به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نیاز به تولید مواد غذایی در کنار مشکلاتی مانند کم آبی، خشکسالی، افزایش بیرویه مصرف سموم و کودهای شیمیایی و مشکلات زیستمحیطی ناشی از آن، میتواند بخش کشاورزی کشور را با چالشهای جدی روبهرو کند.
رشد جمعیت در کنار افزایش هزینههای تولید، برنامهریزی به منظور افزایش بهرهوری و افزایش عملکرد در واحد سطح را ناگزیر ساخته است.
ضرورت کشت هیدروپونیک
در این میان، گرایش به کشت هیدروپونیک (آبکشت) یا به عبارتی شیوه کشت گیاه بدون خاک، اقدامی موثر به شمار میرود.
در اتاق کشت هیدروپونیک ضمن کاهش مصرف آب و نهادههای لازم برای تولید، میتوان در تمام سال و حتی فصلهای نامناسب کشت و کار، محصول تولید کرد.
سالمتر بودن محصولات کشاورزی
اتاق کشت هیدروپونیک با وجود نیاز به سرمایه اولیه نسبتا بالا در مقایسه با کشت خاکی، مزایای متعددی مانند تولید پایدار در چهار فصل سال، عملکرد بالا، نیاز به نیروی کار کم، عدمنیاز به رعایت تناوب کشت، کنترل علفهای هرز، یکنواختی رشد گیاهان، حداقل اتلاف آب، عدمرقابت گیاهان برای آب و عناصر غذایی، امکان اعمال تامین مواد غذایی متناسب با نیازهای گیاهان، استفاده کمتر از مواد شیمیایی و در نتیجه سالمتر بودن محصولات کشاورزی دارد.
ایجاد اشتغال مستقیم برای ۲۲ نفر
این روش با بهرهگیری از افراد متخصص، ضمن کارآفرینی و ایجاد اشتغال، به توسعه اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
با اجرای این طرح، ضمن ایجاد اشتغال مستقیم برای ۲۲ نفر، زمینه صرفهجویی ارزی ۳ میلیون دلاری فراهم شده است.
مرکز طرحهای کلان ملی فناوری با اعطای تسهیلات و مشاوره به شرکت احیاگران قلب صنعت آسیا، زمینههای تولید و توسعه این دستاورد را فراهم کرده است.