به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پورکیانی تهیه کننده سریال هم سایه در نشست بررسی معضلات خانوادههای افغانستانی در ایران و همچنین بررسی سریال تلویزیونی هم سایه که از سوی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: ما برای ساخت سریال هم سایه از هنرمندان افغانستانی دعوت کردیم، اما باید از آنها پرسید که چرا با وجود این که قرارداد بسته بودیم و سکانسها را هم خوانده بودند بدقولی کردند و نیامدند.
وی افزود: ما از مسئولان افغانستانی که در سفارت این کشور در تهران دارای مسئولیت هستند انتظار داشتیم که بعد از پخش سریال ۳۴ قسمتی همسایه حداقل با ارسال یک متن به ما بگویند که این سریال چقدر بد بود، اما همین کار را هم نکردند.
پورکیانی بیان کرد: مهاجرین افغانی بین ۳۰ تا ۴۰ سال است که در ایران حضور دارند با این وجود ما در سریال هم سایه خواستیم بگوییم که با وجود مشکلات کشور و مردم ما میزبانان بدی برای مهاجرین نبودند و بنده این مسئله را در پیش تولید سریال هم سایهها متوجه شدم.
وی با بیان اینکه یکی از سلبریتیهای افغانی که به دفتر من آمده بود گفت که اگر کارش در کابل گیر کند او کسی را ندارد که گرفتاریاش را حل کند، ولی این مشکل را در ایران ندارد، افزود: همانطور که ممکن است نیروی انتظامی با برخی از شهروندان ایرانی برخورد بدی داشته باشد ممکن است که این نوع برخورد هم با مهاجرین افغانی صورت بگیرد؛ اما در صورت برخورد با مهاجرین فضاسازیهای زیادی صورت میگیرد. با این وجود در مورد سریال همسایه به غیر از بازخوردهای مهاجرین در فضای مجازی هیچ کدام از مسئولان افغانستان هیچ چیز نگفت.
تهیه کننده سریال هم سایه گفت: این سریال با مصیبت ساخته شد به گونهای که ما سه موج کرونت را پشت سر گذاشتیم. مضاف بر این خانوادههای افغانی حاضر نبودند تا فرزندانشان در این سریال بازی کنند در حالی که ما میگفتیم این سریال به تغییر نگرش مردم ایران نسبت به مهاجرین کمک میکند.
پورکیانی بیان کرد: تصور این است که جامعه افغانی در ایران در یک فضای تلخ و سیاه زندگی میکنند با این وجود ما در سریال هم سایه سعی کردیم تا ضمن تغییر نگرش مردم بگوییم که این طور نیست و مهاجرین در یک فضای تلخ زندگی نمیکنند، ولی با این وجودای کاش ما یک پیام از مسئولان افغانی که در ایران حضور دارند دریافت میکردیم.