به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از روشهای فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی، استفاده از فناوریهای زیستی است. روشی که در صنایع غذایی جهان به سرعت در حال رشد و توسعه است.
«استفاده از بیوکاتالیستها در فرآیند تولید نان»، «فرآیندهای استخراج، تصفیه و استریفیکاسیون روغنهای خوراکی»، «تولید محصولات لبنی»، «استخراج پروتئین» و ... از جمله این روشها است. این کار در ایران با اجرای ۲۷۰ پروژه تعریف شده در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (https://biodc.isti.ir/) در حال اجرا است.
توسعه فرآوری زیستی در فرآیند تولید محصولات غذایی و کشاورزی علاوه بر بهبود ویژگیهای محصول و کاهش هزینههای تولید، در تضمین سلامت محصولات غذایـی نیز موثر است.
در همین راستا و با توجه به اهمیت اجرای این کار، «۱۰ طرح در زمینه توسعه روغنهای خوراکی» تعریف شده است که این کار در صورت اجرای درست و با استفاده از ظرفیتهای موجود، میتواند برای ۲۰۰ نفر اشتغال پایدار ایجاد کند.
برنامه دیگری که در این حوزه مدنظر است، «توسعه استفاده از محصولات غذایی و نوشیدنیهای تخمیری» است که قرار است ۱۰ پروژه ملی اجرایی شود و ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد کند.
همچنین در این راه، «توسعه استفاده از کاتالیستهای زیستی در تولید نان و نوشیدنیهای لبنی و غیرلبنیم نیز با اجرای ۱۰ پروژه تعریف شده است که میتواند ۳۰۰ اشتغال پایدار در کشور به وجود آورد.
اجرای «۲۰۰ پروژه در زمینه بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد صادرات» هم برنامه دیگری در این حوزه است که طی ۵ سال، برای یک هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد کرد.
«فرآوری غلات و حبوبات» نیز با اجرای ۲۰ پروژه در حال اجرا است. این کار هم میتواند زمینه اشتغال را برای ۲۰۰ نفر فراهم کند. همچنین «۲۰ پروژه برای فرآوری گوشت، شیر و لبنیات» تعریف شده است که با اجرای کامل آنها ۴۰۰ نفر میتوانند از مزایای اشتغالزایی آن بهرهمند شوند.