آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۲۹۷۷
از سوی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛

آیین‌نامه «الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل در ساختمان‌های بلندمرتبه» تدوین شد

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای نخستین بار در کشور موفق به تدوین و چاپ آیین‌نامه «الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل در ساختمان‌های بلندمرتبه» شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین‌نامه «الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل در ساختمان‌های بلندمرتبه» توسط  فرزاد حاتمی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای نخستین بار تهیه و تدوین شده و به چاپ رسید.


این آیین نامه حدودا بعد از ۴ سال، در تیرماه ۱۴۰۰ و با شماره (۱۲۰۳-ث) در مرکز مطالعات و تدوین آیین‌نامه‌های فنی و مهندسی سازمان پدافند غیرعامل کشور به چاپ رسید. فرزاد حاتمی، از سال ۱۳۸۹ دارای صلاحیت آموزشی دوره تخصصی ساختمان‌های بلندمرتبه از وزارت راه و شهرسازی بوده است.


از دلایل اهمیت تدوین و چاپ چنین آیین‌نامه‌ای می‌توان به اثرگذاری آن کاهش خطرپذیری در برابر خطرات مختلف و افزایش کارایی هنگام روبرو شدن با خطر اشاره کرد. همچنین می‌توان با بکارگیری اقدامات موثر و کاربردی فنی و مهندسی و حتی الامکان کم هزینه و چند منظوره در مرحله قبل از بحران، به میزان زیادی از شدت و گستردگی خسارت و تلفات ناشی از خطرات (نظامی و غیرنظامی-طبیعی) کاست.


ضروری است این آیین‌نامه که برای نخستین بار در کشور تهیه شده در سطوح مختلف برنامه‌ریزی، شهرسازی و معماری مورد توجه قرار گیرد. الزامات و ملاحظات فنی و مهندسی پدافند غیرعامل مجموعه‌ای است از ضوابط فنی، اجرایی و حقوقی لازم الاجرا در طراحی، نظارت و اجرای کلیه تاسیسات، زیربنا‌ها و ساختمان‌های کشور که باعث افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، ارتقای پایداری ملی، تداوم فعالیت‌های ضروری و تسهیل مدیریت بحران در برابر تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن و حفظ جان و مال انسان در برابر حوادث می‌شود.


از مهمترین این تمهیدات بکارگیری دستورالعمل پدافند غیرعامل به عنوان راهکاری جهت کاهش خطرپذیری در برابر خطرات مختلف و افزایش کارایی پس از وقوع خطر است که باید در سطوح مختلف معماری (داخلی و خارجی)، سازه و امنیت شبکه مورد توجه قرار گیرد. در این میان، یکی از جنبه‌های اصلی تاثیرگذاری ساختمان‌های بلندمرتبه، تاثیر بر سیما و منظر شهری است چرا که ساخت این ساختمان‌ها در شهر‌های مختلف باعث ارتقاء یا کاهش کیفیت سیما و منظر شهری شده است.

در حقیقت این الزامات و ملاحظات، مجموعه‌ای از حداقل‌های مورد نیاز و باید و نباید‌های فنی و مهندسی در حوزه پدافند غیرعامل است که با توجه به شرایط فنی و اجرایی و توان مهندسی کشور و با بهره گیری از آخرین دستاورد‌های روز ملی و بین المللی و برای آحاد جامعه مهندسی کشور، تهیه و تدوین شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار