی و دروغ نمایی بحران‌هایی را در کشور به وجود آورده اند، گفت: با بررسی‌هایی که ما انجام داده ایم فضای مجازی در سقوط بورس و همچنین در موضوع ارز‌های دیجیتال موثر بوده است.

وی با بیان اینکه فضای مجازی برای ما فضای ذی قیمت و ارزشمندی است؛ منتهی این فضا باید چارچوب داشته باشد و ما می‌خواهیم آن را ضابطه‌مند کنیم، تصریح کرد: سوالی که وجود دارد این است که نحوه مواجهه کشور‌ها با تخلفات فضای مجازی به چه صورت است؟ اخیرا روسیه گوگل را به دلیل تخلفاتی که داشته ۳.۵ میلیون روبل یا دلار و یا اتحادیه اروپا ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار جریمه کرده اند. نکته‌ای که وجود دارد این است که ما باید ببینیم کشور‌ها چگونه اجازه فعالیت به شبکه‌های اجتماعی می‌دهند آیا آن‌ها اجازه می‌دهند که تمام اطلاعاتشان از طریق این شبکه‌ها منتقل شوند؟

یزدی خواه بیان کرد: ما می‌دانیم که شبکه‌های اجتماعی احتمالا درخواست ما را برای پذیرش قوانین کشورمان نمی‌پذیرند با این وجود ما در طرح صیانت از کاربران فضای مجازی نگفته ایم که شبکه‌های اجتماعی را مسدود می‌کنیم؛ بلکه از آن‌ها حمایت نمی‌کنیم.

وی افزود: طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی ما باید از شبکه‌های اجتماعی داخلی حمایت کنیم؛ اما طی هشت سال گذشته از پلت فرم‌های داخلی حمایتی صورت نگرفت و همین مساله باعث شد تا بخشی از مردم کشورمان و بخشی از کسب و کار‌ها در اینستاگرام سرمایه گذاری کنند. به هر روی ما معتقدیم که سرمایه گذاری در این بستر امنیت لازم را ندارد و از طرفی امکان پیگیری حقوق از دست رفته مردم نیزبرای ما فراهم نیست.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: اگر شبکه‌های اجتماعی داخلی تقویت شوند طبیعتا وقتی مردم ببینند سرویس‌های مناسب‌تر با قیمت ارزان‌تر در شبکه‌های داخلی ارائه می‌شوند خود به خود به این شبکه‌ها کوچ می‌کنند. مثلا وقتی نرم افزار ویز به عنوان یک نرم افزار مسیریاب عرضه شد مشکلاتی را ایجاد کرد؛ اما وقتی نمونه‌های ملی این نرم افزار نظیر بلد و نشان ایجاد شدند مردم به دلیل کیفیت این پلتفرم‌ها اصلا سراغ ویز نرفتند و این در حالی است که ویز در ایران قابل دسترسی بوده و فیلتر نشده است.

وی با بیان اینکه در طرح صیانت از کاربران فضای مجازی کاربران به خروج از پلت فرم‌های خارجی و استفاده از پلت فرم‌های داخلی ملزم نشده اند و کاربران در استفاده از پلت فرم‌ها اختیار دارند، اضافه کرد: ما معتقد به فیلتر نیستیم ما معتقدیم که مردم خودشان باید انتخاب کنند که وارد چه پلت فرم‌هایی شوند.

یزدی خواه بیان کرد: ما امروز از اینترنت جهانی برای انجام امور روزمره خود استفاده می‌کنیم و این در حالی است که ما برای انجام بسیاری از این امور نیازی به اینترنت بین الملل نداریم؛ البته قرار بر این بود که وزارت ارتباطات شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی کند و اگر این شبکه راه اندازی می‌شد نرخ تمام شده مردم برای استفاده از اینترنت بین یک دهم تا یک شانزدهم کاهش می‌یافت، ولی این زیرساخت در کشور وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه در طرح صیانت از کاربران فضای مجازی موضوع مسدود سازی به گونه‌ای مطرح شده که هیچ گاه امکان مسدودسازی وجود ندارد، افزود: طرح صیانت از کاربران فضای مجازی هنوز در حد یک پیش نویس است و باید در کمیسیون‌های تخصصی و با کمک متخصصین و نمایندگان بررسی و به تصویب برسد و پس از آن به تایید شورای نگهبان برسد و در نهایت جهت اجرا ابلاغ شود و این زمان بر است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه اگر طرح صیانت از کاربران فضای مجازی به تصویب برسد دو تا ۲.۵ سال طول می‌کشد تا اجرایی شود، گفت: با توجه به اینکه صحن علنی مجلس فرصت و ظرفیت بررسی طرح صیانت از کاربران فضای مجازی را ندارد مصوب شده است که این طرح در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود و قطعا با این مصوبه نیز ما می‌توانیم نمایندگان گروه‌های مختلف را برای استفاده از نظرات‌شان به مجلس دعوت کنیم. مضاف بر این مسئله‌ای که وجود دارد این است که اگر ما بخواهیم طرح مذکور را طی چند ماه در صحن مجلس بررسی کنیم ممکن است که مردم بگویند مگر کشور مشکلات دیگری ندارد.

وی تصریح کرد: علت اینکه رسانه‌های معاند نسبت به طرح صیانت از کاربران فضای مجازی موضع گیری می‌کنند این است که با تصویب و اجرایی شدن این طرح آن‌ها دیگر نمی‌توانند روی افکار عمومی اثرگذار باشند. به هر روی برای اینکه مردم نگران نباشند ما حتما مصالح آن‌ها را در طرح صیانت از کاربران فضای مجازی در نظر می‌گیریم و به موضوع حفاظت از اطلاعات خصوصی و دارایی‌های شان توجه می‌کنیم.

یزدی خواه با به بی توجهی دولت یازدهم و دوازدهم در حمایت از پلت فرم‌های داخلی اشاره کرد و افزود: باید عزم و اراده جدی در حمایت از پلت فرم‌های داخلی وجود داشته باشد و بنده فکر می‌کنم که این عزم و اراده در دولت سیزدهم وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته وزارت ارتباطات تمام توجه خود را روی توسعه شبکه‌های اجتماعی مبایلی متمرکز کرده و روی خطوط ثابت تلفن و فیبر نوری سرمایه گذاری صورت نگرفته به همین دلیل تمام دستگاه‌ها در این بخش‌ها قدیمی و مشکل دار هستند با این وجود اگر دولت قدری حمایت می‌کرد ما می‌توانستیم شبکه‌های اجتماعی را هم روی خطوط ثابت ایجاد کنیم. به هر روی ما امیدواریم با تغییر نگاه در دولت سیزدهم و وزارت ارتباطات خیلی از مشکلات در حوزه فضای مجازی برطرف شوند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی پهنای باند پلت فرم‌های خارجی نباید بالای ۵۰ درصد باشد، اما هم اکنوی پهنای باند این پلت فرم‌ها ۷۰ تا ۸۰ درصد است، با این وجود قانون وجود دارد؛ اما کسی باید آن را اجرا کند، تصریح کرد: طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی کلاب هاوس برای ورود به کشور باید مجوز می‌گرفت؛ اما نه تنها برای گرفتن مجوز اقدام نشد، بلکه به غیر از رئیس جمهور افراد مختلف اعم از معاون اول و وزراء در این پلت فرم حضور یافتند و بعد از مدتی هم شاهد بودیم که اطلاعات شخصی کاربران آن هک شد.

بزدی خواه در پاسخ به این سوال که اهرم ایران برای الزام پلت فرم‌های خارجی برای پذیرش قوانین کشورمان چیست؟، اظهار داشت: باید ذائقه مردم در استفاده از پلت فرم‌ها تغییر کند نه اینکه اجازه بدهیم تا پلت فرم‌های خارجی ما را مدیریت کنند؛ مثلا امروز شهید سلیمانی مورد احترام تمام مردم دنیاست، اما شاهدیم که صفحاتی مرتبط با این شهید نیز مسدود می‌شوند.

وی اظهار داشت: اگر قرار باشد که ما اختیاری در مقابل پلت فرم‌های خارجی نداشته باشیم و در داخل نیز قانونی وضع نکنیم و مضاف بر این از پلت فرم‌های داخلی هم حمایتی صورت نگیرد پس این چه نوع حکمرانی است؟

یزدی خواه با بیان اینکه اگر شبکه‌های اجتماعی خارجی بخش‌های مربوط به فساد اخلاقی، سکس و فیلم‌های پورن را از شبکه‌های خود خارج کنند ما با مابقی فعالیت‌های آن‌ها از جمله فعالیت‌های سیاسی شان مشکلی نداریم، چون ما از قوی‌ترین منطق برای گفتگو با مخالفان خود برخوردار هستیم، تصریح کرد: ما قائل به فیلتر نیستیم، چون تجربه تلخی در فیلتر کردن تلگرام داریم، اما در مقابل دارای تجربه شیرینی در ایجاد پلت فرم‌های داخلی همچون بلد و نشان در مقابل مسیریاب خارجی ویز هستیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: اگر قیمت اینترنت داخلی ارزان باشد و اگر مردم مردم مطمئن شوند که اگر اطلاعات آن‌ها هک شود و اموال آن‌ها از بین برود می‌توانند به محاکم قضائی مراجعه کنند به نظر شما کدام عقل سلیمی ترجیح می‌دهد روی شبکه‌های خارجی سرمایه گذاری کند.

وی با بیان اینکه کشورمان از ابتدای انقلاب تاکنون تحریم بوده و غربی‌ها دانشجویان ما را از دانشگاه‌های خود بیرون می‌کنند، تصریح کرد: سوال این است که ما در حوزه نظامی و فن آوری فضائی چگونه پیشرفت کرده ایم و یا شرکت‌های دانش بنیان ما چگونه به ظرفیت صادرات خدمات فنی مهندسی دست یافته اند؟ آیا دنیا به ما کمک کرده است؟

بزدی خواه اظهار داشت: به نظر بنده در صورت تصویب و اجرایی شدن طرح صیانت از کاربران فضای مجازی پلت فرم‌های خارجی دسترسی کاربران ایرانی را قطع نمی‌کنند، چون آن‌ها به اطلاعات مرم کشورمان برای پیشبرد برنامه‌های فرهنگی، تبلیغی، سیاسی، نظامی و امنیتی خود نیاز دارند و اصلا می‌خواهند اینگونه سبک زندگی ما را عوض کنند؛ بنابراین آن‌ها در پی ارتباط با ما خواهند بود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در طرح صیانت از کاربران فضای مجازی علاوه بر حمایت از شبکه‌های داخلی بر استفاده از سایت‌های علمی خارجی نیز تاکید شده و ما این را به فال نیک می‌گیریم، گفت: راه‌های دسترسی به اینترنت به قدری متنوع هستند که ما امروز در کشورمان در چند نقطه از طریق کشور‌های منطقه به اینترنت جهانی وصل هستیم با این وجود اینگونه نیست که با اجرای طرح صیانت از کاربران فضای مجازی ما بخواهیم با یک قیچی ارتباط کشور را با اینترنت جهانی قطع کنیم و از طرفی امروز شاهد راه اندازی اینترنت ماهواره‌ای هستیم.

یزدی خواه با تاکید بر اینکه با تصویب و اجرایی شدن طرح صیانت از کاربران فضای مجازی راه‌های دسترسی بخش دانشگاهی و متخصصین به اینترنت جهانی از بین نمی‌رود و از این حیث نباید نگرانی وجود داشته باشد، اظهار داشت: طرح صیانت از کاربران فضای مجازی یک طرح اولیه بوده و قابل اصلاح است.

وی با بیان اینکه منتقدین طرح صیانت از کاربران فضای مجازی این طرح را با چوب محدود کردن کسب و کار‌های اینترنتی می‌زنند و این در حالی است که ما نه ما در کمیسیون فرهنگی و نه رئیس مجلس و نه دیگر نمایندگان موافق اصلا چنین برداشت و نیتی از پیگیری این طرح را نداریم، اضافه کرد: پلت فرم‌های خارجی هر طور که بخواهند با ما برخورد می‌کنند به گونه‌ای که اخیرا شاهد بودیم صفحه رئیس قوه قضائیه در اینستاگرام مسدود شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار