به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمایت از برگزاری رویدادها و طرحهای حوزه تامین امنیت غذایی و پایداری این صنعت از جمله اولویتهایی است که مورد توجه قرار گرفته است. همه کشورها نیز برای افزایش بهینه و پایدار سهم خود از صنعت غذایی تلاش میکنند. در ایران نیز همکاریهایی برای تامین امنیت غذایی و استفاده از ظرفیتهای دانشی و تخصصی در کشور شکل گرفته است. یکی از این اقدامات مشترک، برگزاری نخستین «رویداد نوآوریهای حوزه امنیت غذایی» است که با حمایت و مشارکت شبکه فن بازار ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در یک همکاری مشترک با قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء برگزار خواهد شد.
رویدادی در حوزههای فناورانه زیست دریا، بذر و گلخانه که توسط قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء ارائه میشود و در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد تا پاسخی فناورانه برای آنها بیابند.
این رویداد منجر به «در اختیار قرار دادن زیرساخت به رفعکنندگان نیاز و شرکتهای دانشبنیان، فناور و استارتاپهای دارای ایده»، «ارائه طرح یا محصول برای رفع نیازهای مطرح شده» و همچنین «تعریف فعالیتهای مشترک و همسرمایهگذاری با مجموعههای متولی و دارای دغدغه مشترک برای بهبود شرایط امنیت غذایی» منجر خواهد شد.
امروزه یکی از معضلات عمده در کشورهای در حال توسعه، تهیه غذا برای جمعیت در حال رشد با توجه به محدودیت منابع طبیعی است. گزارشها نشان میدهد که برای تأمین غذای جمعیت فعلی جهان در سال ۲۰۵۰، باید دو برابر میزان کنونی مواد غذایی تولید کرد.
ایران نیز از رشد جمعیت و افزایش تقاضای تولید مواد غذایی مستثنی نیست و مسائلی همچون افزایش جمعیت، محدودیت منابع و بحران اقتصادی در آینده میتواند امنیت غذایی را با چالشی جدی مواجه کند. از این رو در مسیر تولید پایدار غذا، موانعی همچون محدودیت زمینهای کشاورزی، کمبود آب، قیمت بالای انرژی، افت سرمایهگذاری در زمینه تحقیقات کشاورزی و افزایش ضایعات غذایی نیز منجر به کاهش بهرهوری میشود که نیازمند توجه و ارائه راهحلهای کاربردی توسط صاحبنظران این حوزه است.
برگزاری چنین رویدادهایی میتواند زمینه ساز رفع این معضلات و پاسخ دادن به چالشهای احتمالی باشد. همه علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنند. نخستین رویداد نوآوریهای حوزه امنیت غذایی با هدف رفع نیازهای فناورانه کشور ۱۵ اسفندماه سال جاری برگزار میشود.