آخرین اخبار:
کد خبر:۹۶۷۵۷
كارشناس دانشگاه علوم پزشكي شيراز:

والدين بر بوفه هاي مدارس نظارت داشته باشند

كارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: آشنايي والدين با مواد مجاز و غير مجازي كه در بوفه هاي مدارس عرضه مي شود نقش بسيار مهمي در آسان شدن كنترل مراكز عرضه مواد غذايي در مدرسه ها دارد.
به گزارش گروه علمی «شبکه خبر دانشجو»، رزيتا بخشي زاده شيرازي با بيان اين مطلب اظهار داشت: نوع تغذيه فرزندان ما در مدارس بايد به گونه اي باشد كه نيازهاي بدن آنها را فراهم كند.
 
وی افزود: ميان وعده سالم براي دانش آموزان بايد حاوي 300 تا 400 كيلو كالري انرژي، 10 تا 12 گرم پروتئين و بخشي از ريز مغذي ها مانند آهن و ويتامين باشد كه فراهم كردن شرايط لازم براي دريافت مناسب اين مواد بايد توسط مسوولان بهداشتي، مدارس و والدين انجام شود.
 
این کارشناس علوم پزشکی گفت: با آگاه شدن و راهنمايي والدين، دانش آموزان نيز به سمت استفاده از مواد غذايي بهداشتي و مورد نياز بدن گرايش پيدا مي كنند.
 
 وي تصریح کرد: بوفه هاي مدارس نه تنها از نظر عرضه محتواي مواد غذايي، بلكه از نظر ساختمان نيز بايد مطابق با ضوابط بهداشتي باشند.
 
كارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشكي، شيراز گفت: در استان فارس فعاليتهاي قابل توجهي در زمينه ساماندهي بوفه هاي مدارس انجام شده كه حاصل يك همكاري و هماهنگي برون و درون بخشي وسيع است.
 
اين مقام مسئول افزود: در حال حاضر بوفه هاي مدارس فارس سطح بندي شده اند كه بر اين اساس سه سطح بوفه تعريف شده كه با توجه به مساحت و شرايط فيزيكي در هر سطح، مواد خوراكي خاصي ارايه مي شود.
 
بخشي زاده گفت: بوفه هاي سطح يك داراي حداقل مساحت 9 متر مربع هستند كه فقط مجاز به عرضه خشكبار از جمله انواع مغز ها، بيسكوييت، كيك و كلوچه ترجيحا سبوسدار، نوشيدني هاي طبيعي، دوغ بدون گاز، آب معدني و انواع شيرها هستند.
 
وي در ادامه افزود: اين بوفه ها تنها در صورت داشتن يك يخچال ايستاده مي توانند در حد ظرفيت آن، ساندويچ هاي صنعتي و سالم ارايه كنند.
 
بخشي زاده خاطرنشان كرد: بوفه هاي سطح دو داراي حداقل 12 متر مربع مساحت و بوفه هاي سطح سه نيز داراي مساحت 30 متر مربع به بالا هستند.
 
وي گفت: نكته بسيار مهمي كه والدين بايد به آن توجه كنند اين است كه عرضه  ساندويچ هاي دست ساز از جمله سوسيس، كالباس، فلافل، همبرگر و سالاد الويه در بوفه هاي مدارس قطعا ممنوع است و فقط ساندويچ هاي صنعتي اجازه عرضه در بوفه هاي مدارس را دارند.
 
كارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشكي شيراز اظهار داشت: از آنجايي كه ساندويچ هاي صنعتي بدون دخالت دست ساخته مي شوند، بهداشتي هستند و انواعي كه لبني و گوشتي بدون ژامبون و سبزيجات هستند به دليل مناسب بودن براي دانش آموزان به مدارس معرفي شده اند تا از عرضه ساندويچ هاي غير بهداشتي جلوگيري گردد.
 
اين مقام مسئول گفت: به دليل اهميت استفاده نكردن دانش آموزان از ساندويچ هاي دست ساز علاوه بر معرفي ساندويچ هاي صنعتي، اجازه پخت و عرضه غذاي گرم نيز به بوفه هاي سطح دو و سه در مدارس داده شده است.
 
وي افزود: عرضه غذاهاي گرم در بوفه مدارس تنها به شرطي مجاز است كه پخت در مدرسه و با شرايط بهداشتي اعلام شده انجام شود و از غذايي كه بيرون از مدرسه پخته شده است استفاده نگردد.
 
بخشي زاده گفت: پخت غذا در مدرسه با مسئوليت مدير مدرسه و رئيس انجمن اوليا و مربيان انجام مي شود كه بايد مطابق قوانين اعلام شده به مدارس صورت پذيرد.
 
وي اظهار داشت: علاوه بر ساندويچ هاي دست ساز 12 مورد ديگر به عنوان مواد غذايي غير مجاز در بوفه مدارس اعلام شده اند كه با آگاهي والدين و دانش آموزان از آنها، مي توان در كنترل عرضه مواد غير مجاز در بوفه مدارس فعال تر عمل كرد.
 
بخشي زاده مواد غير مجاز براي عرضه در بوفه مدارس را شامل انواع پفك، يخمك، نوشابه هاي گاز دار (به جز ماء الشعير)، آدامس، سوسيس و كالباس، سالاد الويه، چيپس، لواشك، آلو و آلوچه فاقد شرايط بهداشتي، ‌آب نباتهايي كه به سطح دندان مي چسبند، آب ميوه هايي كه از آب و قند اسانس ميوه تهيه شده اند، فلافل و بستني يخي ذكر كرد و گفت: والدين در صورت مشاهده عرضه اين مواد غير مجاز در بوفه مدارس مي توانند موارد را به دانشگاه علوم پزشكي شيراز به منظور رسيدگي اعلام نمايند.
 
وي در پايان تاكيد كرد: والدين مي توانند تخلف در بوفه هاي مدارس ناحيه هاي 2 و 4 آموزش و پرورش را با شماره هاي 2354731 و 2302303 و مدارس ناحيه هاي 1و 3 را با شماره 7384040 به مسوولان بهداشتي اطلاع داده تا در سلامت بوفه هاي مدارس و در نهايت دانش آموزان همكاري داشته باشند./انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار