رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: این پارک با شروع شیوع ویروس کرونا اقدامات فناورانهای انجام داد که متاسفانه دستگاههای اجرایی استان استقبالی برای استفاده از این محصولات نکردند.
عبدالرضا واعظی، رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: پارک علم و فناوری استان با شروع شیوع ویروس کرونا برای جلوگیری از این ویروس اقدامات فناورانهای را انجام داد که متاسفانه زمانی که از این دستاوردهای رونمایی شد، برای استفاده محصولات در استان با مشکل روبرو شدیم.
واعظی تصریح کرد: دستگاههای اجرایی استان استقبالی برای استفاده محصولات فناورانه ما نکردند مثلا یکی از شرکتهای مستقر در پارک و علم فناوری استان دستگاهی برای ضد عفونی کردن کابینه اتوبوسهای شهری طراحی کرده بود علا رغم اینکه این محصول روی اتوبوسهای نصب و از سوی استانداری رونمای و عملکرد آن تایید شده بود، ولی اتوبوس رانی دستگاه پیش و پا افتادهای را طراحی و نصب کرد دستگاهی که از سوی شرکت دانش بنیان ما طراحی شده بود کل فضای کابین اتوبوس را ضد عفونی میکرد، ولی دستگاهی که خود اتوبوس رانی طراحی کرده ورودی اتوبوسها نصب میشود و مواد ضد عفونی روی مسافران میپاشد.
رئیس پارک و علم و فناوری آذربایجان شرقی تصریح کرد: متاسفانه حمایتی از شرکتهای دانش بنیان در استان نمیشود بعضی از محصولات ما نیاز به تاییده سازمان غذا و دارو دارد، اما هنوز این شرکتها نتوانستند مجوز این محصولات را بگیرند با وجود نامه نگاریهای که انجام دادیم و پیگیریهای ما هم برای این شرکتها به نتیجهای نرسیده است و زمانی که حمایتی از شرکت دانش بنیان نشود دچار سرخورده میشوند.
وی بیان کرد: برای اینکه محصولات ما در استان مورد استفاده قرار گیرد، نامهای از سوی کمیته علمی به ستاد ملی مبارزه با کرونا استان به استاندار استان نوشته شده است و از وی در خواست شده تا از محصولات شرکتهای دانش بنیان که در مراسمی رونمایی شده مورد حمایت قرارگیرد.
واعظی بیان کرد: این موضوع مایه تاسف که محصولات شرکتهای دانش بنیان در استان مورد استقبال قرار نمیگیرد، ولی استانهای دیگر از این محصولات استفاده میکنند.
رئیس پارک و علم و فناوری آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: بعضی از مسئولین استان از ما درخواست محصولی میکنند، اما وقتی پای عمل میرسد به ما میگویند ما به همچنین محصولی در استان احتیاج نداریم مثلا یکی از شرکتهای دانش بنیان استان که بزرگترین تولید کننده بردهای کامپیوتری در خاورمیانه است و ۷۰ درصد از بردهای لوازم خانگی از این شرکت تامین میشود به خاطر ویروس کرونا و برای رفاه بیماران کرونایی مسیر کار خود را تغییر داده ونتیلاتور تولید کرده است، اما مسئولین بهداشت علوم پزشکی استان میگویند ما به ونتیلاتور نیازی نداریم. ما نیاز نداریم معنیش این نیست که مردم نیاز ندارند جامعه نیاز ندارد این شرکت ونتیلاتور برای مردم طراحی کرده است برای بیماران کرونایی که به جای اینکه در بیمارستانها بستری بشوند از این دستگاه اکسیژن در منزل خود استفاده کنند.
وی افزود: ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که چقدر روی حرفهایی که می زنیم، موثر هستیم اینکه مسئولین به شرکتهای دانش بنیان ما بگوید برو استاندارد محصول را بگیر بعد هیچ حمایتی صورت نگیرد کار درستی نیست.
واعظی در خاتمه بیان کرد: شرکتهای دانش بنیان ما در حال تلاش ساخت محصولات جدید برای مقابله با ویروس کرونا هستند که به زودی با سرانجام رسیدن، از آنها رونمایی خواهیم کرد از جمله یکی از این محصولات کیتهای تشخیص کرونا است که در مرحله انجام تستهای بالینی است اگر بتوانند مجوزهای لازم رابگیرد نیازی به واردات این محصول نخواهیم داشت.