به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به چگونگی بازگشایی خوابگاههای دانشجویی برای دانشجویان مقطع کارشناسی جهت حضور در دورههای کارورزی و کارآموزی، گفت: فعلا به دلیل شرایط کرونایی، الزامی از طرف دانشگاه برای حضور دانشجویان در تهران و گذراندن واحدهای عملی، وجود ندارد.
وی افزود: حضور هیچ دانشجویی برای هیچ واحدی الزامی نیست. دانشجویان درصورتی که تمایل داشته باشند میتوانند در دورههای کارورزی و کارآموزی شرکت کنند، بنابراین دانشجویانی که از شهرستان به تهران میآیند، ضمن اینکه باید دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند، رضایت خود را نیز کتبا اعلام میکنند و ان شاء الله مراقبت از خود و دیگران را هم به عهده میگیرند.
حضور دانشجویان آسیب پذیر اختیاری است
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: برخی از دانشجویان تماس گرفتند که والدین آسیبپذیری دارند، یا فرزند کوچک دارند، یا باردارند و تمایل ندارند که به تهران آمده و در خوابگاهها اقامت کنند، لذا فعلا دانشگاه، حضور دانشجویان در دورههای کارورزی را اختیاری گذاشته تا کمی شرایط به لحاظ شیوع کرونا، بهتر شود.
وی افزود: اگر درصد اطمینان بالا برود که میتوانیم ایمنی دانشجویان را تامین کنیم، آن وقت شرایطی را فراهم میکنیم که دانشجویان بیشتری مراجعه کرده و در دورههای عملی و مهارتی حضور داشته باشند.
خانکه اظهارکرد: مسئولان دانشگاه از بهار امسال در فکر این بودند که برای ترم آینده، به خصوص برای دانشجویان مقطع کارشناسی که واحدهای کارورزی و مهارتی را طی نکردند و در شرف فارغ التحصیلی هستند، خوابگاهها را بازگشایی کنند.
وی تاکید کرد: برغم اینکه وضعیت کرونا متغیر بود و متاسفانه موج پنجم با وضعیت بسیار بدی مردم را درگیر کرد و آسیب زیادی به جامعه زد، اما با توجه به اینکه مسئولیت آموزشی سنگینی بر دوش دانشگاه است، همچنان تصمیم بر پیگیری امور مربوط به بازگشایی خوابگاهها بود.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: به واسطه همین اصل، در تیرماه کمیته «بازگشایی» با حضور معاونان آموزشی و دانشجویی و نمایندگان تشکلهای دانشجویی شکل گرفت، و سعی شد تا فضاهای آموزشی ارزیابی بشوند، برغم اینکه فشار زیادی بلحاظ شیوع کرونا بود، فضاهای آموزشی بازسازی شدند.
وی گفت: هرچند که منابع مالی محدود بود و به دلیل تورم شرکتهای پیمانکاری تمایلی به همکاری برای عملیات عمرانی نداشتند، ولی تمام توانمان را گذاشتیم و خوابگاه جدید پسران (فردوس ۲) بازسازی و تجهیز شد، در نهایت، با تصمیم هیات رئیسه و با نظر کمیته بازگشایی، با مدیران پنج گروه آموزشی که مقطع کارشناسی دارند، تبادل نظر شد.
اولویت حضور با دانشجویان مقطع کارشناسی دارای کارورزی و کارآموزی
خانکه افزود: اولویت حضور دانشجویان، برای دانشجویان مقطع کارشناسی که کارورزی و کارآموزی آنان عقب افتاده و در شرف فارغ التحصیلی هستند، تعیین شد.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعدادی از دانشجویان دارای این اولویت، در خوابگاهها اقامت خواهند داشت؟ گفت: به دلیل رعایت فاصله اجتماعی در سکونت دانشجویان در خوابگاهها (حتی الامکان اقامت یک نفر در هر اتاق)، مجموع دانشجویان دختر و پسر که میتوانند در خوابگاهها اقامت داشته باشند، حداکثر ۲۰۰ نفر است.
سکونت دانشجویان در خوابگاهها حتی الامکان اقامت یک نفر در هر اتاق
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اظهار کرد: این تعداد به تدریج در خوابگاهها پذیرش میشوند و با حضور در دورههای فشرده کارآموزی و کارورزی، به شهر خود باز میگردند و جای خود را به گروه دیگری از دانشجویان میدهند که طبق برنامهریزی گروههای آموزشی، در تهران حضور داشته و واحدهای عملی خود را میگذرانند.
وی از مدیران گروههای آموزشی، خواست تا به نوعی برنامهریزی کنند که کارورزی دانشجویان به شکل پیوسته انجام شود و دانشجویان مجبور به اقامت طولانی در خوابگاهها نشوند و فرصت به گروههای دیگر و مراکز دیگر داده شود؛ و اگر با احتیاط عمل کنیم و همه از خود و دیگران مراقبت کنند، احتمالا امکان بازگشایی کامل خوابگاهها را خواهیم داشت.
خانکه در پاسخ به این سوال که آیا مراکز درمانی تابعه دانشگاه، آمادگی پذیرش دانشجویان بصورت پیوسته را دارند؟؛ گفت: با معاونت درمان هماهنگی شده و دو بیمارستان رازی و رفیده و دو کلینیک نظام مافی و اسماء آمادگی دارند که دانشجویان را برای دورههای بالینی و کارورزیها بپذیرند.
وی گفت: اما دانشجویان باید در نظر داشته باشند که در دو بیمارستان رازی و رفیده، بیمارانی بستری هستند که جزو گروههای آسیب پذیرند و باید قرنطینه معکوس باشند و دانشجویان باید مراقب باشند که این بیماران بستری را آلوده به ویروس کووید نکنند و حتما با ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، بر بالین بیماران حاضر شوند.
دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری فقط در موارد خاص است که مجبور به حضور در تهران هستند
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در مورد دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز گفت: این دانشجویان فقط در موارد خاص که مجبور به حضور در تهران هستند و با تائید شورای تحصیلات تکمیلی، میتوانند از خوابگاه استفاده کنند.
وی گفت: هم اکنون یک خوابگاه دختران و یک خوابگاه پسران، دانشجویان اولویت دار را پذیرش کرده و اقامت دارند و ان شاء الله تا یکی دو هفته آینده، همه خوابگاهها آماده هستند و با سرعتی که واکسیناسیون جلو میرود، این امکان وجود دارد که ما فضای بیشتری را در اختیار دانشجویان بگذاریم.
خانکه افزود: منتها با توجه به اینکه امکان ابتلا و حتی ابتلا به نوع شدید در افرادی که بیماری زمینهای دارند و یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، وجود دارد، ما مجبوریم احتیاط کنیم، و بتدریج دانشجویان را اسکان بدهیم.
وی تاکید کرد: از طرفی، با توجه به اینکه در صورت ابتلای دانشجویان، این دانشگاه امکانات تشخیصی، بستری و خدمات درمانی حوزه کووید را ندارد، لذا، همه مسئولان دانشگاه نگران هستند که اگر خدای ناکرده وضعیت مجددا قرمز بشود و یا موجی اتفاق بیافتد، چگونه سلامتی دانشجویان را حفظ کنند.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به دانشجویان توصیه کرد که حداقل تماس را با یکدیگر داشته و در محیطهای کارورزی حتما از ماسک استفاده کرده و اصول فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
دانشجویان در خوابگاه باید حداقل تماس را داشته باشند
وی گفت: دانشجویان در سوئیتهای خوابگاهی که دو یا سه نفر اقامت دارند، باید حداقل تماس را داشته باشند که اگر احیانا یکی از آنان، آلوده بود، ویروس را به دیگران منتقل نکند. هم اکنون ساعت برگشت به خوابگاه با قبل از شیوع کرونا، متفاوت است و چون به دلیل کرونا، اماکن عمومی و استفاده از مترو و وسایل عمومی برای تردد، امکان سرایت و انتقال بیماری را افزایش میدهد، به دانشجویان توصیه میشود که تا حد امکان از حضور در اماکن عمومی و استفاده از وسایل نقلیه عمومی خودداری کرده و زودتر به خوابگاهها برگردند.
خانکه با اشاره به اینکه در تمام خوابگاهها، تب سنجی و اندازهگیری اکسیژن برای دانشجویان صورت میگیرد، افزود: اگر دانشجویی خودش احساس کرد که علائم بیماری را دارد و یا بدحال است، سریعا به مسئول خوابگاه اطلاع بدهد. در هر خوابگاه، فضایی برای قرنطینه دانشجویان بیمار در نظر گرفته شده تا از تماس با دیگران پرهیز کنند. ضمن آنکه از معاونت درمان خواسته شده که پزشکان بصورت مرتب به خوابگاه مراجعه کرده و دانشجویان را معاینه کرده و داروهای اولیه با نظر متخصص عفونی در دسترس مسئولان خوابگاهها باشد.
وی اظهار کرد: به هرحال، حرکتی را شروع کردیم و به تدریج با توجه به شرایط پیش میرویم، اما باید در نظر داشته باشیم که بیش از ۷۵ درصد مرگ و میر در ایران، مربوط به ۱۲ درصد جمعیت سالمندانی است که واکسن نزدهاند، بنابراین، همچنان احتمال ابتلا به نوع شدید و مرگ و میر و آسیبهای زیاد وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی یادآور شد: توصیه من این است که همه همت کنیم، مراقبت کنیم، خود دانشجویان فاصله گذاری را رعایت کنند، همکاران مستقر در خوابگاهها و مراکز درمانی و معاونان دانشگاه تمام دقت خود را به خرج دهند که ان شاء الله بتوانیم به تدریج یک تجربه موفقی را رقم بزنیم.
واحدهای تئوری مانند گذشته، بصورت مجازی ارائه میشود
وی افزود: از طرفی، بهتر است که واحدهای تئوری مانند گذشته، به صورت مجازی ارائه شود، به هرحال این ارائه مجازی، فرصتی است برای توسعه زیرساختها و جلوی سفرهای غیرضرور، و گردش ویروس را میگیرد. به امید روزی که بتوانیم پذیرای کلیه دانشجویان در خوابگاهها و دانشگاه باشیم.
خانکه از برنامه ریزی برای برگزاری تور آشنایی دانشجویان ورودی ۹۹ و ۱۴۰۰ با فضای دانشگاه خبر داد و گفت: این تور با ثبت نام دانشجویان علاقهمند به شرکت و بصورت تلفیقی از بخشهای مجازی و حضوری، برگزار خواهد شد.